Comments

  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi
    Mahir Emreli ima ista primanja kao i Kulenović, 500 tis eura bruto godišnje. Obzirom da Emreli nije pretjerano star, mislim da bi morali za njega uzeti 500 tis eura odštete, koliko znam toliko negdje i očekuje Dinamo. Emreli nije u planu za džabe transfer, dok recimo Štefulj i Deni Jurić jesu.
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi
    Ono što ja znam o Lokomotivi je sljedeće, trener juniora Nikica Jelavić, nećak Nikice Jelavića, većini igrača menadžeri dečki s Knežije, direktor kluba Šikić skoro svaki dan visi u Plazi s Pripuzom i Andy Barom, ponekad im se pridruži Tomislav Svetina.
    To je ekipa koja ne bi trebala biti poslovni partner demokratskom slobodnom Dinamu.
    Svaka čast Šikiću na znanju, ali novi Dinamo mora preuzeti primat u gradu, i ne dozvoliti da Lokosi bolje razvijaju klince od nas, onda nam Lokomotiva neće ni trebati. Ne kažem da trebamo okrenuti leđa od Lokomotive, ali treba se zapitati di smo mi fulali da jedan Majer, Ivanušec, Stojković, Kačavenda i Šotiček uopće pokraj Dinama završe tamo, kad nađemo odgovor, uvjeravam vas da nam Lokomotiva neće trebati.
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi

    Lokomotiva je u razvijanju top, to je neupitno, ali unazad 5 godina, ne znam po čemu su Varaždin ili Šibenik uspješniji od Belupa. Belupo je ove godine bio deveti, ali su prošle skoro igrali finale kupa, i završili tri boda manje od pete Istre.
    Dugoročno zbog renomea kluba, mislim da je pametno da se odmaknemo od Lokomotive. Plus, nisam niti rekao da bi nam Belupo trebao razvijati igrače, nego bi imali samo mogućnost tamo proslijediti igrače koje bi inače kao Šaranića slali u Dugopolje ili Gurlicu u Bravo, di Gurlica ovo proljeće skoro pa nije ni igrao. Odnosno slati igrače za koje smo procijenili da nisu kvaliteta za prvu ekipu. Naravno, sve to pada u vodu ako uspijemo naći dobru filijalu.
    Pogledaj odnos kakav Istra i Gorica imaju prema nama, Gorica ima hrpu tovara, SD im je tovar, koji javno ističe da navija za Hajduk, Istra identična stvar, svaki put nas levate, čim želimo njihove igrače pumpaju cijenu puta 5, mislim da za uzeti partnerski klub, broj jedan je da imaš ok odnos s rukovodstvom tog kluba.
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi

    Čemu podcijenjivanje Belupa. Oni su proizveli Lovru Zvonareka, Antu Crnca koji je nama bio višak kao izlazni junior, u godinu dana digli toliko da je mali prešao za 1.3 mil eura u prvaka Poljske. Dinamo je imao 30 posto od tog transfera, pa smo to prebili kod transfera Hoxhe.
    Kao i u životu, preduvjet za brak je obostrana ljubav, rukovodstvo Belupa su dragi i pametni ljudi koji su Dinamovci, i koji nas ne bi zahebavali na prvom zavoju, direktor Varaždina je Toni Dalić, Hajdukovac, koji više preferira suradnju sa Hajdukom (Teklić, Šego).
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi
    Što se tiče suradnje Dinama i Belupa, iz razgovora s ljudima bliskim Belupu sam saznao sljedeće. Njih ne zanimaju posudbe, oni žele suradnju s Dinamom na način da izlazni juniori Dinama koje Dinamo ne vidi kao prvotimce, oni uzmu besplatno, a Dinamu ostane postotak i buy back opcija. Nešto tipa Čavlina.
    Interesantni su im Majić i Koščević. Mislim da nam je takav vid suradnje dobar, Crnac i Šakota su najbolji primjer toga.
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi
    Objektivno, za očekivati je odlazak Perića, Moharamija, Štefulja, Topića, Jurića, Brkljače, Lukanića bez odštete, Emreli i Bočkaj neka mala odšteta, i već ovo nam oslobađa proračun za 3 mil eura godišnje samo na primanjima u bruto iznosu. Šutalo, nećemo ga dati džabe, ali mu se gleda posudba i to u inozemstvo. Petković, navodno je problem njegovog odlaska, što djeca od Jerka Leke po ugovoru o rastavi, ne smiju u inozemstvo do svoje 18 godine. To znači da Petka neće pratiti supruga, pa je zato voljan ostati u Dinamu uz novi ugovor. Naravno, ovisiti će i tko ga želi, Petko ne želi u Tursku, ali bi negdje bliže otišao...
    Osijek ima sljedeću situaciju, Boto je neovisan, i nema problem surađivati s nama, stoga su nam vrata Osijeka opet otvorena. Ali naravno, ne za Matkovića, njemu je cijena otišla u nebo.
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi
    Ne bi htio braniti spomenutog, ali ne znam šta vas tolko žulja, tek konstantnim spominjanjem istoga imate kontraefekt, imamo na desetke besmislenih komentara. Ako vam se ne sviđa šta piše preskočite i bok.
    Uistinu je suludo 28.05. dati ikakav zaključak o prijelaznom roku, posebice kritizirati SD, ali eto, netko je negativan, takve treba preskočiti.
    Ako Real osvoji LP, očekujem dominantan i uspješan prijelazni rok...
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi
    Šta ima Kaneko, evo, volio bi čuti. Udarac nema, dodavanje nema, pregled igre nema, ima brzinu i to je to. Da ne bi ispalo da ga hejtam, jel netko gledao ovo proljeće njegove izvedbe, pa da me podsjeti jednu tekmu koju je bio prosječan. To njegovo prebacivanje na desnu nogu, trk do crte (svaki put si loptu da previše u for) pa zapravo spašavanje da lopta ne ode u aut, aka centaršut je na granici komedije. Bio je hit par tekmi na jesen, jer je tad još bio nepredvidiv kao novi igrač, sad ga čuva s pola gasa faking Štefulj.
    Njegov ostanak nema nikakvog smisla, osim ako treba biti prijatelj Ogiwari, za kojeg se vidi da ima crte ozbiljnog igrača.
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi
    Ne bi htio gušiti temu, ali Pašalić je bio mladi reprezentativac, igrao je u trećoj Njemačkoj ligi da, ali imao nastup i za seniorsku ekipu. On nije bio rizik, jer bi došao džabe, rizik je Kaneko, kojeg si platio 400 tis eura samo posudbu, ima 27 godina, ne zna jezik, nije krilo nego wing back, meni bi bilo jasno da si rekao neću Pašalića, hoću neku bombu, ali neću Pašalića, hoću Kaneka je sramota za onog tko je tako odlučio. Kaneko, on ne može kopačku zavezati Pašaliću, drag je dečko, simpa je, ali lik nije HNL razina.
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi

    Fruka ne možeš sad dovesti i da hoćeš. Mogao si prošlo ljeto. Pitanje je koliko je imalo smisla dovesti Stojkovića i Vidovića, za 3 odnosno 500 tis plus 3.5 mil eura, ako si mogao igrača sličnih karakteristika (Fruka) dovesti za džabe.
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi
    Ismijavati Rijeku, reći šta su pokazali, je komično, u ključnoj tekmi sezone s njima na Rujevici smo prešli centar dva puta, oni imali 30 udaraca prema golu.
    Slažem se da statistika nije plastična, ali ismijavati Pašalića, a s druge strane imaš Kaneka koji ima 27 godina, platio si odštetu za njega, ne zna engleski, koji ne zna puknuti na gol, koji je katarza od igrača, a mogao si dovesti za nula eura aktualnog reprezentativca koji ima tehniku, udarac, kretanja...
    Fruk, uistinu ne znam kako netko ozbiljan može umanjiti njegovu sezonu, ili biti toliko hrabar pa reći samo je sad skočio, to je to od njega.
    Koliko je tko kriv za očajan prijelazni rok prošlog ljeta neću ulaziti, ali znam pouzdano da je Bišćan bio protiv Fruka i Pašalića u Dinamu.
    Nema potreba se vraćati unazad, ali ne smijemo si dozvoliti još jedan prijelazni rok pun grešaka. Vjerujem u ovu Upravu i trenera, uostalom, Jakir je tvorac ove Rijeke, on im je pola ekipe složio.
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi
    Fruk je najbolji asistent u povijesti lige, već sad vrijedi blizu 10 milijuna eura, pretpoziv za repku. Došao bi za nula eura odštete ima 22 godine.
    Pašalić reprezentativac Hrvatske, na zimu imao ponudu od 5 mil eura. Došao bi za nula eura odštete, ima 22 godine.
    Titraoui, lik igra u alžirskoj ligi, wtf, on bi šta, igrao umjesto Sučića koji je naš i kojeg ćemo prodati za 10 plus milja.
    Niko Janković, ono 11 golova kao vezni igrač.
    Koliko vrijedi Kaneko, jel veća perspektiva od Pašalića?
    Da nije Bišćan ništa falio, samo su nas njegove loše procjene dovele do toga da smo naslov osigurali sretnom pobjedom na Rujevici, protiv Rijeke koja je hit ekipa lige stvorena od igrača koje Bišćan nije htio.
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi
    Jedvaj je trebao doći u Dinamo još prošlo ljeto, Bišćan ga nije htio, a i u klubu ga nisu htjeli zbog navijača jer mu je menadžer Mario Mamić. Inače Bišćan, da se ne zaboravi, je prošlo ljeto procijenio da Marco Pašalić nije igrač za Dinamo, da Janković nije za Dinamo, da Fruk nije za Dinamo. Još kad se sjetim kad je skoro umro nakon poraza u Ateni. Toplo se nadam da neće više nikad kročiti u klub, jer niti ima nos za igrače, niti je psihički stabilan za voditi Dinamo.
    Djeluje mi nevjerojatno da je on kao ex izbornik mlade repke od svih domaćih igrača htio dovesti neku tarabu Titraouia i Bakrara.
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi
    Ne znam šta treba pojasniti. Baturina po ugovoru ima pravo sa svojim zastupnikom na 30 posto odštete od idućeg transfera. Čista matematika, ako se proda za 20 milja eura, Dinamu ostaje svega 14 milja eura love.
    Dani Olmo je imao pravo na 20 posto odštete. Ako on ovo ljeto bude prodan, Dinamo neće dobiti spominjanih 6 milja eura bonusa, nego 4.8 milja, jer Olmo ima pravo i na sva buduća odštetna primanja Dinama koji su vezani uz njegov transfer. Ista je stvar bila i sa Joškom Gvardiolom, i on je imao pravo na 20 posto, i kad je prodan u City, lova koja je trebala kapnuti Dinamu u vidu bonusa, i na tu lovu je Dinamo isplatio 20 posto Gvardiolu i njegovom agentu.
    Dakle to je tako, nova Uprava je time upoznata, i nije to ništa dramatično, većina igrača ima 20 posto prava na odštete, možda nova Uprava te stvari neće prakticirati, ali to je normalna pojava u nogometnom svijetu. To je jedan od načina kako nagovoriš klinca da ostane u Dinamu, jer oni nemaju neku ozbiljnu lovu, Gvardiol je igrao za siću u Dinamu.
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi
    Nisam rekao da ćemo dovesti Nejašmića, iako je on po meni Mišić u nastajanju, solidan HNL igrač, nego da se jedino možemo nadati iz Osijeka njemu, prvo jer mu ugovor istječe, i za njega Osijek traži 1 mil eura, pristali bi i na manje. On će otići ovaj rok iz Osijeka, to je izgledno. Mierez bi bio top pojačanje za Dinamo, djeluje mi nestvarno da netko misli drugačije, ali na žalost, nije realno da dođe.
    Više sam na tragu da za Dinamo nema dostupnih pojačanja iz HNL, jer osim Miereza i Marca Pašalića, iskreno ne vidim niti jednog igrača za kojeg bi rekao bit će top pojačanje, možda bi tu dodao Fruka. Po meni Pjaca nije pojačanje za Dinamo, i ne bi nikad za njega u ovom trenu dao ozbiljnu lovu za odštetu.
    Isto tako, jasno mi je da forum postoji na principu svatko piše svašta, ali mislim da bi moderator trebao brisati nepotrebna prepucavanja, ili još gore nepotrebne napade na novog SD i Upravu. Ne treba nam niti negativa, ali niti da moraš 3 stranice čitati kako se ekipa prepire među sobom.