• rokikaciga
    8k
    Imas neke slike kad je lopta isla na krilo dok je Mikic bio u obrani ili na Vinlofovu stranu?
  • Mr Anderson
    15.5k
    Inače ne slažem se da kova nije ništa kriv, nije trebao rpga stavljati koji nije igrao pola godine.NKDZ86

A koga je trebao staviti?
  • Tranzicijski Napad
    925

Kaj te zanima, postavljane bekova ili?
  • rokikaciga
    8k
    Da, jel drze sirinu kolko tolko ili se uvlace i cekaju veznog (Zajc, Benni) ili krilo da zatvore njihovog krilnog igraca

Jer mi se cini da je nama postavka bila da drugi zatvaraju njihove bekove a nasi bekovi da se uvlace dosta usko
  • Tranzicijski Napad
    925

Uglavnom su drzali sirinu na strani gdje je lopta, dok se drugi bek uvlacio unutra. Vise su strane pokrivala krila a ne vezni igraci dok su u napadu vezni isli siroko po loptu(Misic, Benn).

t2qNkk0.png

eul2mE1.png
  • rokikaciga
    8k
    Znaci na ono mjenjanje strane kad je pao gol je trebalo reagirati nase desno krilo, RPG se ispravno postavio?
  • Pavinho
    409
    tako se i meni cini...poslje je RPG krenuo u blok Livaji ali bilo je kasno
  • Kepec
    8k
    Potez utakmice jučer definitivno 14. i 18. minuta nadoknade, oba puta McKenna. Prvo maestralno uzimanje lopte ispred Kalika nakon loše lopte Filipovića, a onda pametno potezanje Almene, malo koji obrambeni bi se sjetio s poda tako nešto. Dva poteza koja su spasila tekmu.

Nema se kaj prigovoriti ni igračima ni treneru, bolji smo, trebali smo pobjediti, ali to je nogomet. Njima uđe nakon jedine pogreške tvoje obrane i iz jednog udarca u okvir, a njihov golman obrani neobranjivo Bakraru. Ovaj bod je jednako velik kao da smo sva tri osvojili, jer smo ih više dotukli s ovim golom u 102. minuti nego da smo ih "samo" pobjedili 2:0. E da, hvala njihovim najvjernijim, najluđim i najfanatičnijim tićima kaj su nam omogućili tu 102. minutu, ali unatoč tom pogurancu očekujem konačno neke poteze kluba jer ovo nema smisla. Nisam za zabrane niti represije, neka pale kaj se mene tiče 1000 baklji svaku tekmu, samo da je neka pregrada, mreža ili kaj već pa neka međusobno zapale i sebe i zastave i transparente.
  • Tranzicijski Napad
    925

Ajmo reći da je to više taktički problem Dinama nego problem individualnog igrača, jer nam se to događa već podosta utakmica. Primjer je prvi gol Lillea, gdje naš bek ostaje u situaciji dva na jedan dok krilo radi presing. E sad, kako to popraviti — nemam pojma, ali Kovačević mora pronaći rješenje.

cmr6k4K.png
  • rokikaciga
    8k
    Da, znaci to je takticka postavka. E sad, ili ce se krilo na drugoj strani spustat pa da se efektivno branimo sa petoricom u obrani pa nam pati presing ili bekovi moraju siroko stajati. Postoji i opcija da se Misic stane kao de facto treci stoper i mozemo rasiriti tu petoricu u obrani, ali to ovisi jel imaju igraca u meduprostoru.

Ali ocito funkcionira dovoljno dobro da je Jajduk imao samo jednu pravu sansu i nakon kaj se lopta odbila 3x dok je dosla to Sege. Ovo je dosta konzervativna solucija za obranu ali ima smisla jer u teoriji dok lopta dode na drugo krilo dijagonalom nas bek stigne to zatvorit. Druga stvar kaj nama to igrao bek koji prakticki nije igrao 7mj nogomet. Ovo dosta zatvara dubinske lopte preko obrane gdje se stoperi cesto nadu 1v1 ili 2v2
  • Sajla
    15.4k
    5 ljudi na tribini oko mene je vidjelo rupu i vikalo da se Bakrar treba vratiti zatvoriti krilo puno prije nego je lopta krenula u tom smjeru. Jednom se pogriješilo u cijeloj utakmici, pa se lopta još odbije od MPVa, i oni zabiju. Ne mogu reći da su defanzivne postavke bile krive. Drugi je par rukava to koliko smo mi morali napraviti za taj jedan gol...
  • Tranzicijski Napad
    925

Više taktički propust i slabost nego sama postavka. Ja se nadam kako cemo vidjeli rješenje u četvrtak protiv Betisa.

Kovačević je dobro posložio presing tako da lopta uglavnom ide do Šarlije, koji baš i nije jak s loptom, a isto tako ni Silić. Imali su jako puno dugih lopti koje je Dinamo mogao kontrolirati. Uspjeli smo držati posjed, što je jako važno, jer bismo u suprotnom imali puno više situacija kao na slikama.

n05EVNk.png

xTrLA4C.png
  • veselko tenžera
    6.3k
    Ekipa s Max sporta, ako čitate, gonite se u 3PM!

Najave u prvom dijelu priloga da će se o 16 kartona pričati kasnije i kad se krene pričati o "inflaciji žutih kartona" prikazan samo Mišiće start.

Nema idiota koji su napravili prekid, nego "dovitljivi momci s juga" koji su našli način da ubace baklje na teren :vomit:
  • Dadox
    1.2k
    Var spasio tekmu i nema repova - zaključak.
    Majku vam hebem!!!
  • Crni86
    18k
    tiha diplomacija kazu.

Tovari su jadni i nikad nece biti ispred nas.

Majko sveta koji smo mi naivci…. Rugaju nam se vec 3 sezone i netko misli da ce ovo rijesit Kustic. Decki dragi da je Kustic ovo htio rjesit jebo bi sve po spisku onom ko je pustio snimke var sobe, dao bi ovom francuzu pedalu i trazio bi da sudenje postrozi a ne da suspenzija bude nakon 4. zutog…. Ovo s max sportom nevu ni komentirat … pa ljudi su pustili snimke iz var sobe kaj ocekivat od njih? Voditelji dva tovara, cekamo samo tenzeru uskoro…

Ali tiha diplomacija… bude tovar kustic obeco da bu bolje….dobro je netko napiso - miris love od tv prava i sad se radi sve da liga bude zanimljiva i atraktivna makar to vise nije. Ovo je maslo saveza i tu nema diplomacije osim agresivnih pritisaka.

I komisija ce rec da je sve uredu i sudenje bilo top kao i svaki put. Glupo je uopce ocekivat suprotno
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet