• badjibadara
    9.9k
    U hrvatskom nogometu malo je tema koje izazivaju toliko emocija kao pitanje izbornika reprezentacije. Dok pobjede učvršćuju povjerenje, prvi lošiji rezultati u pravilu otvaraju raspravu o tome je li došlo vrijeme za promjene. Pred novim kvalifikacijskim ciklusom Hrvatska se ponovno nalazi na raskrižju. Treba li zadržati kontinuitet koji je posljednjih desetak godina donio povijesne uspjehe ili okrenuti novu stranicu i reprezentaciji dati drukčiji impuls? Odgovor nije jednostavan jer izbor izbornika nikada nije samo pitanje imena, već i vizije, autoriteta, sposobnosti vođenja smjene generacija te jasne ideje kako reprezentacija treba izgledati u godinama koje dolaze. Upravo zato vrijedi analizirati tko bi u ovom trenutku bio najbolje rješenje za hrvatsku klupu, a Zona se više puta pokazala kao vrsni pokazatelj stanja u hrvatskom nogometu.
    1. Tko bi po vama trebao povesti Hrvatsku u novi kvalifikacijski ciklus (113 votes)
        Nastavak suradnje sa Zlatkom Dalićem
          5%
        Svježa krv u liku Ivice Olića
          5%
        Slaven Bilić, da pokaže da još baruta ima u sebi
        35%
        Nenad Bjelica, znanje i autoritet
        29%
        Igor Tudor, da malo prodrma sve oko reprezentacije
          0%
        Ivan Leko, strog ali pravedan
          1%
        Kruno Jurčić, bogato internacionalno iskustvo
          7%
        Edin Terzić - mladi lav
        8%
        Netko drugi od hrvatskih trenera - napiši tko u komentaru
          1%
        Stranac karizme poput Dagur Sigurðssona
        9%
  • CerealKiller
    459
    Ja sam osobno za Bjelicu iako mislim da će to biti Bilić koji bi bio moj drugi izbor
  • rokikaciga
    15.3k
    Glasao za Bilica, ali ne bih imao nista protiv Krune ili Bjelkana.
  • Jurki
    26.4k
    Glasal sam za zadnju opciju.
    Stranac, nogometni Sigurdsson, nakon toga moze Terzic i kao zadnja opcija Bilic.

Na kraju bu Olic.. i mozemo lajati na Mjesec.
  • Masto
    1.6k
    Kruno, nije reciklaža nema neke repove ima naslove, kako razumije nogomet mi dobro zvuči
  • Noel
    22k
    Baš me zanima da se poziv uputi Jakiroviću, da li bi izabrao Premier ligu sa Hullom ili hrvatsku reprezentaciju ..
  • db-izbjeglica
    20.9k
    možda probati i sa vladimirom petkovićem, mislim da bi se mogao razići sad s alžirom nakon SP-a. to bi bila neka kombinacija "domaći", a opet stranac, dokazan izbornik.

od imena sa popisa, ja bi čak prvo nazvao ivana leku, možda ne najpopularnije mišljenje na ovom forumu, al mislim da bi on bio kadar to dobro hendlati. dokazao se u belgiji, nije početnik, a opet je mlad.
    moderniji pristup, šta ja znam, ne zvuči loše. :chin:
  • Masto
    1.6k
    ne bi smio prismrdit rujevici
  • Ljubo
    991
    Sergej Jakirovic za mene
  • Boycie
    4.2k
    Bilo ko. Moze i Cannavaro poslije ovoga.
  • NORTE
    25.4k
    Unatoč svemu Dalić se ne čini kao loš izbor, dapače.
    Iako ni kvalitetna zamjena ne bi bila loša opcija.

Odluka je mislim i na Zlatku, ali i igračima, savez ne bi išao na silu protiv uspješnog modela.
  • fuckin
    7
    Vrijeme je za novu generaciju koja zaslužuje novi stožer, izbornika i svoju priču. Možemo bolje, znam da možemo jebemu.
  • fakin
    5.1k
    Nadam se da cemo nakon 10 godina dobiti normalnog izbornika koji ce zvati igrace po pozicijama i po formi, a ne po prijateljstvu i simpatičnosti.

Samo ne olic.

Bilic, Bjelica, Jakir, Kruno, Terzic moze.
  • Crusades
    24.6k
    Terzić je nedavno preuzeo Athletic Bilbao. Kak on može??
  • mali M
    10.1k
    Unatoč svemu Dalić se ne čini kao loš izbor, dapače.NORTE

O Bože.. Valjda jedino pozitivno što iz ove katastrofe na svjetskom dolazi je odlazak Dalića.. Nešto kao što smo morali doživjeti katarzu i u Dinamu da bi došao Boban..

Dalić je pogazio sve svoje postavke sa kojima je došao. zove po zaslugama, populistički, a najmanje po potrebi na pozicijama.

Nitko mu ne može osporiti niti izbrisati uspjehe s repkom, dapače, ja nisam čak ni jedan od onih koji bez pokrića tvrde da je s ovim igračima trebao osvajati zlata.. Strašne je rezultate napravio i osvajao medalje, čak bi se usudio reći i da ne znam dal će to iti jedan izbornik ponoviti, ali...

Kao i svi izbornici na svijetu kada osvoje neke medalje sa reprezentacijama, vežu se emocionalno za te igrače, pa makar oni propali i više ništa ne pridonosili, i zovu ih i stavljaju u prvu momčad, jer su "ga zadužili". viđen scenarij već sto puta, nažalost svi odu posrani kad dođu u tu fazu jer nisu na vrijeme prepoznali da odu kao pobjednici.

Veselim se bilo kome da dođe, samo da smjeni ovog populistu, koji između ostaloga zbog čistog ulizivanja tovarima nije zvao Mišića, Belju, Stojkovića, a zvao frule kao Vlašića i malog Vuškovića (u kojem i ja vidim potencijal, ali ne još).. Neka njega sa svojom floskulom "familly" koju u privatnom životu ne poštuje nimalo, čim dalje od repke više...
  • masacusec
    7.9k
    Ne znam kakve su preferencije, intencije Slavena Bilića, no uvijek sam ga cijenio; kao trenera i kao čovjeka...makar nikada nije bio moralna vertikala, niti je to glumio, uvijek je bio fairplay čovjek s ispravnim vrijednostima bez pateticne demagogije kao eventualni prethodnici mu...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.