• scooniepenn
    5.7k

To sam i ja s dečkima komentirao na tribini jučer, blaža verzija onoga što je radila Ludogorica. No, tu sve počinje i završava sa sucem, jer je Bel kao i Pavlešić protiv Gorice to dozvoljavao. I onda još na kraju 1. poluvremena sa sudačkom nadoknadom od 3 minute, od čega se samo Išasegi valjao jedno 5, Bel igračima Slavena daje do znanja kako je to sasvim OK i neka slobodno nastave sa time. Druga je stvar što smo mi zabili 2 gola pa bi odugovlačenje bilo besmisleno kad trebaš juriti rezultat. Najbolje se vidjelo što znači ozbiljan sudac protiv Vrtne Svjetiljke. Da je recimo Goricu sudio Brisard podijelio bi par kartona za nesportsko ponašanje Ludogorice, produžio vjerojatno svako poluvrijeme po 10 minuta pa vi pjevajte borbene.
  • Ivan0302
    1.1k
    Ako treba nekom link utakmice cijele od jučer neka se javi privatno.
  • Crni86
    15.7k
    Gledas jucer tekmu, radi ritma kojeg diktira sudac, ova tekma od jucer kao da je drugi sport u odnosu na onu tekmu protiv fenera. Tamo sve fluidno, igra tece sve lijepo, a onda jucer opet prvo poluvrijeme valjda trajalo 35 minuta…

Krenuli fenomenalno prvih 10 minuta i onda krece - sjednice kod gol autova od 30 sekundi, izlezavanja i tocno se vidlo da su nas izbacili iz ritma i da smo pali iz pete u trecu brzinu.

Kak scoonie kaze iznad sve je do suca i sudac tim minimalnim potezima usmjerava tekmu. Bel je jucer krenuo nes mahat rukom, ali dzabe kad je opet pustao to odugovlacenje. Prvo mahanje je opomena, drugi je onda karton…

Protiv fenera, onaj francuz je stajao u petercu da da do znanja golmanima da nema zajebancije, nasi cim lopta ode van su vec na centru i briga ih.
  • Zagi
    11.9k
    Jučer prije nas bila tekma Gorica-Osijek.
    Strukan si krene čapri svako malo sa nekim. Malo trenerom, malo golmanom , malo nekim igračem i to traje svakim puta po dvije-tri minute.
    Gledam i ne vjerujem. Pa nisi ti glavni glumac jbt.
    Daj riješi kaj imaš po najkraćem postupku i daj lopti da krene.
  • Crni86
    15.7k
    moj dojam opcenito je da nasi suci ne kuze koja je njihova uloga… upravo ovo kaj kazes - on sad razvlaci svadi se, daj zute i ajmo dalje kakva prica kakvo natezanje. Stiti igru, stiti tempo igre i ajmo dalje
  • Mali Zeus
    19.7k
    Hrvatski suci kao da su svi malo priglupi. Kakve god da im upute daš oni ili krivo shvate ili predoslovno ili idu u krajnosti. Prije se govorilo da sude svaki k, sad kao puštaju igru, jedini problem je što puštanje igre ne uključuje očigledne faulove kao u derbiju. Ili dosuđuju prekršaje na temelju toga koliko se faulirani bacio i jaukao, a ne na temelju postojanja ili nepostojanja faula. Znači, osjećaj za igru nikakav.
  • bongo
    1.3k
    Hrvatski suci kao da su svi malo priglupi. Kakve god da im upute daš oni ili krivo shvate ili predoslovno ili idu u krajnosti. Prije se govorilo da sude svaki k, sad kao puštaju igru, jedini problem je što puštanje igre ne uključuje očigledne faulove kao u derbiju. Ili dosuđuju prekršaje na temelju toga koliko se faulirani bacio i jaukao, a ne na temelju postojanja ili nepostojanja faula. Znači, osjećaj za igru nikakav.Mali Zeus

Samo da se nadovožem na ovo. U zadnje se vrijeme počelo puštati igru i onda očigledne žute ne žele dijeliti, umjesto da u prvih 20 minuta sa jednim ili dva žuta umire tekmu oni proizvedu kaos i ne mogu više ništa imati pod kontrolom
  • El Madrigal
    633
    Utakmica odlična. Dinamo je sada nezaustavljiv. Bennacer, Zajec, krila, obrana, napadači zabijaju. Baš se sve odlično slaže. Moja jedina kritika je Nevistić.
  • Crni86
    15.7k
    da u prvih 20 minuta sa jednim ili dva žuta umire tekmubongo

Ovo je kod nas zabranjeno. Ja vjerujem da je neki naputak da nesmije bit zutih kartona prvih pola sata. Ne znam kako drugacije si objasnit da je kod svakog suca ista stvar.

4 zuta za suspenziju, pustanje te grube igre i davanje minimalnog broja zutih kartona ce rezultirat da cemo u 95% utakmica gledat ragbi, a ne nogomet. Umjesto da se vodimo time da idemo u kontra smjeru.
  • The Undertaker
    8.8k
    Ja vjerujem da je neki naputak da nesmije bit zutih kartona prvih pola sata. Ne znam kako drugacije si objasnit da je kod svakog suca ista stvarCrni86

Nije naputak nego upravljanje utakmicom. Ako rano kreneš sa kartonima onda kasnije nemaš puno manevarskog prostora. Nije dobro suđenje ako igrače napuniš kartonima, pogotovo ako utakmica nije incidentna. Dobar sudac zna kad treba dati karton, makar i u prvoj minuti, ali većina naših još nije taj nivo.
  • Crni86
    15.7k
    zuti je zuti. Da li on bio u 3. minuti ili 85 minuti. Nema tu manevarskog prostora - to samo kod nas postoji neka iluzija.

Vani se ne boje dat kartone i nema razmisljanja o minuti utakmice, broju igraca i sl. Isti start u 65. minuti je zuti, a u 3. nije - to je glupost i dvostruki kriterij.
  • The Undertaker
    8.8k
    zuti je zuti. Da li on bio u 3. minuti ili 85 minutiCrni86

Nije. Kao što nije isti kriterij za prvi i drugi, isključujući žuti. Jedno je papir a drugo pametno vođenje utakmice. Inače bi većina utakmica završavala sa isključenim igračima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet