• Klenx
    11.7k
    Ovako dečki. Tema je HNL. Tema nije jebeni podcaster, tema nije slika poruka, tema nije 90% nadrobljeno u zadnjih par sati. Gledao sam, čitao i sad je dosta.marcio amoroso

Gledam, čitam, i čim vidim da imam 10+ stranica za pročitati otkako sam zadnji put ušao, a ne igra se utakmica, odmah znam da se opet histerizira oko nečega što se događa kod tovara.
    Kao da nije dovoljno što su oni tamo dolje totalno deluzionalni i što nikad, ali baš nikad, ni za jedno svoje pojačanje nisu na prvu rekli da ne valja ili da je promašeno već ta je točno taj igrač kojim ruše Dinamo nego sad i naši ljudi histeriziraju na svakog igrača kojeg oni dovedu. Baš bolesno histeriziraju.

Koliko ja pratim HNL, a pratim, taj strašni mag Garcia je prošlu sezonu završio dvadesetak bodova iza nas. I to s momčadi u kojoj je imao Silića, Hodaka, Marešića, Racija, Hrgovića, Pajazitija, Livaju, Šegu, Bambu i Melnjaka. Većinu istih igrača koje ima i sad. Plus Pukstasa i Sigura, za koje su neki klubovi ipak bili spremni izdvojiti ukupno 8-9 milijuna eura. Ne za Dendonckera. Njega su s razlogom ostavili bez kluba preko dva mjeseca. I eto, svi ti top igrači koji igraju atomski nogomet su bili 20 bodova iza Dinama.
    Nemojte se, molim vas, ponašati kao mamićevci svojevremeno u ludilu, koji su ostale uvjeravali da si prodajom igrača od 5 ili 10 milijuna eura i dovođenjem besplatnog jači nego što si bio. Stvarno sam se tog naslušao u životu.

Nisam ih puno gledao ove sezone, svega 3-4 utakmice u Europi i sve skupa možda 90 minuta HNL-a. Ali po meni je ovaj hajp koji je sad nastao, nastao igrom slučaja i nemjerljivom srećom u ždrijebu za ECL.
    Ove godine su se sreli s dvije ozbiljne i tvrde ekipe,Pafosom i Varaždinom, te s poluozbiljnima što su Rakow, Istra i Osijek. Dobili su jedino Pafos doma na prepad i početak njihovih priprema i razvalili Osijek na glupost beka i crveni karton. I taj Pafos kad se pribrao za tjedan dana ih je oderao kao Mandingo Miu Khalifu.
    Možda je malo ružno Rakow trpati među poluozbiljne, ali ekipa koja u svom prvenstvu ima 0-0-4, a protiv njih je pretrčala 96 km na Poljudu i 120 u Poljskoj s produžecima za mene je ipak poluozbiljna ekipa. Nije bila prošle sezone, ali u ovom trenutku je očito poluozbiljna. I nažalost jedina koju su mogli izbaciti ove sezone u 4. pretkolu kao nenositelji.
    A sve ove Gorice (s kojom su se, usput, mučili), Žiline, Žalgirisi i Lokomotive, to je donji dom HNL-a. Dio HNL lige ovako nepojačan više graniči s nekim poluprofesionalnim nego profesionalnim nogometnim klubom.
    Vau, puknuli 28 puta na gol Lokomotivi.
    Puknuo im je i Rudeš bar 15, i Osijek bar 25.

Zato, za vaše psihičko zdravlje, preporučujem da pustite da se to sve malo ispuše. Nabit će Rudeš, nabit će Belupo, i slušat ćemo tjednima o Šotičeku, Šegi i Hrgoviću u reprezentaciji. I slušat ćete to kad god budu natrpali neku Goricu, Rudeš ili Lokomotivu. A natrpat će. Ne jer su atomski, nego jer su ovi odron. A tovari ipak nisu baš toliki odron. I bit će ipak drugi na kraju.
    Ne čitajte forume, preskačite utakmice, vani je još lijepo vrijeme i ima sto pametnijih stvari za raditi.

Pričekajte niz: Rijeka (A), Dinamo (H), Ajax (H), Varaždin (H), Thun (A), Istra (A).
    Taj period će puno toga reći o njima.
    Pa ćemo se onda smijati, ili možda strahovati.

Dotad je opcija van na sunce ili kad već hoćete drhtite od pojačanja iz 2. i 4. španjolske lige, kosovske lige, Baselovog otpatka i igrača koji je zadnji ozbiljan momčadski trening odradio valjda za Uskrs, gubite živce na svaki Šegin ili DaLLisonov gol i smijte se kako Maršić, Jurišić ili Tino Vela dižu euforiju uvjeravajući sami sebe da vas to ne živcira već da vam je smiješno, a vi ste im dali klik ili koju sekundu svog vremena i pomogli njihovom "reachu". Kako hoćete.
    Na kraju krajeva, ako ta grupica i nas odere, e bome onda ili Stojković, Beljo i Dominguez ne vrijede ni 20% toliko koliko ih cijenimo, ili Grafa i Garciju čekaju top klubovi liga petice.

Pa vidite sami što vam je draže i ljepše.
  • Noel
    24.3k
    Dogovoreno druženje sa starim prijateljima i večera me spasilo od histerije na ovoj temi zadnjih par sati.

Iskreno žalim vas par koji ste stvarno prenjeli informaciju od nekakvog portala oslobođenje ba i povjerovali da jebeni propali Hajduk dovodi Bajraktarevića iz PSVa. Evo baš vas iskreno žalim.
  • Fatos Beqiraj
    3.3k
    Ne bude li +15 na kraju poderat cu svoju forumsku diplomu kao neke kolege
  • rakurs
    3.3k
    https://www.uefa.com/uefaconferenceleague/clubs/52359--hajduk-split/squad/

Može pojašnjenje nekog tko se razumije? Kako je objavljena lista, a na njoj nijednog od ovih novih? Jel to mogu naknadno dodati ili? Jer vidim da dio klubova još uvijek nije prijavio pa me zbunjuje. A i na listi su Karačić, Pukštas, Sigur i ti koji su već otišli.
  • Niko1986
    8.8k
    Ovo je vjerojatno lista za dvomeč s Rakowom.
  • rakurs
    3.3k
    Ok, da to ima smisla. Bit će im gusto s ovim Španjolcem, ali vjerojatno će uspjeti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet