• Ijayi Atiemwen
    5.8k
    Meksiko nema baš puno golmana u Europi, više manje svi igraju doma ili relativno blizuMathiasovi Chageri

Isto vrijedi za igrače. Jako malo ih igra u Europi, većina reprezentacije im je iz domaće lige, zašto? Znam da je Meksička liga jaka, platežne moći isto, ali ipak, igrat u Europi je san za svakog igrača iz Latinske Amerike, a nije da nisu dovoljno dobri da nebi mogli tu igrati.
  • Mathiasovi Chageri
    7.7k
    Jako malo ih igra u Europi, većina reprezentacije im je iz domaće lige, zašto? Znam da je Meksička liga jaka, platežne moći isto, ali ipak, igrat u Europi je san za svakog igrača iz Latinske Amerike, a nije da nisu dovoljno dobri da nebi mogli tu igrati.Ijayi Atiemwen

Previše je tu faktora, ali po meni generalno dva najveća su organizacija lige i koruptivni savez. Televisa koncern drži u šaci praktički cijeli meksički nogomet i vlasnici su više klubova u ligi, imaš TV Azteca koji je vlasnik klubova, Grupo Pachuca koji imaju u vlasništvu isto više klubova. Sve je to praktički hobotnica koncerna kojima se sukobljavaju interesi, koji bacaju previše para na domaće "zvijezde" i pulene koje onda guraju kroz reprezentaciju, dok npr. bolji igrači iz Europe ne igraju.

Ukratko, imaš koncerne koji ti prvenstveno imaju vlasništvo nad klubovima, kontroliraju direktno televizijska prava, imaju veze u vodstvu saveza (jer su tamo postavili ljude) i doslovno si omogućuju da medijski konglomerati uopće imaju mogućnost biti vlasnik kluba, čak i više njih.
123456Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.