• badjibadara
    10.3k
    Pa napiši brate onda tu odličnu priču, a ne da moram palit gugl za istraživanje :wink:DerHerrKool

vucedolski_kalendar.jpg?itok=MiGIaLDd

U vrijeme poznate i na europskom području raširene Vučedolske kulture, na tom su području pronađeni i tragovi proizvodnje prave bronce, dok se vrhunska keramika u različitim razdobljima brojnih kultura na ovom prostoru proizvodi već tisućljećima. U razdoblju kasne vučedolske kulture, pronađeni su i ostaci ljevaonice odnosno prvi tragovi najranije serijske proizvodnje metala uopće u svijetu. Ti ostaci datiraju iz razdoblja između 3000. i 2600. g. pr. Krista. Bogata vučedolska kultura prezentirana je i u Muzeju vučedolske kulture izgrađenom na samom arheološkom nalazištu pokraj Vukovara, otvorenom 2015. godine.
    U toj vučedolskoj ljevaonici pronađena je i posuda čiji ukrasi predstavljaju najstariji indoeuropski kalendar – Orion, s istaknutim astronomskim simbolima. Ta je posuda pronađena daleke 1978. godine, a kasnije je utvrđeno da urezani ukrasi prikazuju zviježđa (prisutna na nebu iznad Vinkovaca) za sva četiri godišnja doba. Iako je nastanak tog kalendara datiran u vrijeme sumerskog i egipatskog kalendara, nastao je nezavisno od njih jer je utemeljen na sjevernoj 45. paraleli, što se vidi iz prikaza zviježđa u svim godišnjim dobima.
  • NerminB
    1.8k
    IMG-3385.jpg

A zasad najruzniji dres :grimace:
  • NKDZ86
    9k
    fiorentina i bvb dva su kluba bratska...
  • NerminB
    1.8k
    Povlacim sta sam rekao. Loksin domaci zasad najruznije nesto sto sam vidio
  • Plava balada
    256

Meni se baš sviđa, kaj su ukusi. :D mada ja bih možda manje upadno stavio te bijele tračnice.
    Drugi, zlatni im je doduše odličan pa zasjenjuje prvi.
  • Paggini
    93.4k
    Da su ostavili samo te tračnice kao crte preko dresa, bio bi jako kul i originalan dres, ali kak su ubacili ovu mrtvu lokomotivu preko pola dresa je baš teški šabanluk. Drugi je isto šabanica, izgleda ko da im je netko gumom prešao preko dresa
  • Bosskovitz
    21.2k
    Loksin dres je najbolji primjer kako su proizvođači koji ti daju veliku slobodu u dizajnu dvosjekli mač - bolji od generičnih ako imaš ukusa i smisla za dresove, ali apsolutni užas ako nemaš.

761531394_18569298367070326_3227266725618572157_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx3277x4096&ctp=s3277x4096&_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=kFUuwJ8SRp8Q7kNvwF258Ed&_nc_oc=AdoB2r7v_7lfbdrbBJKhanNxvEtbIbAPlRZBU4w11VsmMf5Sp0OMypUhX0UEANUkVec&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&_nc_gid=dpoJ-Xrq-oJHL-qVtx48pw&_nc_ss=7b2a8&oh=00_AQH8ps1VtgwyCBlPiYKtBi3zUIhMpFR4hBpHplmlDdql9A&oe=6A712267

Ne razumijem koja je logika tog dizajnera. Dres s prugom umjesto okomitih linija je dobra fora; dres s lokomotivom u donjem dijelu nije pretjerano originalno, ali je okej; dres s nekim uzorkom lista ili čega već je isto skroz pristojno - ali ne, ajmo staviti uzorak, pa onda preko njega pruge koje su zapravo željeznička pruga i onda ajmo još dodati lokomotivu koja nekako izranja preko tih pruga.

Umjesto tri okej dresa, napravili su jedan užasan.

EDIT: evo, popravljeno. Umjesto najgoreg, među najboljima u ligi.

loksa-popravljeno.png
  • BBBaranja
    5k
    Dobro da nisu još i željeznički kolodvor nabacili na dres,konduktera..
    A tek da je sponzor HŽ to bi bila topčina :grin:
  • NerminB
    1.8k
    IMG-3390.jpg

Strasbourg gostujuci :grin:
  • javolimtebejako
    5.8k
    teski oldskul. adidas originals su vecinom jebeni dresovi, al ovaj novi obicni adidas mi je nekako bas prevelik taj logo njihov i crte su ful podebljali, ne svida mi se
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.