• Hrc-Vg
    1.4k
    Dobro došao Iker!
  • DrRatoljub
    1.4k
    Dobro došao Iker. Očekujem barem 3 gola protiv tuge s juga.
  • Diavollo094
    312
    Sretno i rasturi ih u derbiju
  • rokikaciga
    17.8k
    Sad stvarno bez zajebancije i pretjerivanja na jednu ili drugu stranu. Kad gledaš Almenu svi vide da je mali šmeker, pravi španjolac koji valjda sve živo zna s loptom ali mu je output uvijek kaskao i nikada nije ništa pokazao za sve te lijepe poteze i dodavanja. Pogotovo jer u saudijskoj ligi ima 1 asistenciju u 1200 minuta, a kod tovara 7 g+a u 1700 i nešto minuta. Od toga je 210 minuta protiv Koprivnice i Cibalije gdje je imao samo jedan gol...što mu zapravo smanjuje prosjek minuta do gola ili asistencije.

Eh sad je li to jer je igrao sa odronom od ekipe pa nije dolazio u dobre šanse i Mišel Šego nije zabijao...ćemo otkriti niže :grin:
    Zahvaljujući Claudeu imam brzinski alat za usporedbu igrača. Uspoređivao sam Almenu, Hoxhu i Lisicu. Svi podatci su sa wyscouta i identični su našoj najdražoj stranici za grafove.

PceMQxN.png
    0o3RHV1.png

Znači Hoxha je imao skoro duplo više golova po 90 od Almene i skoro tri puta više golova po 90 odigranih minuta od Almene ako se izuzme Almenin gol iz penala, a tu je negdje sa Lisicom "u pet deka". Valja napomenuti kako je Almena lagano ispodprosječno zabijao golove u odnosu na očekivani broj golova (bez penala 2 gola, xG bez penala je 2.53), a Hoxha je dosta bolje zabijao nego što je bilo očekivano za njegovu selekciju i vrstu udaraca. Lisica je doslovno prosječan realizator u HNL-u.

Ydha04O.png

Ono malo zanimljivije je to da upućuje više udaraca od Lisice, preciznije pogađa okvir gola ali ima isti postotak realizacije tj konverziju udaraca u pogodak. Hoxha je dosta neprecizan ali kad pogodi to je vjerojatno gol.

P0wZobo.png

Ovdje je i ostatak informacija o njihovim podvizima u "soliranju" s loptom. Ubrzanje s loptom je kada igrač "osvaja" teren sa velikom razlikom u ubrzavanju. Progresivna trčanje je kontinuirano driblanje prema protivničkom golu, može biti sporo ili brzo. Ofenzivni dueli su doslovno dueli u kontroli s loptom, koliko dobro i često se odupiru protivnicima.

Bez neke velike filozofije ovdje je Hoxha miljkama daleko ispred Almene i Lisice, a po suhoparnim brojkama nije mi Almena bolji od Lisice. Druga stvar što je Lisica prestao ulaziti u driblinge, duele i osvajati prostor s loptom u nogama ove sezone.

Eh sad slijede dodavanja i tu ima brdo statistike, ja ću izdvojiti onu koju osobno smatram najkorisnijom za krilo bez da favoriziram ijednog igrača.

a65fxs3.png

Znamo da Hoxha carini loptu ali imao je čak 1 asistenciju, a Lisica dvije od očekivane...to možemo mirne duše pripisati Belji i Kuletu. Almena jednu asistenciju manje od očekivane što zaista možemo pripisati glupim tovarima.

j7th9EK.png

Očekivano, Hoxha kaska ali Almena i Lisica su u pet deka što se tiče zadnjeg dodavanja koje je dovelo do udarca (nema razlike je li za 1v1 šansu ili da Miške opali sa 30 metara na obližnji parking). Bitnija statistika od dodavanja koja su dovela do udarca je ključno dodavanje jer to ne uzima u obzir je li suigrač pucao ili ne, samo uzima u obzir je li dodavanje gurnulo suigrača u izglednu šansu za gol a tu Lisica prednjači, malo iza je Almena i nakon 5 praznih mjesta je Air Albania.

Da ne zamaram previše, točnost svih dodavanja je doslovno u pet deka, broj dodavanja prema naprijed Lisica i Almena imaju duplo više od Hoxhe. Hoxha baš carini loptu... Almena ima najmanje dodavanja prema natrag što mi se užasno sviđa (7 v 9 kod ove dvojice). Malo me brine točnost dugih dodavanja (44% za Almenu, 72 tj 63 za Hoxu i Lisicu) ali to može biti i do toga da glupi Šego ne kuži kretnje a debeli četnik ne može istrčati dubinsku.

mQpB02P.png

Ovo me veseli i daje mi jak dojam da bi Almena bez problema mogao završiti sa 2x očekivanim brojem asistencija u odnosu na Hajduk a onda ostaje na Belji da trpa. Najviše voli i najbolje daje lopte gdje je najopasnije.

kMPOHqw.png

Ovo me ne veseli nimalo, iako bih osobno rekao da ionako igramo previše na centaršuteve a premalo tražimo loptu u međuprostor pa ajde, nadam se da će se promijeniti situacija i da će Stojke i Beljo iskoristiti to.

Defenzivno je u pet deka sa Lisicom, Hoxha je odgovorniji od obojice.
  • Thor
    3.9k
    Sva cast na trudu
  • rokikaciga
    17.8k
    Može..jer se to neće dogoditi zbog golova :grin:

Sad vidim da nisam stavio Topića za kojeg sam rekao da Almena možda nije bolji igrač :grin:
    Ukratko, Topa bolji pred golom, začuđujuće (za neke) ima bolji i malo češći dribling, bolji u duelima. Almena ga dere što se tiče dodavanja, kreacije pasom i ostalo sve. Topa dere Almenu u defenzivnom i fizičkom dijelu.
  • Kermit
    1k

Svaka čast na trudu.

Ono što svakako treba uzeti u obzir prilikom usporedbe jest u kakvom odronu od ekipe je on igrao prošle sezone. Kod nas samo može biti bolji.
  • Georg Koch
    8.2k
    Predstavljanje je moglo ici da...Almena se vozi u taxi-u, ide sa Vinkovackih jeseni i govori taksistu na spanjolskom nesto kao metropola na spanjolskom, ovaj to ne skuzi naravno i vozi za ST.
    Almena zaspi i budi se u jednom momentu na ulazu u ST, trzne se, skoci, udari sakom o glavu i govori ovome ne, fulao si. Zelim ici u najveci hrvatski klub. Ovaj opet ne razumije, on mu pokaze nas grb, ovaj napokon skuzi a ispred Pimpeka docekaju ga turisti iz Spanjolske u nasim dresovima.
    Gori sve :fire:
  • Kujtim Shalla
    11.7k
    Hermano ,velkomado u naš klubado
12Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image