• Peškaman
    8.4k

Postoje takvi programi odavno ali je problem infrastrukture, broja kamera koje se koriste, postavljanje istih te na kraju i u verziji VARa koju HNL posjeduje.

Osim ako njima sustav ne javi da je zaleđe toliko i toliko nakon povlačenja linija ovaj gol bi trebao biti priznat jer slika koju su pustili u prijenos uopće ne dokazuje zaleđe. U toj situaciji valjda vrijedi odluka koja je donešena na terenu?
  • pjetlić
    249
    Nema pomoci sve dok se ne promijeni pravilo da izmedu obrambenog i napadaca mora biti prostor, koliki god, da bi bio offside. Ovo je sve opet tumačenje.
  • Xpert1992
    380

To i ja mislim. Svako kolo su isti problemi. Bar na jednoj od utakmica.
    Aj, nek ovo Beljino i je ofsajd, ali stari moj, di se to vidi? Meni je strasno da oni preokrenu odluku s terena na temelju ove slike. A najgore od sveg kaj se nece nist poduzet da se to promjeni, ova odluka ce se zaboravit jer smo dobili 3:0. Komisija ce rec da je bio ofsajd jer eto, izmjereno je. I nastavljamo dalje po istom.
  • Jaro
    11.6k
    mozda da samo u jebenom paintu iz win3.11 koji koriste uzmu cetku za iscrtavanje linija koja ce biti tanja... oni na temelju linija koje prekriju "pola Belje" odlucuju o jednom centimetru...
  • nemapredaje
    6.8k

Bolesno, pa ova plava linija je nekakvih 10-15 cm širine. Jbt. da zbog ovakvih stvari npr. u odlučujućoj utakmici za prvaka netko bude oštećen ti možeš realno dići tužbu protiv njih.
  • reziser
    8k
    Bolesno, pa ova plava linija je nekakvih 10-15 cm širine. Jbt. da zbog ovakvih stvari npr. u odlučujućoj utakmici za prvaka netko bude oštećen ti možeš realno dići tužbu protiv njih.nemapredaje

Kazi da se zajebavas… :rofl:
  • nemapredaje
    6.8k

A možeš ti uvijek dić tužbu … druga stvar je što realno nemaš niš od toga :rofl:
  • The Undertaker
    9.5k
    Vezano za Beljino zaleđe, tu ni meni nešto nije tehnički jasno. Naime, ovo plavo što se vidi nije crta već bi to trebao biti pravokutnik čija je jedna stranica širina igrališta a druga stranica udaljenost izmedu okomica povučenih sa napadača i obrambenog igrača. Taj bi pravokutnik trebao biti crven ako je napadač ispred obrambenog a plav ako je obrambeni ispred. Ovdje je pravokutnik plav a svirano je zaleđe. Čekamo objašnjene Komisije.
  • mali M
    9.5k
    zato vam ja dečki i velim, dok se ne vratimo na normalan ofsajd kojeg si mogel vidjeti s tribine, ove fore nekog ajtijevca koji nije zakoračio nikad na travu će uništavati nogomet. Boli me briga jel pola milimetra ili 5 centimetra, to je baš ubijanje igre.. neznam kome je palo na pamet da kaže: znaš šta bi bilo dobro, da se se ofsajd gleda za debljinu nokta!!
    Osnovno ne poznavanje elementarne dinamike u sportu gdje si obrambeni sad može dopustiti i da "zaspi" i da se oslanja na takve gluposti. Baš baš jad i bjeda
  • reziser
    8k
    A možeš ti uvijek dić tužbu … druga stvar je što realno nemaš niš od toga :rofl:nemapredaje

Kome :nerd:
  • Sajla
    17.1k
    Sudu udruženog rada kod suca Zlatoje Stojadinovića (vidi "slučaj Tomić") :rofl:
  • reziser
    8k
    (vidi "slučaj TomićSajla

Vidi se da smo generacija kad se tog sjecas :joke:
  • Sajla
    17.1k
    bio sam premali da bih se toga sjećao iz vremena kad se događalo, ali sam dovoljno star da znam za to :wink:
  • Zg123
    3.4k
    3d kamere su jedino rijesenje, ovo igranje sa crtama je presmijesno i nevjerodostojno
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.