• Krizy
    77.1k
    Novi trener

Zoran Barišić radio jako zanimljiv posao u Rapidu.
    Rapid je u posljednjih 15 sezona najbolji plasman imao pod Barišićem, tri puta su bili drugi.

Igrao je i dobar nogomet u europskim natjecanjima. Dva puta ih je uveo u grupnu fazu, a jednom i dominantno prošao skupinu.

U posljednjem pokušaju tijesno ispao od Fiorentine, dobili su ih u Beču s 1:0, pa izgubili 2:0 u Italiji.

https://www.90minuten.at/de/red/magazin/have-a-break--have-a-taktik/news-archiv/2016/modernster-fussball-der-liga-mit-schwaechen-im-defensiven-umschaltspiel/

Austrijski mediji su pisali da igra najmoderniji nogomet u ligi, a Thorsten Fink je svojedobno u intervjuu za Kurier izjavio da se više boji Rapida iz Beča nego Red Bull Salzburga.

"Zoran Barišić je moderan trener. Pokušava implementirati moderni stil nogometa. Njegova momčad često igra formaciju 4-2-3-1 i teži dominaciji. Tijekom godina, Rapidova igra temeljena na posjedu lopte pod Barišićem stalno se poboljšavala. Schaub, Hofmann i društvo već su u stanju ostaviti svoj trag u većini momčadi u ligi. Ne oslanjaju se na kompliciranu taktiku. Bekovi guraju visoko, defanzivni vezni (obično Petsos) se spušta kako bi pojačao prednju liniju. Ova linija zatim pokušava strpljivo graditi igru ​​i napredovati naprijed.

Barišić preferira kontroliranu izgradnju od zadnje linije. Njegove momčadi rijetko preskaču igru dugim loptama; umjesto toga, traži se tehnička preciznost i stvaranje brojčane nadmoći u prvoj i drugoj trećini terena.

Barišić inzistira na brzom i agresivnom napadanju suparničke zadnje linije. Cilj je usmjeriti protivničku igru prema aut-liniji. Kada lopta stigne do suparničkog beka, Barišićeve momčadi aktiviraju agresivnu zamku okidača kako bi osvojile loptu blizu suparničkog gola.

Najveća mana Barišićeva sustava često je bila ranjivost na brze kontranapade. Zbog visoko postavljenih bekova i zadnje linije, protivnici s brzim krilima lako mogu eksploatirati prostor iza leđa obrane ako prva faza presinga propadne."

Screenshot-20260921-192356-Chrome.png
  • Blue Label
    394

Profilno Kova 2.0
  • Krizy
    77.1k

Profilno isti samo po formaciji koju koriste.
  • Infinity
    21.7k
    Ma Rapid je austrijski Hajduk, nisu bili prvaci 20 godina. Ja bih volio da dovedemo trenera koji ima pobjednicki mentalitet, trenera kojem titula i kup nece biti neki specijalan uspjeh, nego nesto normalno.

Nama trener treba biti neki bivsi trener Celtica, Olympiakosa, Bruggea, Shakhtara, Kopenhagena... a ne trener koji je vodio samo luzere. Treba nam trener koji zna da ce mu se nakon jednog poraza tresti stolica, a ne da mrtav hladan kaze da se nije to dogovorio s igracima i da je to razlog poraza. Nemas se ti sta s njima dogovarati, nego im kazes sta ce i kako. Moras im biti sef. Ja svog trenera od prije 20 godina kad sretnem pozdravim sa 'sta ima sefe', a on tu nema stav da je ikome sef, nego se eto dogovara s igracima neki vrag.

I da se nadovezem na ove Celtice, Kopenhagene... ne, ne treba nam bivsi trener Slovana, TNS-a, Zrinjskog, Sheriffa i slicnih klubova kojima je svaki bod u Europi uspjeh.
  • Krizy
    77.1k
    Jbg ako je samo Hrvat opcija onda imamo Bjelicu, Petrovića, Jovićevića, Barišića i Leku.

Ja bih rado vidio Nijemca, Španjolca ili Portugalca...
  • Infinity
    21.7k
    Ako je samo Hrvat opcija onda smo jako ograniceni. Pod ograniceni ne mislim na spisak trenera.
  • Thor
    4.6k
    nemoj Krizy.. zove se Barišić!!!
    Pa necemo valjda opet Barisica u klubu!??? Pobogu!!?? :lol:
  • Blå blixt
    12
    Ne znam do kada vise ovo sa Kovom. To ne izgleda na nista! Jucer napadamo Hajduk sa Tabinasom i Lisicom. Sto se duze ceka promjena trenera,samo ce biti gore.
  • Krulek
    1.5k
    Koliko vremena će još novinari pisati ovu rečenicu: Jedna utakmica mogla bi promijeniti sve... Vrijeme je odavno isteklo.
  • Zg123
    4.8k
    Ja bih uzeo nekog trenera kao Dambrauskas npr. Znaci dosao je u hnl iz slabije lige gdje je imao izvrsne rezultate u oba kluba, zatim Goricu dogurao do borbe za Europu, otisao u Ludogorets klub sa slicnim ambicijama i pritiskom kao Dinamo, tamo imao dobre rezultate i nepravedno popio otkaz i iduca stepenica mu je Dinamo karikiram jel ali razumijete sta hocu reci. To je ono sto je netko napisao, Kovacevicu je falila tocno ta 1 stepenica u trenerskoj karijeri da dodje u Dinamo.

Sanjat Terzica, Kovaca ili neke trenere s renomeom Lige 5 je nazalost vjerojatno neostvarivo jer su skupi a liga i infrastruktura nam je losa pa makar mi svake godine igrali LP jednostavno nismo privlacna sredina takvim trenerima koji uvijek mogu naci angazman u Arabiji za puno bolje pare nego se vucarat u raspalom hnlu.

Druga opcija je da netko ispliva iz naseg bazena tipa Leko/Badelj i mislim da ce netko od njih dvojice sigurno biti opcija ako se Kovacevica nogira.
  • SAS1987
    21k
    Jbg ako je samo Hrvat opcija onda imamo Bjelicu, Petrovića, Jovićevića, Barišića i Leku. — Krizy

Dodao bi jos Antu Simundzu, jako pragmatican i svugdje napravio rezultat. Prema mnogima bolji klubski trener nego sto je bio Kek.
  • Sibirski plavac
    10.2k
    Sportske

"Kako god, sada dolazimo do pitanja koje se nakon Poljuda više ne može izbjeći: koliko je zapravo sigurna Kovačevićeva pozicija? Prema informacijama kojima raspolažemo, Dinamov trener načelno je miran do zime, nema najavljenog ultimatuma, ili potvrde da je Anderlecht proglašen utakmicom odluke, a ni Zvonimir Boban, barem prema onome što zasad znamo, ne pokazuje namjeru da se odrekne čovjeka kojemu je dao povjerenje. Dapače, čini se da je skloniji strpljenju nego radikalnim rezovima."

Dakle gasi ovu temu na još koji mjesec...
  • Krizy
    77.1k

Pričao je protiv Dinama par puta pa mi se zgadio :rofl:
  • Facke
    9.1k

Dankle pusing v europe same takuv bude.
    Si vidiju da ne valja. Jebene mi te ide na zivce da se Kovu cuva ko da je Ferguson. Razocaran sam vodstvem kluba. Prve se slozis onem ruglem od novuga stadiona , jos dodatne drzis trenera teruga je strah Anderlechta
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.