• vjeko1701
    28.6k
    Iskreno, možda bi se prvo trebao naučiti kaj je to kritički osvrt a kaj su insinuacije i optužbe.
  • jedan u nizu
    19.2k
    ad me treba ušutkati zbog kritičkog osvrta, je li tako? Stara izreka kaže, kad svi jednako misle, znači da nitko uopće ne razmišlja. Koje dokaze trebaš, koliko je bilo zaposlenih prije 12 mjeseci, prije 6 mjeseci i koliko sada? Taman posla da javno pišemosobne podatke o ljudima, iako znam za neka od imena novozaposlenih, nihove CV-je i kompetencije.Common Sense

Ja sam cuo da vi tamo u redakciji jedan drugome pusite ispod stola.

Jel kuzis sad koliko je to rekla kazala??

Posto oko dinama ima jako puno interesnih skupina, uopce me ne cude plasiranja takvih stvari, pogotovo kada su se svi internet tetci na fb digli na noge.
    Kako ih podjariti dodatno?
    Pa napises da se zaposlilo ekipu sa filozofskog i mozemo ekipu, uhljebizam na najjace.

Dok iznosis takve tvrdnje bez nekakvih dokaza, onda si samo lajavac kojem se cilj samo uzurpirati trenutnu vlast i trenutno stanje u klubu.
  • Common Sense
    1.6k
    Nisam ja optužio ni Đulića ni Bobana, samo sam napisao da ih treba pitati. Ja ću svakako prvom prilikom tražiti odgovore oko ove teme.
  • Papastrumf
    24k

Kriticki osvrt je kad netko kaze da klub nije napravio dobar prijelazni rok i da smo zbog toga ispali. Ovo sto ti radis je svjesno laganje i obmanjivanje.

A da napises kontekst cijeli? 2021. dinamo je imao jedan shop koji je spadao pod dinamo trade i jedan koji je spadao pod gnk dinamo. Sada ima 5 shopova koji spadaju pod dinamo trade + jednu igraonicu.

Dinamo je 2021. imao manje od 10 milijuna € prihoda od komercijale, ove godine ce biti na 22-23 milijuna.
  • crophantom
    7.1k
    Pa zaposleni su ljudi u fan shopovima novim jer oni nejdu preko agencije, za matchday znam da je bio plan da se peakovi popunjavaju agencijom, sad neznam jel to tak il nije.

Zapošljavanje samo po sebi nije problem ako se radi planski, vec ce neko u klubu pratiti jel ti ljudi donose neku dodanu vrijednost ili ne, a i zapošljavas i prije ako ocekujes neki rast, ne kad vec gori.

Imamo sto problema, to jel se zaposlilo 10 ljudi ili nije neznam jel jedan od njih.
  • Ludovic IX
    12.6k
    Ima koliko novih fan snopova, dtruckova, igraonica itd.. jedino da dečki kad nemaju tekme rade tamo..uštede radi, jel. Ako želiš zaraditi, moraš trošiti a dinamo danas zarađuje puno vise nego 21-e kad je bilo 30 ljudi manje recimo.

Da smo prošli u LP, nebi tu jednog slova bilo. Ljudi kritiziraju bez kriterija. Bez ikakvih provjera. Neki pero nest kaže, evo odmah dezurnih tetkica
  • vlatkomarkovic
    3.9k

Villar, Ljubičić, Tabinas, sad jel Topic,Lisica i Valincic vrijede toliko, Bennacer, Kulusic, Soldo možda….

Mislim ok na Ljubi se zaradilo ovak na suho, ali provizija i plaća ne znam kolike su bile… Tabinas to nema šanse da ikada u ikakvom smislu bude dobra investicija, ovo 3 nemam pojma kako će ispasti na kraju, to je sve toplo hladno, sud još odlučuje. Bennacer kompletni promašaj, ali ok kocka, Kulušić promašeno sve. Soldo ne znam na kraju kada se sve zbroji i oduzme jel neki profit. Koliko su doprinjeli je li la, ali kažem po meni ok posao nemres napraviti toliko transfera i sve pogoditi ili fulati. U prosjeku sam napisao ok posao. Al nećemo se sada ići lagati u niti jednom smjeru. Paradoksalno da je veća uspješnost bila na jeftinim igračima nego na skupim. Al eto to ponekad tako bude u svim klubovima….
  • vjeko1701
    28.6k
    U vezi Dinama možeš raditi kaj god želiš unutar svojih prava ali ako ovdje želiš nešto predstaviti kao kritički osvrt, onda bi trebao predočiti neke konkretne podatke.

Kao što je kolega stavio, možeš točno napisati broj ljudi koji je zaposlen u ovoj ili onoj godini, možeš postaviti pitanje zašto je taj broj zaposlen, ako nekog poznaješ osobno, možeš napisati koju razinu edukacije ili stručnosti ima ta osoba bez da otkriješ ime.

Možeš pitati u kojim se to točno sektorima zapošljavalo i dal je to pridonijelo napretku u tim sektorima. Ako netko želi, može ti i odgovoriti koliko je taj sektor pridonosio radu kluba prije i poslije tih zapošljavanja.

Apsolutno sve navedeno bi bila racionalna i zrela rasprava između odraslih ljudi kojima je cilj raditi svojevrsnu korekciju u načinu funkcioniranja kluba.

Uletiti ko birtijaš i napisati da su uhljebili tonu pički sa filozofskog jer imaju sise i politički su podobne nije način da nešto raspraviš u ozbiljnom tonu.
  • Dzoni
    7.9k
    Iskreno, nekoga tko je prodan za profit ne mogu računati kao flop. Flop kategorija mi je rezervirana za štetočine u klubu, a netko na kom smo zaradili to nije. Tabinas je toliko zanemariv trošak da postoji vjerovatno 10 utakmica gdje smo platili više kazni za izgrede navijača nego njega. Ostali su igrački predobri ili su Villar, Bennacer i ajde Kulušić koji jesu flop, iako Kulušić je mlad i malo plaćen
  • rakurs
    3.3k
    Tabinasvlatkomarkovic
    Tabinas to nema šanse da ikada u ikakvom smislu bude dobra investicijavlatkomarkovic

A nemreš ga u ovo uključit, fkt nemreš. 50.000 eura odšteta i plaća za koju ne znam kakva je, ali je sigurno među najnižima u klubu. Jednog dana, ako ništa, utopit ćeš ga nekim Filipincima za 200.000 eura. Taj transfer sigurno nije utjecao ni na kaj.

To jel bio potreban je druga priča.
  • emilperska
    18.2k
    A da napises kontekst cijeli? 2021. dinamo je imao jedan shop koji je spadao pod dinamo trade i jedan koji je spadao pod gnk dinamo. Sada ima 5 shopova koji spadaju pod dinamo trade + jednu igraonicu.

Dinamo je 2021. imao manje od 10 milijuna € prihoda od komercijale, ove godine ce biti na 22-23 milijuna
    Papastrumf

Ja sam samo objavio podatke tijekom stajanja u koloni na cesti.

Za interpretaciju istih, valjda treba znati kontekst.

Rast broja zaposlenih od 55 u 5 godina proizlazi 40 iz Tradea, 15 iz ostalog poslovanja.
  • vlatkomarkovic
    3.9k

Ok, po tvojoj definiciji nisu flopovi, al opet nisu spektakularni poslovi. I može se provuci tema da li se moglo bolje investirati od tih igrača ili možda u slučaju Tabinasa fkt dati priliku Mikicu, znaci pričamo o opurnitetnom trošku. Kod Mikica je problem bio agent, taj problem je riješen. Opet ne igra. Ne znam…. Evo Šutalo koji po meni nije u toj generaciji top 5 igrača igra sasvim solidno za Hajduk, srce me boli dok to pričam, ali je na žalost istina. Opet kažem po meni je to jedan korektan transferni rok. Dobar. Bilo je izazovno i teško i puno posla, ali u globali ok, ja tu nemam neke velike zamjerke kada se gleda cijeli posao kao jedinica.

Pa to je bit price, fkt troši minute, mos staviti Galu, mos Mikica, mos Lisicu probati…. Mislim ne znam, taj argument da je jeftin ono ok, jeftin je i Mato Vranjković iz Zrinjskog pa da ga se dovede bi dobili svi nervni slom. Iako ne bi nam ni on štetio u HNLu….
  • Paggini
    97.3k
    Ok, po tvojoj definiciji nisu flopovi, al opet nisu spektakularni poslovivlatkomarkovic

Tema je započela da smo mi u besparici jer smo financijski promašili s toliko transfera, a jedino s čim smo financijski promašili su Villar gdje smo u minusu 2 milijuna i Bennacer 1.5 milijun.

Tako da, ne znam, zaradili od Solde milju, Bakrara 2 milje, Vidovića 2 milje, ne znam kako ta računica onda ide. Mislim da nije "besparica" do promasenog transfer roka, jbg.
  • Fatos Beqiraj
    3.2k
    jedini se flopom moze nazvat villar,
    Topic nije doveden iz omladinskog pogona je.
    Lisica ce se prodat sigurno za vise nego sto je dosa , zabio protiv zalgirisa zabio protiv vikinga, prosle sezone 4 gola i 7 asistencija uz bolest i vise nego dobar transfer.
    Valincic do ozljede je trebao ici u velikom transferu sad je pao otic ce sigurno sa dobrim plusom.
    Ljubicic prodan za koliko je doveden dao doprinos u igri sigurno nije flop a nije ni neko pojacanje.
    Tabinas odigrao 5 6 utakmica svi seru po njemu ko da je odigrao ih 40, suti i radi sluzi svrhi i njega nebi brojao u nikakve promasaje.
    Kulusica je ja mislim Manenica jos doveo, bio je besplatan jer je sibenik se raspadao.
    Bennacer nije nesto odigrao, al jebiga to je bennacer doveo bi ga opet da se moze za iste novce.

Sutalo nista nije odigrao u hajduku ni ti ce. Decko nije ni blizu seniorskog nogometa ako vam je ono dobro jucer sto je odigra onda stvarno nez kakvi su to kriteriji.
  • vlatkomarkovic
    3.9k

Pa da bruto, ali davali smo placu, imaš agentske provizije, bonuse, 5% moraš dati za razvoj…. I kažem opurnuitetni trošak. Ne kažem da su flopovi. Ali nisu ni top poslovi. A i moja teza je bila da nemam čak ja neke zamjerke na prošli rok u globali, ponavljam bio je ok, dobar i normalno da je bio skup, a to se moralo napraviti.

Jebiga to je kao da renoviras stan jer ga moraš jer se sve već raspada, koštati će, i na kraju bude ok,dobro. I sad možeš hodati ovdje sam mogao bolje, ovo sam super napravio, a u globali je ok. A besparica je jer si morao renovirati stan, jebiga, to košta, a imao si 15 keki na štednji, obnova košta minimalno 50. Jebiga… ali sad stan vrijedi vise za 75 keki, samo kaj ti tu lovu nemaš u lovi nego u stanu.

Mislim imamo kapitala u igračima koji su tu. I tu je manjak para, mos prodati sada Belju, MPVa, Sergija, Zajca, Mckennu i sve koje si doveo i imamo love ko dreka, sam kaj nemamo igrača. Nije ta lova isparila…

Zamjeram isplate Bruni i Pjaci, mogli smo naći klub, ako ne za odštetu bar da im podnese plaće i ovaj rok je promašen jer nismo ušli u LP jer se uprava kockala i popušila…. Jebiga, kada se kockas ponekad popušiš, oni su popušili i sada ljudi pizde. Idemo dalje, lagano se razluftavamo….
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.