• Sibirski plavac
    9.5k
    dal ima podršku igrača?Masto

Ako se ne varam, pisalo je na nekom portalu prije mjesec dva da su navodno baš igrači, i to ovi najstariji, ti koji žele Bilića.
  • KtcGoat
    6.5k
    Prema našim saznanjima, u HNS-u su tijekom posljednjeg perioda, prije SP-a, obavili i neformalne razgovore s većinom reprezentativaca kako bi ispitali njihovo razmišljanje o mogućem Bilićevu povratku. Reakcije su, doznajemo, bile izrazito pozitivne, što je u Savezu shvaćeno kao posljednja potvrda da bi upravo Slaven Bilić trebao preuzeti hrvatsku reprezentaciju i otvoriti novo poglavlje nakon ere Zlatka Dalića.
  • Zg123
    3.8k
    Opcenito reciklaze trenera bas i ne ispadnu najbolje, vidjet cemo kako ce to ispasti u kontekstu reprezentacije. Meni Bilic niti smrdi niti mirise, obecavao je u Hrvatskoj i West Hamu, a poslje je pokazao manjak ambicija kad se vucarao po Arabij, Kini i Championshipu gdje su mu rezultati bili ispod prosjeka
  • ElDorado
    12.1k
    Realno mi od Bilića boljeg nemremo naći. Lik je inteligencijom i obrazovanjem miljama iznad Dalića, on je taj koji ujedinjuje i koji ce sigurno zvati igrace po jasnim kriterijima i stavljat ih na njihove stvarne pozicije. Kaj se mene tice podrzavam i drago mi je da nisu birali nekog family prijestolonasljednika tipa Olić ili Ćorluka
  • Ljubo
    1k
    Slaven Bilić bi bio sjajan izbor po meni, kao klupski trener se nije snašao ali kao izbornik je odradio posao vrhunski i mislim da ima još baruta u njemu za nastavak price sa repkom. Očigledno da samo taj poziv čeka jer je već 2 godine bez kluba a lova mu vise nije prioritet
  • Dinamosaur
    3.4k
    Ako je Bilić taj, baš me zanima kakvu će si ekipu pozvati u stožer. Hoće li i nekog iz prvog mandata, ili nešto mlađu ekipu. U svakom slučaju siguran sam da će pozvat kvalitetne a ne podobne
  • Zg123
    3.8k
    U prvom mandatu su mu pomocnici bili Prosinecki, Asanovic i Jurcevic, Rak kondicijski i Mrmic trener vratara. Sumnjam da ce itko od te ekipe biti u stozeru osim Mrmica koji je ionako vec tu. Butorac i Racunica su zadnjih nekoliko godina bili u Bilicevom stozeru tako da ih ocekujem i tu.
  • dzno
    31

Zlatku Daliću istekao je ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom i, prema neslužbenim informacijama s kojima raspolažemo, neće biti nastavka suradnje. Izbornik je odlučio povući se s funkcije, a reprezentaciju bi u novi ciklus trebao povesti drugi izbornik. Neizravno je to potvrdio i Dalić u izjavi nakon bolnog poraza od Portugala.

- Nestvarno je sve ovo što smo napravili, imamo uspjehe za pamćenje. Bilo je predivnih trenutaka, ali mislim da je stigao kraj jedne ere. Vrijeme je za nove početke...

Dalić je na odlasku, odluka bi trebala postati službena do kraja tjedna i čelni ljudi hrvatskog nogometa moraju što prije reagirati jer novi ciklus Lige nacija starta u rujnu s utakmicom protiv Češke. Tko će povesti "vatrene" u tom ogledu, otvoreno je pitanje, a u javnosti se špekulira s nekoliko imena.

Kao mogući nasljednik spominje se izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić, kojega je Dalić pozvao u stožer za Svjetsko prvenstvo. Taj potez tumačio se kao podrška Oliću te prilika da izbliza upozna momčad i lakše preuzme funkciju, no čini se da Olić baš i nema podršku ljudi koji o tome odlučuju, oni su stajališta da Olić nema dovoljno iskustva za tako odgovoran posao.

Druga struja zagovara Vedrana Ćorluku, Dalićevu desnu ruku i dugogodišnjeg reprezentativca, koji je jako dobro upoznat sa stanjem u reprezentaciji. Ne manje važno, Ćorluka ima i Dalićevu podršku, kao i podršku ostalih članova stožera, koji bi u tom slučaju ostali na funkcijama i osigurali kontinuitet. Ćorluka bi osigurao i poveznicu s generacijom koja je napravila najveće uspjehe u povijesti hrvatskog nogometa, ali i njemu, kao i Oliću, najveća je prepreka neiskustvo u samostalnom vođenju kluba ili reprezentacije.

Kao treća opcija spominje se Igor Tudor, nekad vrlo uspješan igrač, kasnije i trener koji je radio u mnogim velikim klubovima. Počeo je u Hajduku, potom radio u Turskoj, Grčkoj, Italiji, vodio klubove poput Juventusa, Marseillea, Lazia, Tottenhama... Tudor je bio član brončane generacije "vatrenih" iz Francuske, bio je i pomoćni trener reprezentacije u mandatu izbornika Igora Štimca, a neki vjeruju da bi njegov angažman pozdravio i direktor reprezentacije Stipe Pletikosa, njegov dugogodišnji suigrač i prijatelj.

No kako neslužbeno saznajemo, ni Olić, ni Ćorluka, ni Tudor nemaju veliku podršku, a funkciji je u ovom trenutku najbliži četvrti kandidat - Slaven Bilić (57), član brončane generacije, dugogodišnji izbornik te trener koji je radio u jakim ligama i klubovima. Bilićeva prednost u odnosu na ostale kandidate je kombinacija kvalitete, iskustva i osobnosti, kudikamo veća nego u prvome "mandatu", i kao takav ima najviše izgleda biti izbornik. Bilić ima podršku predsjednika HNS-a Marijana Kustića i direktora reprezentacije Stipe Pletikose.

Cijela priča trebala bi se odviti do kraja sljedećeg tjedna, nakon objave o povlačenju Dalića s funkcije, vrlo brzo nakon toga i objavom imena njegova nasljednika. Trenutno je, dakle, u prvom planu Slaven Bilić, no kad je hrvatski nogomet u pitanju, ništa nije sigurno i zbog toga treba sačekati službenu objavu.
  • db-izbjeglica
    21k
    meni nije jasan status slavena bilića kao "vrhunskog izbornika".
    nije on hrvatsku reprezentaciju vodio u jednom ciklusu, već u 3 ciklusa.

ja si to objašnjavam njegovim javnim nastupom, cool životnim stilom, kultnim pobjedama protiv engleza u kvalifikacijama za euro 2008., pobjedi nad švabama 2008., legendarnoj tragediji protiv turske 2008. i osveti u istanbulu 2012.. Realno, to je nama u suši od 1998. bilo top i u tim standardima - razlog za slavlje. zbog toga taj period gledamo sa nostalgijom iako je bio OK, ali i ništa posebno.

ajmo malo secirati njegov mandat u tim ciiklusima

kvalifikacije za euro 2008 - praktički savršeno, jedini kiks je malta, u nebitnoj utakmici, sve skupa - odličan (5)

euro 2008 - prošao skupinu (austrija, njemačka, poljska), ispao u prvoj utakmici KO faze.
    nije ispao od karikiram francuske, već od turske, ali dojam je bio - vrlo dobar (4)

kvalifikacije za SP 2010 - nije se kvalificirao, engleska nas razvalila u dvije utakmice, ukrajina završila ispred - nedovoljan (1). možemo pričati što god, ali što drugo dati za jedan od dva ukupno neuspjeha u kvalifikacijama, iz 16 pokušaja.

kvalifikacije za euro 2012 - dogurao do 2.mjesta i dodatnih kvalifikacija, ispred nije završila njemačka ili nizozemska, već grčka - koja nas je izdominirala, gruzija nas je jednom dobila. jednom dobro namučila. ne znam što dati za drugo mjesto u skupini sa grčkom, izraelom, gruzijom, latvijom i maltom osim dobar (3) i to samo zbog dodatnih kvalifikacija i "osvete" protiv turske.

euro 2012 - ispao u jakoj skupini, dobio irsku, remizirao sa talijanima, izgubio od španjolaca, sve očekivano, uz jako dobru partiju protiv španjolaca - vrlo dobar (4)

5 + 4 + 1 + 3 + 4 = 17
    17/5 = 3,4 - znači čvrstih dobar (3)

ja ne vidim što je tu vrhunski!
  • Ljubo
    1k
    on je taj koji je nositelje ove repke prvi gurnuo u repku, osim toga mislim da nam je to razdoblje od 2010. do 201.6 jedna od slabijih generacija uz onu od 2002. do 2008. Također je i dokazan trener koji je dosta uspješno vodio premierligaški klub. Nije vrhunski ali od svih opcija koje nam se realno nude je najbolji i najsigurniji izbor.
  • db-izbjeglica
    21k
    on je taj koji je nositelje ove repke prvi gurnuo u repku, osim toga mislim da nam je to razdoblje od 2010. do 201.6 jedna od slabijih generacija uz onu od 2002. do 2008. Također je i dokazan trener koji je dosta uspješno vodio premierligaški klub. Nije vrhunski ali od svih opcija koje nam se realno nude je najbolji i najsigurniji izbor.Ljubo

možemo to gledati i na način da je on dobio odličnu generaciju u ruke.
    mislim, što to znači - on ih je gurnuo u reprezentaciju?

modrića, dudua, rakitića, mandžukića, ćorluku, lovrena, petrića, perišića... njih je netko trebao gurati? ljude koji će dogurati do najjačih liga i klubova?

također, nije baš ni zatekao apsolutnu ruševinu od prethodnika, zatekao je srnu, roberta kovača, šimunića, klasnića, kranjčara, olića... sve "slabi" igrači!
  • Ljubo
    1k
    i dobio je odličnu generaciju koju je vodio i u mladoj repci. Ne kazem da je on razlog zašto su napravili dobre karijere ali je prepoznao da ekipa koju je zatekao nije dovoljno dobra i da ju je trebalo pomladiti. Smatram da od svih koje se tu navode Bilić jedini ima muda pomladiti repku i igrati sa onima koji su trenutno najbolji. Također mislim da je taktički level iznad kao trener.
  • db-izbjeglica
    21k
    ali zašto bi našu repku trebalo drastično pomlađivati?
    imamo par starijih igrača i to je to, modrić, perišić, kramarić, doslovno 3 starija igrača.
    ajd još i budimir (koji i nije neki ekstra bitan igrač, niti je nakakav standardni prvotimac).

oko koga još možemo raspravljati o mirovini?

livaković? vratar sa 31 godinom?

kovačić? mario pašalić? sa 32 i 31 godinom, igrači manchester citya i atalante?

obrana nam je jako mlada, nema nekakvih senatora, svi su ispod 30, najstariji je ćaleta car sa 29.
    gvardiol, šutalo, vušković, stanišić, najstariji ima 26 godina

vezna linija, već na ovom SP-u su praktički glavne uloge u veznom redu imali baturina i sučić, koji imaju 22-23 godine, tu je još luka sučič sa 23, vlašić ima tek 28 iako je dugo u reprezentaciji.

matanović je tu u napadu sa 23 godine, marco pašalić ima 25, musa je na 28.

da, treba priključiti neke nove igrače, bit će mjesta za belju, stojkovića, segečića, tko zna tko će još iskočiti.

međutim, ja ne vidim nekakvu posebnu dramu.

više stožernih igrača nam se oprostilo nakon 2018. (mandžukić, rakitić, subašić, vrsaljko, još neki bitni kotačići poput ćorluke, strinića) pa što konkretno jako negativno se dogodilo?
    pazite, nama je 2018. nakon finala odlepršalo praktički polovica prvih 11 iz finala!
  • Ljubo
    1k
    Krivo sam se izrazio, ne pomladiti reprezentaciju nego ju promijeniti malo. Opet od svih napadača sigurno je pomlađivanje ako bi htio Budimira zamjeniti sa Beljom ili Modrića sa Stojkovicem. Pored toga bi sigurno zvao Smolcica i još jednog lijevog beka. Umjesto Vlašića, More ili Jakica bi uzeo Segecica. Možda čak i Miske napokon dobije šansu jer boljeg nemamo na toj poziciji.
  • lukaoj
    333
    covjek je rodjen u Njemackoj, odrastao tamo, vjerovatno je i odgojen u Njemckom duhu. Ne vidim zakaj bi on bio jazavac jer je odbio igrati za drzavu prema kojoj nikaj ne osjeca. Vise cjenim takve nego likove poput onog Casha kaj je odlucio igrati za Poljsku jer nije mogao za Englesku, a to da ima Poljske korijene je saznao prije par godina.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.