• GOAT
    8.8k
    Na dobrom si tragu, danas cemo u Amerikani gledati onu sliku kako kupa bebu Yamala i vjv ce napraviti priloge o tome kako mu se suigrači dive, a lik prgaviji ne moze biti.

Nogometna kvaliteta je jako jako neupitna ali taj medijski tretman je jazav, kao da gledam espn
  • ZgDLions
    1.8k

Kad vidim da Haaland nosi mrtvog rakuna i xxl žensku torbu na ramenu baš si mislim od kud je došao i u kaj se topretvorilo.
  • Crni86
    22.7k
    pa sigurno ima. Ali nije to ni na pribliznoj razini kakve upise citam ovdje divljenja, slavljenja Messija, slavodobitnih upisa i sl. I ne bi to nazvao navijanjem vec ih ne simpatiziraju. Navijamo protiv tovara di doslovce slavimo svaki gol koji prime, svaku njihovu sramotu i sl.

Razlika je simpatiziranje i navijanje. Ja sam u zgradi cuo doslovce vriskove srece i slavlja kad je Argentina zabila za 2:1. Covjek bi pomislio da igra Hrvatska. To vise nije simpatiziranje, vec navijanje.

Svi smo razliciti naravno. Ali kazem sto sam stariji to navijanje za druge zemlje, igrace i klubove mi je sve manje jasno. Sam sam to radio dok sam bio mladi i ne mogu si sad u ovim godinama to objasnit, ali mi je to bezveze. Da li s godinama mozda shvatis koje su stvari vazne pa te prebaci ne znam…
  • Hnlovac
    7k
    cirkus je kaj rade s njim izvan terena.

Imam dojam da će ga likovi tako iskorištavati i paradirat kad god i gdje god stignu kad se umirovi, Elvis i Amy Winehouse ce biti male bebe po kolicini iskorištavanja,

Isto tako mi se čini kao da ga blago pere autizam i da je on sretan dok god ima loptu i igra (u čemu je najbolji ofc) i da ga briga za sve ostalo pa ga mogu staviti gdje zele
  • Peškaman
    9.4k
    Osobno pokazivanje nekakvog poštovanja prema određenim igračima razumijem ali nikako ne mogu razumjeti da ljudi od 20+ godina idoliziraju sportaše ili neku reprezentaciju (tipa Messi-Argentina /Ronaldo-Portugal), pogotovo ako nemaš apsolutno nikakve veze s njim/njom.
    Razumijem kad ti je 10-16 godina ali da odrasli ljudi mogu drvit i svađat se 'ko je GOAT mi ne ide u glavu.
  • emilperska
    17.3k
    Kad se Messi i Ronaldo umirove, pricat ce se o ovom vremenu sa suzom u oku.

Nesto slicno kao o tenisu od 2003. do 2018. i Federeru, Nadalu i kasnije Noletu. Uz upadice ikona poput Del Potra, Čilića, Roddicka, Wawrinke i naravno Murraya kao prvog među smrtnicima..
  • Ludovic IX
    12.1k
    Cr i Messi su postali više od nogometa i nogomet više nije u prvom planu. Dal bi nogomet bio bolji da ih nije bilo, vjerojatno ne bi ali zadnjih par godina to nogomet, to smo mi = cr i Messi mi ide na kurac. I za većinu normalnih navijača su sjebali ono sto njima nogomet znaci.

80% nogometnih gledatelja koji nisu nogomet ni pogledali do prije par godina su tu samo zbog njih dvojice. I otići će kad i oni odu. Hvala kurcu
  • emilperska
    17.3k

Ja sam Argentinu i Australiju obozavao od malena jer imam rodbine dosta tamo. Messi je tu sam usputna stanica :lol:

Ali eto potrefilo se da živimo u dobu u kojem igra najveci svih vremena u Argentini..

Kad se njih 2 umirove u repkama, jedno nogometno doba je gotovo..
  • ZgDLions
    1.8k

Mislim da nebudemo imali suzu u oku,ko te pita danas za Borga i njegov drveni reket, jednostavno mašina treba novo meso i ovo reciklirano više osim u statistikama nebu u upotrebi.
    Ide nova sirovina za preradu i novi narativ, jesi videl ono jučer.
  • emilperska
    17.3k
    80% nogometnih gledatelja koji nisu nogomet ni pogledali do prije par godina su tu samo zbog njih dvojice. I otići će kad i oni odu. Hvala kurcuLudovic IX

Ma nece otic, ali ce se pogled promjenit.

Z generacija preuzima. Bilo je o tome sad rasprava u podcastima gdje treneri i novinari otvoreno pricaju da im djeca ne gledaju prijenose uzivo, nego samo zadnjih 15 min i onda tik tok, instagram i jubito.

Ti, ja i vecina Zone smo old school priča, ali tik tokeri preuzimaju primat hahah..

Vidiš da je i naš klub raskinuo s Bergerom kao spikerom i uzeo očito mlađeg voditelja s jednog od radija sigurno kako bi se približio ovim novim generacijama na stadionu. To su ti neki procesi "tiktoizacije" koji dolaze i kod nas.
    Na Dinamu to nije toliko vidljivo još, ali na repki je vec neko vrijeme..
  • crophantom
    5.7k
    Meni i jedan i drugi idu na kurac, a dio problema mislim da leži u tome da su se te karijere previše odužile, dopizdiš i Bogu i ljudima nakon 20 godina.
    Prije sam bio indiferentan prema njima, Messija sam više volio gledati radi stila igre, ali zadnjih 5,6 godina mi samo idu na kurac.

Kako kaže ona, ili umreš kao heroj ili živiš dosta dugo da postaneš zlikovac.

Jordan je igrao 13 sezona, uz 2 prekida, uvijek ostsje doza mistike, LeBron želi igrati 25. Brate nakon 15. Si svima dopizdio, odi više.
  • emilperska
    17.3k

Ali to je vrijeme prije moderne ere.
    Kao kad mi djed priča o Zambati. To su jedna bas druga vremena kad profesionalizam kakav poznajemo nije postojao niti je TV opce snimala sve utakmice.

Od 90ih do danas su generalno slicna vremena. Naravno napredovalo se. Ali jedan Boban, Šuker i Jarni bi i danas bili dobri. Zambata, Lamza, Belin i ta generacija s tim nacinom treniranja i življenja ne bi prosli ni u 90ima niti danas.

Tak mi je isto i za tenis. Sampras i Ivanišević su mi tenisači koji bi značili da se i danas pojave. Za Borga i Nikolu Pilića i tenis iz 60ih/70ih teško je reć.
  • don
    20.6k
    pa ovdje imaš ljudi koji osporavaju i Ronaldove pa i Messijeve. Ali mislin da ljudi misle većinom na ono van tih sposobnosti i terena.
  • Glacies
    24
    Slazem se da treba razlikovat simpatiziranje i navijanje i da treba bit neka umjerenost.
    Meni ce osobno ovo bit finale gdje ce mi s jedne strane bit drago da Spanjolci osvoje jer igraju, po meni, najbolji nogomet a s druge strane ce mi bit drago ako osvoji Argentina zbog Messija, jer mi je dugo najdrazi igrac.

To naravno ne znaci da cu slavit kao kad bi nasi uzeli zlato. Ali ako su nasi vec ispali, nije mi van razuma imati nekog drugog favorita.
  • Batigol
    186
    Ja ovako gledam...mozda i zbog oca(Maradona bog)...
    Veceras navijam za onaj stari nogomet,kako je nekada bio i u europi a igra se sada jos samo u juznoj americi(osim Brazil)
    Tvrd,prgav i nekada na granici incidenta...a tu je Argentina(nekada i Urugvaj) prvak...

Hrvatska uvijek na prvom mjestu ako to moram naglasiti uopce ovdje...
    Argentina druga(kada igraju protiv nas onda ih"mrzim 90min ili dok ne zavrsi") .

Jel to zbog oca i Maradone ili zbog nogometa...ne znam...vjerojatno sve...
    Ali nikada zbog nekoga igraca..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.