• Jurki
    23.8k
    upravo to. Bil sam za vritnjak Kovi kad je bila ona kriza igre i rezultata.. pogotovo nakon Vukovara u Vinkulji.
    Danas.. jbg dal bi novi trener bio upgrade na ovo.. nemam pojma.. jer tesko mozemo dopeljati teskasa za trenera.
    I bilo bi zalosno, a bome i glupo da nam se dogodi slucaj Jakirovic.
    Ocito je da Kova raste s ovom ekipom i nek samo dere dalje.
    Mislim kaj reci, 5 bodova i 6 golova do lanjskog ucinka i to 10 kola prije kraja.
  • rokikaciga
    12.4k
    Ja sam jako dugo imao povjerenja u Kovu ali i ja sam pokleknuo pred kraj te krize pogotovo jer nit smo imali rezultate nit smo davali prilike nasim klincima.
  • DerHerrKool
    372
    Znači sad smo i službeno napravili cijeli krug. Sve pobjede su protiv nikad lošijeg -ubaci ime- a osvojit ćemo “slabašni” HNL. Mi mora da smo neki svjetski rekorderi po igranju sa protivnicima u njihovom najlošijem trenutku u povijesti. Jel ima nekaj da smo mi napravili zato kaj smo dobri ili je sve zato kaj su oni loši?
  • Mr Anderson
    18.3k
    Da mi možemo dovesti nekog top trenera, ne bih riječ rekao za smjenu.
    Realno možemo dovesti nekakvoga prosječnog stranca tipa Garcia, Riera ili Sanchez. Domaćih kvalitetnih i dostupnih rješenja baš i nemamo. Prošle sezone smo dovodili trenera koji je ostavio najveći trag u bliskoj prošlosti, dovodili smo top svjetsko ime (istina igračko, ne trenersko), na kraju je ispalo da bi možda bilo najbolje da smo ostavili onog prvog.
    Zato nisam za nekakvu smjenu. Ako je trener rastao s ekipom kroz HNL, mogu onda i u Europi. Prilično sam siguran da i Boban slično razmišlja.
  • vjeko1701
    23.5k
    Ako se ovako nastavi do kraja sezone a uz to se osvoji kup, Kova sigurno vodi ekipu i iduće sezone.

U tom slučaju, iduća sezona mu je test. Test dal može na HNL nadograditi i dobru sezonu u Europi. Ne nužno revolucionarnu ili povjesnu, samo dobru poput ulaska u LP i da je tamo u igri za prolaz do zadnjeg kola ili ispadanje u playoffu LP ali protiv realno teškog protivnika pa onda top 12-14 u ligaškoj fazi EL.

U tom slučaju, mislim da će se na njega gledati kao trenera koji je pokazao da može napredovati i da može biti dugoročnije rješenje.

Ako pak tog napretka neće biti, morat će se gledati druge opcije ako želimo rezultatski rasti.
  • Praskaton
    5.7k
    Imao je veliku krizu, Boban, mu je vjerovao, i izvukao seLaugreano

Izvukao se u domaćem prvenstvu.Štoviše impresivno i dominantno,moram priznat da nisam očekivao da ćemo ovako lako riješiti konkurenciju.

Da se izvukao u europi,nije.Kad se sve zbroji loše je to izgledalo.Rezultatski i dojmom.
    Naravno da nikakvo ime nije garancija.Kako kod igrača tako i kod trenera.Ali ako pucamo na LP jel stvarno mislite da trener kojem je najveći klub u karijeri Slaven Belupo može toliko napredovat da to prenese na igrače i budemo konkurentni među elitom?

Mogu se složiti da ako je zamjena za Kovu neko slično hnl ime koje se pušta u eter,onda bolje nek on ostane.
    Ali smatram da je Boban toliko sposoban i Dinamo toliko privlačan klub da može uzeti trenera koji ima neke rezultate na razini klubova s kojima se imamo prilike natjecat u europi.
  • Zagi
    16.4k
    https://www.youtube.com/shorts/eSMHxdnDINU
    U pravu je tu ekipa iz podcasta.
    "Kod nas se nekom prizna da je dobar trener tek kada ode .."
  • Laugreano
    5.5k
    Ali ako pucamo na LP jel stvarno mislite da trener kojem je najveći klub u karijeri Slaven Belupo može toliko napredovat da to prenese na igrače i budemo konkurentni među elitom?Praskaton

Ali tko ti garantira da ce ti neki takav trener napravit rezultat osim sto ces ga platit par milijuna.
    Evo tko garantira da ce Conte sa dinamom bit konkurentan, kad ove sezone nije mogao sa Napolijem. Pogledaj kakve ekipe su ispadale.
    [img]http://Screenshot-20260315-154951-eu-livesport-Flash-Score-com-Event-List-Activity.jpg
  • Zagi
    16.4k
    Xavi i Terzić su ionako snovi, snovi koji ne garantiraju ništa.
    Alcantara je trener početnik.

Kova je siguran za sezonu 26/27, a za sezonu iza ćemo vidjeti.
  • Praskaton
    5.7k
    Ali tko ti garantira da ce ti neki takav trener napravit rezultat osim sto ces ga platit par milijuna.Laugreano

Haha pa ne može ti naravno nitko garantirat.
    Isto kao što ti ne može nitko garantirat da bi Yamal bio bolje riješenje na krilu od Topića al nekako vjerujem na osnovu njihovih dosadašnjih igara da bi.

Po tvome ispada da nikakvi parametri nisu bitni nego biraš random trenera pa kako se potrefi.Postoji valjda razlog zašto vrhunski treneri imaju taj status i plaću.
  • DerHerrKool
    372
    Ja fakat nemam pojma jel Kova taj, ali znam da ovo nema nikakve veze sa tim:
    trener kojem je najveći klub u karijeri Slaven BelupoPraskaton

Kakve veze ima di je počeo? Valjda je bitan plafon, koji bi mogao bit relativno visok za naše prilike ako se nastavi ovakav rast. Nije realno da rast ide zauvijek al dvije tri sezone rasta dok ne dođe do zasićenja bi se mogle desit.
  • Noel
    20.3k
    Odmah da se ogradim. Nije nikakva insajderska informacija nego osobno zapažanje.

Kovačević je zadnjih dana/tjedana blago nervozan. Nekako se ta nervoza na kraju istrese na novinare. Prije i poslje utakmica. Međutim mislim da on nije toliko ljut na novinare, oni mu dođu samo kao netko kome može poslat par klasičnih "di ste bili kad sam bio nitko" i tako si olakšat dušu. Imam dojam da je Kovačević svjestan da mu se opasno ispituje trenerska pozicija bez obzira na titulu. Možda mu je i Boban osobno rekao da nije zadovoljan sa nekim stvarima. Znamo da je HNL za Dinamo majka i otac međutim za svakog trenera Dinama je Europa majka i otac. Boban i sportski direktor vjerojatno isto razmišljaju. Kovačević je sigurno upoznat sa tom informacijom (direktno ili indirektno) možda i za svoje zadnje pobjede u HNLu nije dobio nekakve interne hvale i slave koje je očekivao pa je još više rastrojen.

Ovo nije Belupo niti Varaždin niti Hajduk da je osvajanje HNLa nekakva senzacija i velika stvar. To je u Dinamu normalan dan u uredu. Kovačević bojim se nije još shvatio da je Dinamo prevelik klub da bi se sad od ožujka do svibnja slavila titula, slavio trener, slavili igrači i da bi se sipalo hrpu reportaža i gostovanja po tv kućama, portalima, novinama o veličanstvenom treneru i Dinamu koji je osvojio HNL.
    Vjerojatno da je Šafarić sa Varaždinom ili Garcia sa Hajdukom na +13 od konkurencije rat u Iranu i Ukrajini nebi bili glavna vijest u HR nego Varaždin i Šafarić ili Hajduk ili Garcija. Kovačević nije svjestan da on neće bit glavna tema u HR da se u Dinamu naslov ne slavi mjesecima nego jedan dan i da u ovom trenutku Boban i sportski sektor ne razmišljaju o njemu i ovoj sezoni nego se udosredotočeni već na sljedećoj sezoni i lovu na ligu prvaka i obrani titule.

Da budem precizniji imam dojam da je Kovačević nervozan i ljut na novinare jer ne pišu hvalospjeve o njemu. A vjerojatno i ne dobiva prevelike hlavospjeve iz maksimirskih ureda. Pa da budemo iskreni, niti od dobrog dijela navijača.

Osobno se slažem da nema smisla mijenjat Kovačevića ako se misli za njegovog nasljednika dovodit nekakav prosječan trener sličnih karakteristika. Samo bi kapitalac imao smisla. Također isto mi nema smisla da se ponovi pogreška slična kao sa Jakirovićem. Da mu se da podrška za novu sezonu i onda se u Europi na početku nove sezone nakon što se izgubilo tri mjeseca priprema shvati da ipak nije trener za Dinamo i uruči mu se otkaz. Ako se ostavi Kovačević onda neka se ne dira nakon ispadanja u kvalifikacijama za ligu prvaka ili nekog velikog europskog poraza. Ili ruka ruci i otkaz na kraju ove sezone ili podrška za nastavak suradnje i mirna cijela sljedeća sezona. Bilo bi pogubno cijele ljetne pripreme bacit u vjetar.
  • emilperska
    15.2k
    Tko god osvoji s Dinamom naslov u turbulentnoj sezoni punoj odlazaka, dolazaka, remonta generalno + sudackog guranja jogurta, zaslužuje šansu u novoj sezoni. Zvao se on Jakirović, Čačić, Perković ili Kovačević.

Nadam se da krivo razmišljaš iskreno..
    Ako se nesto ne sjebe svjetski, Kova je svoju dionicu odradio za četvorku ili minus 5 ovisno o kupu.
  • Sibirski plavac
    8.3k
    Meni je mjerilo kvalitete bilo kojeg Dinamovog trenera Europa. Naravno bitno je kako gura i na domaćim travnjacima, da se razumijemo. Lani je bilo lijepo uzet 11 bodova u LP, ali jebeš to kad smo izgubili oba domaća trofeja.

A ove priče "tko ti garantira da će biti bolji" mi isto nemaju smisla. Neko domaće hnl ime ne garantira da će biti bolje, s tim se slažem,ali apsolutno vjerujem da bi neki trener sa iskustvom jačih liga od naše bio upgrade. Kad kažem jače lige ne mislim na lige petice jer takve likove sigurno nemremo dovest, ali trenere sa rezultatima u nekakvom Portugalu, Nizozemskoj ili sa klubovima koji igraju redovno europska natjecanja mislim da bi bili bolja opcija.

Meni je i dalje možda i najpoželjnija opcija Serhij Rebrov. Vodi repku s kojom je već bio na Euru 2024 i možda će i na svjetskom ove godine, a na klupskoj razini osvojio je trofej ili imao solidne rezultate u svakom klubu di je bio, ali doslovce svakom. I ugovor mu ističe ovog ljeta.

Evo takvo nekakvo ime sam prilično uvjeren da bi nas digao na razinu više. Recikliranje bivših trenera ili nekih novijih hnl imena mislim da nam ne bi donijelo nikakav napredak u odnosu na Kovu nego bismo vjerojatno gledali istu igru.
  • Kujtim Shalla
    9k
    Ja se slažem sa kolegom. Kod Kove će uvijek visiti upitnici , ja sam prvi razočaran prezentacijama u Europi,baš razočaran. Sa dosta poteza u prvom djelu sezone , ali kako sezona odmiče sve bolje to izgleda. Nismo mi Real pa da očekujemo uvijek da meljemo sve pred sobom. Jako puno novih igrača ,svi nisu mogli igrati ,moralo se tražiti ,malo duže je potrajalo i sad je sve bolje. Za naše prilike naravno. I dalje će biti doselekcije. Nadam se da će se sve na vrijeme završiti što se tiče prelaznog ,baš kao prošle sezone . I dobre pripreme pogoditi jer su kvalifikacije zajebane ,3 kola se treba proći a jebene su momčadi unutra. Treba treneru mir i povjerenje kao do sad. A opet mislim da Boban zna šta treba i jel ovo dovoljno.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.