• über alles
    2.8k

aaaaaaaaaaaaaaa
  • blueslavonija
    346
    njeguju se brade OMG
  • Hnlovac
    5.8k
    Na današnji dan 1971., prije točno 55 godina izašao je 11. studijski album Marvina Gayea, legendarni "What's going on"
    Marvin-Gaye-What-s-Going-Onalbumcover.jpg

Rangiran kao 6. najbolji album svih vremena prema Časopisu Rollingstone 2021. i 2024., ušao u Grammy kuću slavnih 1998., proglašen od strane Guardiana kao najbolji album 20og stoljeća

Album je remek dijelo Soul glazbe, a izdala ga je podružnica Motown kuće. Iako traje "samo" 35 minuta, sadrži brojne uspješne pjesme poput istoimene "What's going on", "Mercy, mercy me" "What's happening brother" i "God is Love"

What's Going On je konceptualni album gdje se većina pjesama koje nastavlja iz prethodne sljedeću, takozvani ciklus pjesama . Narativ pjesama ispričan je iz perspektive vijetnamskog veterana koji se vraća u svoju domovinu. Gayeovi tekstovi istražuju teme droge, siromaštva i Vijetnamskog rata

Preporučam ljudima koji žele da ga poslušaju cijelog kronološki zbog tranzicija, ali ovdje ću staviti 2 meni najdraže

Album kao i sam Marvin Gaye su i danas izrazito popularni, s preko milijardu pregleda na youtubeu te 6 milijardi streamova na Spotifyu
  • Droljo
    28.1k
    Nakon jučerašnjeg dana mogu samo reći plava braćo naklon do poda i
  • Hnlovac
    5.8k
    Zbog obaveza nažalost pišem ovaj post dan kasnije, ali svejedno ga pišem. Na *jučerašnji dan prije 41 godinu na 1. mjesto domaće UK ljestvice zasjeo je 5. album britanske grupe Dire Straits, legendarni Brothers in Arms
    images-2026-05-26T204236-555.jpg

Album je prvi u povijesti koji je prodao preko 1 milijun CD primjeraka, 14 je tjedana proveo na #1 u UK, 10x je postao platinum u UK, te je 8. najprodavaniji britanski album svih vremena, a 1986. I 1987. osvojio je 3 Grammya

Album je pun hitova ,najpoznatiji od kojih je legendarni "Money for Nothing", pjesma na kojoj je gost bio veliki Sting, a izrazito je poznata po svom 3D spotu u doba rane kompjutorske animacije

Ostatak albuma sadrži hitove poput "So far away", "Your Latest Trick", "Walk of Life" i istoimenu "Brothers in Arms"

Jedna od najboljih verzija Your Latest Trick snimljena je u rimskom amfiteatru u Nimesu 1992.,

Walk of Life je isto prepoznatljiva pjesma sa prepoznatljivim sportom

U hrvatskoj kulturi, možda najpopularnija je legendarna "Brothers in Arms", koja je postala jedna od neslužbenih himni hrvatskih branitelja nakon reportaža "Banijska ratna praskozorja" tragično poginulog snimatelja Gordana Lederera

Album je po meni čistih 10/10, među top 5 najomiljenija albuma ikad, vjerujem ne samo meni već i zonašima, kreativnost i polivalentnost Marka Knopflera i ostatka banda ovdje je bila ne vrhuncu, a podarili su nam sam vrh glazbe po kvaliteti

Uživajte
  • miro
    8.9k
    vrhunski album
  • nkdz
    1.2k
    Najdraži bend i najdraži album svih vremena. Mark Knopfler je razvalio
  • mlinchica
    6.2k
    Jedna od najboljih verzija Your Latest Trick snimljena je u rimskom amfiteatru u Nimesu 1992.,Hnlovac

Top, uvijek okrenem ovu verziju, odličan live.
    A i valjda najpoznatiji sax intro na kugli zemaljskoj…
  • Pacho
    17.6k

Mislim da je ipak ovaj:

bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.