• prefontaine
    9.5k
    Evo, sad moram popiti pivkana iz plastične čaše, što prakticiram samo i jedino na stadionu.
    Aj živili!
    1000097297.jpg
  • Crni86
    22.1k
    Dobrodosao kuci legendo nasa
  • ShanKu
    2.2k
    Za Oršu! Živjeli :fire: 20260609-222056.jpg
  • Bjelko77
    107
    Najveci ikad se vratio doma.
    Orsa, samo jedno mjesto na svijetu se zove dom!

Znate za cim zalim jos dodatno. U nekom paralenom svijetu u kojem Orsa nikad nije otisao iz Dinama, Hrvatska je mogla biti "europski prvak", odnosno osvajac Lige nacija. Da nije bilo te nesretne ozljede, uvjeren sam da bi on uvalio nesto Spanjolcima u finalu.

Ali pustimo sad to, ajmo opet zajedno derat po Europi
  • prefontaine
    9.5k
    Da nije bilo te nesretne ozljede, uvjeren sam da bi on uvalio nesto Spanjolcima u finalu.Bjelko77

Ja sam uvjeren da ga Dalić ne bi ni uveo.
  • Bjelko77
    107
    da jbt u pravu si. On se ozljedio tek u rujnu, a finale je bilo u lipnju...kaj ga onda Dalic nije zvao jer nis nije igrao u Engleskoj?
  • NerminB
    1.6k
    Orsa majstoreee :fire:
  • bazooka93
    255
    gledao sam psv par puta i perisic je igrao desno krilo. U Bayernu takodjer. Kod Conte je igrao wing becka na obe strane. U tottenhamu lik izvodi kornere s obe noge englezi u cudu. Lik igra s obe noge. I onda u repci lik pretplacen na lijevo krilo a na desnom se izmisljala topla voda s Kramaricem i Pasalicem ili veznjacima.
    Dalic umjesto da je imao Orsica i Perisica kao ubojita krila plus Petko koji zazmirenih ociju osjeti Orsica lik je isao udovoljavati Perisicu dok je taj isti vani igrao sto mu se kaze.
    Orsic kad god je igrao za repku (ono malo) je nesto napravio (Spanjolska, Brazil Maroko) zamislite da je imao minutazu.
  • ElDorado
    11.4k
    "Samo da vas ispravim, mislim da nema većeg kluba od Dinama"
  • NVKOD
    12.8k
    Samo je jedan Heroj ulice

Djedovi su imali Štefa (Lamzu), očevi Cicu (Kranjčara) i Mlinku (Mlinarić), ali sinovi odnosno mlađa generacija dobila je svog heroja, dobila je Mislava Oršića.

Trenutak u kojem se Dinamo sada nalazi bio je samo san prije 10 godina. Prazni Maksimir, klub bez podrške navijača, a ljude nije bilo briga. Ljubav prema Dinamu bila je skrivena, a umalo skoro i izgubljena.

Psiholozi tvrde da između 10. i 14. godine mladi ljudi se najviše vežu za neke vanjske faktore. Bilo da je riječ o glazbi, umjetnosti, filmu ili pak sportu. Tada najviše počinjemo kao osobe osjetiti privrženost i ljubav prema nečemu.

Da, ljubav prema Dinamu ili bilo kojem klubu krene od najranijih dana, no kada u godinama kada se najviše trebate vezati uz klub, u trenutku kada postajete svjesni što je to ta dječačka ljubav praktički nestane. Svašta se događalo u tom periodu o kojem sada i nema previše smisla pričati.

Ipak, u ljeto 2018. ta povezanost se počela vraćati. Hrvatska je živjela kao u snu. Val nogometne euforije pogodio je državu kao nikada,a na mala vrata tada je predstavljen dolazak jednog igrača koji širim, a budimo realni ni onim užim nogometnim krugovima nije puno značio. Mislav Oršić ostvario je svoj san i potpisao za Modre ni sam ne sluteći što ga čeka. Nenad Bjelica posložio je ekipu i odredio uloge.

Vođa je bio Arijan Ademi, zvijezda i ključan igrač bio je Bruno Petković, ali heroj navijača, čovjek za povijesne knjige postao je Mislav Oršić. Njegovi golovi, slavlje, dizanje sjevera i ljubav prema Dinamu koja je kroz njega živjela dala nam je taj osjećaj povezanosti s klubom. Taj osjećaj koji je bio tu, ali skriven svih tih godina.

Tri su utakmice definirale Mislava Oršića. Atalanta je od njega stvorila legendu, Tottenham ga je uvrstio u povijesne knjige, a utakmica protiv Rijeke 30. siječnja 2022. učinila ga je besmrtnim.

„I ja sam slobodan“ stajao je veliki transparent na sjeveru uoči utakmice protiv Atalante. Stih iz kultne pjesme Haustora Šal od svile simbolično je prikazao da Dinamo ponovno diše sa Zagrebom. I baš u toj utakmici Oršić je odlučio postati legenda, zabiti hattrick, srušiti Atalantu i ući u povijest. Ta utakmica je pokazala novi Dinamo, europski. Dinamo više nije bio kanta, postao je momčad koja želi napraviti rezultat.

O utakmici protiv Tottenhama ne treba trošiti riječi. Sve je rečeno tog četvrtaka. Na praznom korona Maksimiru na semaforu je tada tri puta stajalo Oršić. I kada je došlo pitanje o povratku Oršića uvuklo se zrno sumnje. Ti povratci često nisu sretni, izblijede sve ono iz prvog mandata. Ali tko može izblijediti Oršićev status? Samo kada se sjetimo tog slaloma kroz obranu Spursa i gola za vječnost zaključak je jednostavan, Oršić je uvijek dobrodošao.

Treća utakmica, za koju ste se sigurno pitali otkud ona na ovoj listi, je dvoboj protiv Rijeke krajem siječnja 2022. Burnley je modrima poslao ponudu za Oršića sve je bilo spremno za njegov odlazak. Dinamo se tad borio za naslov i odlazak Oršića znatno bi oslabio modre. Navijači su tada ustali na noge. Htjeli su vratiti Oršiću osjećaj kakav je on njima prvotno podario. „Nemoj ići od nas“ bili su grafiti i transparenti po gradu. I nije otišao nigdje. Ostao je, dan prije utakmice s Rijekom objavljeno je kako Oršić ostaje i dobiva novi ugovor.

Onda 43. minuta tog dvoboja. Andrić je s desne strane dodao loptu pred gol gdje je Oršić sam izašao pred Labrovića i matirao ga iz prve. Maksimir slavi, a Oršić pokazuje prema sjeveru. I onda trenutak za besmrtnost.

Sjever je ustao i počeo po prvi puta skandirati „Mislav Oršić“. To je trenutak koji definira svakoga, trenutak u kojem navijači vas učine besmrtnim, vječnim i postanete dio plavog panteona.

Oršić je postao besmrtan kada je zabio hattrick Atalanti. Oršić je postao besmrtan kada je zabio hattrick Tottenhamu. To je besmrtnost za knjige, ali besmrtnost za navijače je upravo to skandiranje. Igrali su za Dinamo brojni veliki igrači, ali nisu svi dobili skandiranje. Samo oni za koje su navijači smatrali da su jedni od njih iliti uno di noi.

Zato Oršićev povratak veseli sve kibice Dinama. Ima nešto mitski u njemu, herojski. On je taj heroj ulice koji je svojim golovima Dinamu dobio mentalitet pobjednika u Europi. Jer prije njega i cijele te generacije Dinamo je u Europi što se tiče rezultata bio nebitan, oni su ga postavili na kartu. Igrač na kojeg se nikada nije gledalo kao mega talenta. On je bio dječak iz Zagreba koji je sanjao Dinamo i te snove je ostvario. Baš zato se navijači lako mogu poistovjeti s njim. Prije nego što je postao legenda Dinama, Oršić je i sam bio navijač Dinama.

Vratio je taj osjećaj pripadnosti i osjećaju prema klubu, izgubljen u nekim ranijim godinama. Djedovi su imali Štefa (Lamzu), očevi Cicu (Kranjčara) i Mlinku (Mlinarić), ali sinovi odnosno mlađa generacija dobila je svog heroja, dobila je Mislava Oršića.

Njegov povratak u ovom trenutku u Dinamo ima poseban značaj s obzirom na potpuno buđenje i ujedinjenje modrog puka. Heroj navijača vratio se navijačima. Vratio se u svoj grad, svoj klub, svoj Maksimir. U svoj dom.

I možda neće opet rušiti velikane. Možda i neće kao protiv Chelsea pobjeći obrani vrijednoj 400 milijuna eura i donijeti pobjedu. Možda neće to biti onaj stari Orša. Ima tisuću možda, ali samo je jedna stvar sigurna.

Nema toga navijača Dinama koji nije sretan vidjeti broj 99 u najdražem plavom dresu. Neka Maksimir ustane na noge i još jednom skandira jednom od najvećih u povijesti.
  • Kujtim Shalla
    9.7k
    Dobro došao doma kralju ,sreća pa mi kupovina nije prošla jer mi kartica istekla , a nova nisam ni znao da je došla . Sad dres prema igraču i nije teško izabrati
    Edit jeste izgleda teško, nema Orše na listi pa ću morati malo pričekati:heart:
  • Droljo
    28.6k

Ali dobar pokušaj :lol:
  • Masto
    1.5k
    zar se ne može upisat prezime i broj
  • NVKOD
    12.8k
    https://gnkdinamo.hr/hr/vijesti/mislav-orsic-ponovno-u-dinamu

Mislav Oršić od ovoga je utorka ponovno igrač Dinama. Naš proslavljeni napadač, miljenik maksimirskih navijača, najbolji klupski strijelac u povijesti europskih natjecanja, ponovno će zaigrati u plavom dresu s brojem 99. Oršić je potpisao višegodišnji ugovor s Dinamom i time nakon tri i pol godine otvorio svoj drugi maksimirski mandat.

Hmm tu misle pod jednu godinu uz mogućnost produženja (1+1 i tako dalje, kako je Boban zagovarao za starije igrače) ili se odmah tu misli na 2+ godine?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions