• Kumerle
    2.5k
    Dakle nakon 1:3 doma i pobjede 0:4 u Varaždinu uz dobru igru u drugom poluvremenu idemo u Belgiju na uzvrat i ono što nije bilo tako nedostižno kao što rezultat sugerira - pobjedu i prolaz. Iako ne možemo reći nezasluženo, imam dojam kako smo imali i dosta nesreće u prvoj utakmici i da će uzvrat biti zanimljiv te da je sve moguće. Nije lijepo to napisati, ali je istina i nema smisla farbati druge niti sebe, izgubili smo prvu utakmicu na Maksmiru na način koji boli, ne zato što su nas Belgijanci nadmudrili ili pokazali da su klasa iznad nas, nego zato što smo im to sami omogućili uz dozu nesreće. I upravo to daje nadu za uzvrat. Ako smo sami sebi bili najveći problem, onda je rješenje i u našim rukama i nogama.

Genk nije slučajno tu gdje jest, momčad je to vrijedna gotovo 140 milijuna eura prema Transfermarktu, s prosječnom starošću 23.4 godine. Karetsas je njihov kreativac broj jedan sa 3 gola i 16 asistencija u sezoni, igrač koji ne smije dobiti slobodan prostor ni sekundu. Heymans i Heynen su im strijelački najopasniji, a Steuckers s deset asistencija nije daleko iza. Hayen ih je od kad je preuzeo vodstvo u prosincu čvrsto posložio moglo bi se reći da melju do ovog kola u Belgiji kada ih je Standard doma ugasio s 0:3, upravo onim rezultatom koji mi priželjkujemo i koji bi se mogao ponoviti kao iz 2021. godine.
    S naše pak strane Bennacer ne igra te Beljo pauzira zbog kartona. Dvije važne karike manje u rukama za večer kad nam trebaju baš svi.

Ono što mi daje povjerenje je nešto što povezuje posljednju dobru noć u Genku. Mišić i Livaković - dvojac koji su u toj pobjedi bili vrlo dobri, a još su tu i na raspolaganju.
    Realno gledano, trebamo zabiti u Belgiji bez primljenog gola ili, u najgorem slučaju, pobijediti s dovoljnom razlikom da se ide na produžetke. Jest teško, ali nije nemoguće. Ovo je posljednja prilika da se naši plavi lavovi pokažu u Europi i da poginu za plavi dres i za sebe.
    Ne tražim čuda, tražim Dinamo koji od prve minute zna što hoće, koji ne čeka Genka nego ga lovi i koji pokuša sve do posljednjeg sučevog zvižduka. Ako nam to lavovi daju i ne prođemo okej. Ako toga ne bude, onda će biti teže progutati i ostat će ovoj generaciji etiketa loše europske sezone iako je HNL zasad dobar.

Idemo u Belgiju po prolaz!
    Naprijed plavil lavovi!

KOdI9cp.jpg
    Luw15O9.jpg
    1. Idete li na tekmu? (84 votes)
        Da
        24%
        Ne
        76%
    2. Koji ishod očekujete? (84 votes)
        Pobjeda
        85%
        Remi
          7%
        Poraz
        8%
    3. Prolazimo li dalje (84 votes)
        Da, u regularnom vremenu
        26%
        Da, u produžecima/jedanaestercima
        55%
        Ne, u produžecima/jedanaestercima
          0%
        Ne, u regularnom vremenu
        19%
  • Niko1986
    5.6k
    Prolazimo li daljeKumerle

Tko glasa ne, ban na 1986 sekundi!
  • prefontaine
    6.9k
    evo da se odmah samoprijavim, glasao sam za ishod "poraz" i prolazimo li dalje moj odgovor je "ne, u regularnom vremenu."

Jbg, ja ovom treneru jednostavno ne vjerujem. Ekipi da, treneru ne.
  • Blue Label
    181

Ma nije to do trenera, teško možeš ti nešto ozbiljno napravit u europi sa krilima kao Hoxha i Topić. Dajte nam 2 klase tipa Olmo i Oršić pa ćeš vidit kako ćemo skidat skalpove po europi.
  • Profesor Baltazar
    29
    Naravno da je do trenera i sustava koji postavi trener. Puno je tu do taktike. Jednostavno ne možeš igrat na isti način u HNL-u i Europi protiv ozbiljnijih protivnika jer si porozan. Treba začepiti rupe.
    Baš je Bjelica u Denis podcast pred tjedan dana objasnio kako je pripremao momčad.
    Nije isto bilo postaviti se kontra Slovana ili Monaca. Kad je igrao kontra nadmoćnijih protivnika stavljao je tri stopera kako bi u slučaju ispadanja beka sa nadmoćnim protivničkim krilima imao tko još popraviti i da beku netko čuva leđa da može opuštenije igrat. A ne ovako Mikić kontra Betisa na vjerometini i onda kao ne valja Mikić jer bi trebao Anthonyja sam čuvat, a ovaj radi razlike u Primeri.
    Rekao je da trener treba pomoći igračima.

I u tome je bit. Kova uspjesno savladava HNL, ali u Europi se gubi jer nikada nije niti imao mogućnost treniranja ekipe u Europi. I zato su se događale greške na početku sezone sa nerotiranjem i svašta nešto.
  • Blue Label
    181

Ali sportska politika ga uvjetuje da igra sa 4 u zadnjoj liniji
  • Profesor Baltazar
    29
    Ma vraga. Pa to je jedan stoper više iza. Igraš sa 5 od iza. Nema to veze sa sportskom politikom. Ta sportska politika odnosi se na HNL i omladinski pogon. I to je u redu, a onda ovisno o protivnicima u Europi modificiraš sustav. Pa nema takvih više od 10 utakmica u sezoni.
  • Blue Label
    181
    Kolko ja znam odnosi se na sva natjecanja, ne samo HNL.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.