• Eduardo
  5.1k
  BARCELONA je danas objavila da i službeno kreće u golemu rekonstrukciji Camp Noua i da započinje novu fazu u povijesti kluba.

  Generalni direktor Ferran Reverter rekao je da klub diže kredit od milijardu i pol eura koji će potrošiti na renovaciju Camp Noua, izgradnju golemog kompleksa u njegovoj okolici, što uključuje i novu dvoranu i niz popratnih sadržaja pod nazivom Espai Barca. Kredit će klub dići na 35 godina s povoljnom kamatnom stopom, a Barcelona je odlučila da će prodati ime Camp Noua i nove dvorane i već pregovara s nekoliko zainteresiranih sponzora.

  Taj potez Barceloni će donijeti 48 milijuna eura godišnje, a ugovor bi bio potpisan na deset ili 20 godina. Radovi na Camp Nouu počet će sljedeće sezone i Barcelona će tu sezonu još igrati na svojem stadionu. No Reverter je rekao da će uoči sezone 2023./2024. klub iseliti sa stadiona i morati naći novi dom, a najrealnije je da to bude olimpijski stadion. Camp Nou bi trebao biti završen i otvoren 2025. godine. Imat će novi, treći "prsten" i 105.000 mjesta, od kojih će između osam i deset posto biti luksuzne lože, kojih je trenutno samo dva posto na stadionu.

  Za sve ove projekte i investicije Barcelona mora dobiti odobrenje svojih članova. Njih 100.000 glasat će u online referendumu 19. prosinca iako se očekuje da će svi prijedlozi uprave biti prihvaćeni i da će se krenuti s njihovom realizacijom.

  "Mi s ovim projektom kasnimo 15 godina. Laporta je 2003. godine obećao rekonstrukciju stadiona i počeo je raditi na razvoju projekta, ali bivša vlast nije učinila ništa. U Europi trenutno postoji 67 stadiona koji su moderniji od našeg, a sedam od devet stadiona u Španjolskoj koji primaju više od 40 tisuća ljudi je renovirano. Troškovi su veliki, ali stabilnost kluba ovim kreditom neće biti ni na koji način ugrožena. Novim stadionom i popratnim sadržajima znatno će porasti prihodi, doći će novi sponzori i prihode kluba povećat ćemo za najmanje 200 milijuna eura, a to je konzervativna procjena", rekao je Reverter.

  Camp Nou izgrađen je 1957. godine, a manji projekti renovacije odrađeni su 1995., 2008. i 2018. godine. S 99.354 mjesta najveći je nogometni stadion u Europi i četvrti najveći na svijetu.
 • Guinness
  918
  Kraj jedne ere za Marsoniu. Srušena "glavna" tribina danas, kreće se raditi na izgradnji nove sa adekvatnim klupskim prostorijama

  dn3ua6rnshbr4cj9.jpg

  Ako koga zanima više o novoj tribini, i stadionu općenito,tu je više detalja.
 • agramZ
  875
  austria salzburg predstavila planove za novi stadion uz veliki stambeni kompleks.

  - visenamjenski stadion za 5.000 gledatelja
  - 428 stanova - 50% stanova za prodaju, druga polovica socijalno stanovanje.
  - podzemno parkiraliste s 1.200 parkirnih mjesta

  ukupna cijena ca. 193 milijuna eura, 30 milijuna stadion, 28 milijuna garaze i 135 milijuna za stambene zgrade. max aicher grupa bi financirala sve i poklonila stadion gradu, a grad bi ga onda trebao iznajmiti austriji salzburg.
  max-aicher-norden-1024x512.jpg
  max-aicher-su%CC%88den-1024x512.jpg
  max-aicher-stadion-zufahrt-1024x512.jpg
 • Mali dioničar
  4.9k
  Ovaj projekt u Salzburgu je na tragu natječaja koji postoji u Americi, a potaknut je Svjetskim prvenstvom 2026.

  Kako napraviti rezidencijalni stadion.

  Mislim da generalno ideja ima smisla, ali za ovakve male stadione. Za stadione tipa 20.000 i više ne znam da li bi pila u vodu. U biti vidjet ćemo da li će se pronaći smisleno rješenje.
 • SAS1987
  3.6k
  Upravo prosao kraj stadiona pa eto jedna fotografija :smile:

  l5zva527gm60sahd.jpg
 • agramZ
  875
  spustila se gusta magla..
  j7gSeDil_o.png
 • SAS1987
  3.6k
  reflektor je u funkciji ili su ga ostavili za uspomenu?
 • SAS1987
  3.6k
  koliko navijači tamo koriste vlak za dolazak na tekmu? Recimo u Zagrebu bi bilo idealno ako bi željeznička stanica bila još bliže stadionu (par sto metara zapadno) i ako bi bile dobre linije (možda su, nisam nikad pogledao) iz recimo Zaprešića do Maksimira bi o tome čak i razmislio za europske utakmice jer ponekad nama skoro pa manje od Maribora do početka Zagreba nego od početka Zagreba do stadiona (+parkiranje)
 • agramZ
  875
  s vlakom uglavnom dolaze ovi izvan beca, i to dosta njih. becani koriste metro, tramvaj ili bus. 'hütteldorf', kvart u kojem se nalazi stadion je inace zadnja stanica metro linije 'u4' sto je bas prakticno.

  zapravo su sve stanice odmah pokraj stadiona. 'u4/u' metro, 'öbb/s' vlak, 'h' autobusne stanice i linije '49/52' za tramvaj.
  T1hgOAh8_o.png
 • ZGBhoy
  416
  Moram općenito priznat da sam bio iznenađen kak je u Beču sve lagano koristit bio Tramvaj,Bus Metro ili Vlak
 • SAS1987
  3.6k
  Jaka fotografija :smile:

  p9ia6cy4g26sf426.jpg
 • deda
  7.4k
  Najnovije procjene što se Pampasa tiče kažu da bi se prva utakmica mogla odigrati u rujnu ili listopadu 2022.
 • Eduardo
  5.1k
  počeli radovi na terenu.

  c7nvssjzc8qcjgi5.jpg
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.