• Rex Ramae
    4.3k
    Faxkea misliš da ne razumiješ, ali to je samo zato jer nisi (pretpostavljam) bio u Međimurju. Ja koji sam Zagorec porijeklom kužim sve Fackea, ali kad sam služio vojsku onda Međimurce nisam kužio ništa. — Patak

Nisam bio nikad, imao sam priliku jednom slušati dvije starije osobe iz Novog Marofa kako pričaju i vjeruj mi da 70% razgovora nisam shvatio iako sam pozorno i koncentrirano slušao. Inače, meni je do prije godinu-dvije cijeli taj prostor sjeverne Hrvatske bilo Zagorje pa su mi objasnili da postoji i Zagorje i Prigorje i Međimurje, nešto slično kao što sam ja većini poznanika u početku kad sam došao u Zagreb bio Bosanac i sve je Bosna a Hercegovina samo onaj mali dio "kamenjara" uz granicu pa sam onda i ja njima trebao objašnjavati. :grin:
  • Papastrumf
    24.5k
    kad sam došao u Zagreb bio Bosanac — Rex Ramae

Nego sto si nego Bosanac? Jos najbolje da je Rama Hercegovina.
  • marcio amoroso
    54.3k
    I meni je Rama Bosna.
  • Rex Ramae
    4.3k
    Naravno da je Hercegovina :)
  • marcio amoroso
    54.3k
    Rama je teška Bosna, pa mi prije rata išli u Ramu kupovati šljive za rakije. Tko je u Hercegovini pio šljivu? Osim toga je i geografski čista Bosna.
  • Papastrumf
    24.5k

Mozda se ti tako osjecas.
    Znam hrpu Ramljaka u Zagrebu. Od Belja, Nevistica, Sicaja, Grbesa, Dragica.. nisam jos od nikog cuo da se smatra Hercegovcem.
  • Rex Ramae
    4.3k
    Ja za sebe nikad nisam rekao da sam Bosanac niti se tako osjećam a i svi Ramci koje ja znam iz Rame će reći da su Hercegovci. Makljen je granica Bosne i Hercegovine na tom dijelu a Rama je ispod Makljena.
  • Neki tip
    21.4k
    @Krizy javi se, vidi sta ti rade
  • Patak
    3.5k
    Otvorite pretpristupne pregovore za ulazak Rame u Hercegovinu, otvorite i zatvorite sva poglavlja, zahtjeve i uvjete na brzinu i mislim da neće biti problema.
  • marcio amoroso
    54.3k
    Problem je što se nakon rata Bosna kod mnogih smatra muslimanskom, a Hercegovina hrvatskom ili katoličkom pa su sada ovi rubni gradovi odjednom svi Hercegovina.
  • mali M
    10.9k
    Gle smradove... Ne otvaram članke al gledam naslove..jo3grg4znesuibxu.jpg
    ns69ngk0rsjs89oc.jpg
  • Droljo
    32.4k
    O jebem ti sve. Pa ovo je vrh. Nemaju srama. :rofl:
  • db-izbjeglica
    22.5k
    Problem je što se nakon rata Bosna kod mnogih smatra muslimanskom, a Hercegovina hrvatskom ili katoličkom pa su sada ovi rubni gradovi odjednom svi Hercegovina. — marcio amoroso

Upravo to... što je krajnje pogrešno razmišljanje. Pojam bosna nema nikakve veze sa islamom i nastao je puno prije prodora osmanlija.

Najbolje od svega, hercegovina je puno mlađi pojam, nastao zbog "hercega" stjepana kosače, koji je sjedio na više stolica, a drugi naziv koji je koristio za svoje posjede, koje je dobio slizavši se sa osmanlijama i srpskim despotom protiv vlastitog zeta, bosanskog kralja... je bio: vojvodstvo svetog save. :sweat:
  • The Undertaker
    10.3k
    Kao što je kolega gore napisao, Makljen je granica tako da je Rama uvijek bila u Hercegovini. Što se tiče "katoličke" Hercegovine, mnogi opet zaboravljaju da je Hercegovina i na lijevoj strani Neretve (Stolac, Trebinje, sve do granice sa Crnom Gorom) koja i nije baš "katolička".
  • Dinamosaur
    3.6k
    Nemojte kaj zameriti vidimo se navecer
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.