Nema nikakvog smisla da se nabacujemo esktremnim slučajevima iz kojih je nezahvalno išta zaključivati. — Bosskovitz
Eto. I zato postoji slikovnica - zbog roditelja poput tebe koji bi djetetu od 7 godina govorili za drugu djecu da su im obitelji nenormalne, pogrešne i nakaradne, da se drži podalje od njih i da se ne smije s tom djecom družiti van škole.
Sve ok, mi se ne slažemo i to je u redu. Ja želim odgajati djecu koja su tolerantna, dobra i ne mrze nešto samo zato što je drugačije, ti ih želiš odgajati na drugi način i to je tvoje pravo. Kao što je i pravo države da u školskom sustavu odgaja i obrazuje djecu na način koji je u javnom interesu, a inkluzivnost, tolerancija i poštivanje r — Bosskovitz
tako je. To je propaganda i izmišljanje tople vode. Kao neka uključivost i ljubav za sve.. baš si dobro opisao školski život svakog od nas. Nit su se družili svi samnom ni ja sa svima. Pa tako najbolje razvijamo socijalne vještine i učimo se prilaziti drugima. A tu bi se da svi moraju "grliti" Anu. Sami rade čudake od svoje djece, zato nažalost imaju problema sa shvaćanjem i prihvaćanjem svijeta kako odrastu. Da su bar tako uključivi što se tiče vjerskog aspekta, ali očito "slobode" bivstva ne vrijede za sve aspekte našeg društva... — mali M
Eto, opet vrijeđanje, opet plakanje... Kako ja to tebi "ne dam pravo na vjersku slobodu"? Koji sam ja to tebi vjersku slobodu uskratio? Nemoj opet pobjeći i izvrnuti priču pa dodati pokoju uvredu nego jebeno odgovori. — Bosskovitz
Reći da istospolni parovi ne smiju posvajati zato što su neka dva bolesnika u Georgiji zlostavljala posvojenu djecu nije ništa gluplji argument — Bosskovitz
Ne pozivam na bilo kakve zabrane, ako netko hoće živjeti sa magarcem ili konjem i to zvati obitelj — db-izbjeglica
Problem je in odium fidei jer vam smeta i zadnji vjernik iako taj vjernik nema nikakav utjecaj na vaš Vrli novi svijet. — Dalmatinec
Istospolni partneri ne bi smjeli posvajati djecu upravo zato jer su istospolni parovi, odnosno partnerstvo (čin, a ne ljudi) intrizično zlo — Dalmatinec
Puno je zdravije za djecu da odrastu u zajednici mame i tate, pa cak i sa jednim samohranim roditeljem nego sa 2 istospolna. — NitkoBitan
Nisu jednako vrijedne ako je interes djece na prvom mjestu. Evo ti grafički rezultati istraživanja, pa klikaj na lijevo po outcomesima.
https://www.familystructurestudies.com/outcomes/ — Patak
Da nije, da se može okarakterizirati kao mržnja, imao bi višestruke kaznene i prekršajne prijave zbog vrijeđanja i nasilja prema takvim osobama. — db-izbjeglica
Malo sam zahrđao, jel to danas neprimjereno? Jel moraš biti super, divan, krasan sa svih 20-30 ljudi koji su čistom slučajnošću završili u tvojoj blizini? Jel izostanak takvog "leptirići okruženja" razmjena mržnje i netolerancije? — db-izbjeglica
A tu bi se da svi moraju "grliti" Anu. — mali M
Da su bar tako uključivi što se tiče vjerskog aspekta, ali očito "slobode" bivstva ne vrijede za sve aspekte našeg društva... — mali M
ako mu istakneš da je to davno već raspisao Marx koji je tvorac ideologije koja je odnjela (i dan danas odnosi) više žrtava od bilo kojeg rata, nađe se uvrijeđen.. — mali M
Ne bi, zašto? To što netko ima homofobne stavove ne znači da mora biti neki divljak koji po ulici viče "smrt pederima" ili šamara žene kad vidi da se drže za ruke. Evo ti Željka Markić, personifikacija homofobije i mržnje prema LGBT osobama u Hrvatskoj, uvjeren sam da isto nema ni jednu kaznenu ili prekršajnu prijavu zbog vrijeđanja i nasilja prema njima.
Ne moraš, naravno, ali ne bi trebao ni dijete učiti ono što si rekao da bi ga učio. No ti i ćeš ga učiti kao što će i neki drugi roditelji svoju djecu učiti, i to je cijela poanta te slikovnice: da djeca nauče kako to što je ta obitelj drugačija ne znači da je lošija, da je Ana loša osoba, da su njezine mame/tate loše osobe, da ju manje vole nego neki drugi ili da su manje obitelj. To je bitno zbog interesa djeteta - kako Ane, tako i tvog djeteta. — Bosskovitz
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.