• Infinity
    18.5k
    A u zadnjih 30?NitkoBitan

Kup X. Uze ih Hajduk za jednu titulu.
  • jedan u nizu
    13.3k
    Sto se tice pitanja vlasnistva kluba i to da drzava daje privatnom klubu novac za stadion.

Naravno da je apsolutno neprihvatljivo da drzava daje privatnom klubu novac za stadion. Grad moze sagraditi neki stadion koji ce iznajmljivati nekome, a nisam siguran da li drzava to moze.

U svakom slucaju je to riskantna odluka pa sumnjam da bi ikoja vlast ulazila u to. Pogotovo kada imas samo jednog potencijalnog korisnika tog stadiona.

I Zagreb ima jednog potencijalnog korisnika stadiona od 35k, kao sto Rijeka ima jednog potencijalnog korisnika stadiona od 15k.
    A sto kada nema tog kluba vise?

Jedan dinamo, kao udruga gradana potencijalno ce postojati puno puno duze, nego jedna Rijeka koja je privatan klub. Privatni klub se moze ugasiti ili prodati odlukom jednog covjeka. Udruga sa vise desetaka tisuca clanova se moze ugasiti jedino odlukom vecine clanova.

Jedan Komak moze ugasiti Zrinski Osjecko jer mu je to puklo.
    Jedan Miskovic moze ugasiti Rijeku jer mu se moze.
    Moze ju prodati, likvidirati imovinu. Moze doci drugi vlasnik i ugasiti klub jer je dosao po imovinu/igrace.

Takoder, kao sto je netko napisao, moze dignuti cijenu klubu enormno. Nije isto prodati jednu Rijeku sa montaznim privremenim stadionom, ili sa gotovim stadionom od 15k sa pratecom infrastrukturom.
    Drzava sagradi stadion i digne cijenu Rijeke sa (karikiram) 15mil eura, na nekih 40mil eura, i Miške stavi sebi koju desetinu mil vise u dzep.

Nemam nista protiv da drzava sudjeluje u gradnji stadiona drugih klubova, dapace, sto vise to bolje.
    Ali nije mi u redu da drzava na taj nacin financira jednog privatnika.
  • emilperska
    10.6k
    Udruga sa vise desetaka tisuca clanova se moze ugasiti jedino odlukom vecine clanova.

Jedan Komak moze ugasiti Zrinski Osjecko jer mu je to pu
    jedan u nizu

Zrinski Osječko je udruga građana..
  • NitkoBitan
    26.9k
    Misko ne moze povest stadion sa sobom u Dubai, stadion ce ostat gradu Rijeci i Rijecanima. Elementarna logika zadovoljena.

Sala naravno, ali dobar dio ovako razmislja. Prosjecna osoba ne razmislja o troskovima, oportunitetnim troskovima, troskovima odrzavanja, svim vrstama rizika, prioritetima javne politike, ogranicenosti budzeta kluba/grada...
  • jedan u nizu
    13.3k

Kako je onda Komak onda uspio ugasiti klub?
    Cak je i sam izjavio da ce klub ili ugasiti ili prodati.

Kakva je to udruga gradana gdje jedna osoba moze odluciti o tome?

A mislim, mozda i zavisi o velicini udruge.
    Nije isto kontrolirati klub od 40k clanova, i neki od 50 (karikiram), gdje ti mozes uvjeriti 30-40 ljudi, potplatiti ih i raditi sto hoces.
  • emilperska
    10.6k

Komak trkelja pizdarije..

Zrinski Osječko je udruga. Imas na FINAi. Nisu s.d.d.

Mozda je nariktano da ima 5 clanova pa obitelj moze sve :sweat:
  • jedan u nizu
    13.3k

Pa evo svaki clanak koji sam otvorio je uvijek spominjao Komaka kao vlasnika kluba. Zato sam cijelo vrijeme i mislio da je vlasnik.
    A sumnjam da je klub udruga koja broji vise clanova, vjerovatno je to neki mali broj da se ne moze shvatiti kao ikakva ozbilja udruga gradana
  • emilperska
    10.6k
    "Udruga NK "ZRINSKI OSJEČKO 1664" registrirano je na adresi Woodrova Wilsona 2, 31418, JURJEVAC PUNITOVAČKI, Hrvatska i posluje od 13.02.1998."

• NitkoBitan
    26.9k
    Inace ne treba zaboravit da je Miskovic donedavno htio prodati klub medutim nije uspio naci kupca. Tko zna kad ce ga opet opalit takva faza besparice i dugova te zelja za prodajom.

Ne mozes se u takve pouzdat na dugi rok kad ne znas gdje ce sutra bit i sta ce mislit (rizik je tu ogroman). Pa Misko/Rijeka su dovoljno pokazali kad su podijelili jbnu peticiju svojim navijacima, bas ozbiljno, peticija ce im izgradit stadion.

Dosta puta kroz proslost su bili pustani i probni baloni o prodaji Rujevice gradu Rijeci.
  • BBB Sibenik
    5.8k
    Lidnonu Selahiju, Brunu Godi i Dejanu Petroviču isticu ugovori.Znam da ste znali spominjat tog Godu cesto da je dobar livi bek.
  • Zagreb1992
    2.4k

Miško i dalje traži kupca za klub
  • NitkoBitan
    26.9k
    Zanimljivo, jucer se derao kako ima zelju izgradit Kantridu :sweat:

Ne bude valjda filantrop tako lako odustao...

https://www.index.hr/sport/clanak/miskovic-u-deliriju-dao-obecanje-navijacima-rijeke-vjerujte-mi-doci-ce-taj-dan/2674340.aspx#comments-container
  • Zagreb1992
    2.4k

Što se tiče Kantride sve je u njegovoj moći napravljeno ...ostalo je na gradu ...A čeka kvalitetnu ponudu za klub i dok je ne dobije osaje tamo
  • Jaro
    10.1k
    yep, Misko bi i porez uveo na drzavnoj razini kojim bi financirao svoj i slicne privatne klubove...
    Vlasnicki klubovi ne mogu dugorocno zivjeti i rasti ako nisu dio velikog trzista ili taj vlasnik nije neki ekscentricni multimilijarder koji ne zna kaj bi od sebe... Jbt, citam neki dan FSG kupio Liverpool za 300 injak milja, a danas vrijede, kolko, 5 milijardi dolara - bolesno... A samo u toj Engleskoj je kihnulo nekoliko klubova s velikom tradicijom jer jbg pojelo ih trziste...
    Zato, mozemo mi o Miskovicu misliti ovo ili ono, za HR pojmove je napravio cuda - ali ne vjerujem da moze bolje od ovoga...
  • Mali dioničar
    17.4k
    Kakva je to udruga gradana gdje jedna osoba moze odluciti o tome?jedan u nizu

Dinamo do 2024.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.