• Dzoni
    5.7k
    Wolfsburg i St Pauli ispali u istoj sezoni. Lajkam
  • DrRatoljub
    876
    Ovo je samo potvrda da treba vratiti u HNL razigravanje za ostanak. To se ukinulo iz dva razloga:
    1. Klub koji je 9. Je ostao valjda 15 od 16 puta kad se igralo.
    2. Nemaju dva kluba koja bi željela (mogla) u prvu ligu.

Ali ovako potičemo stagnaciju i da su svi zadovoljni time što nisu zadnji. Ovako bi ipak bila neka borba, jer postoji šansa za ispadanje.
  • NerminB
    1.5k

Sreca pa stones napusta city.
  • Filip B
    350
    A kak kad su klubovi u drugoj ligi imali svoj play-off za ne uci u prvu ligu. Nema se para, volje ni infrastrukture, u Hrvatskoj nema vise od 9 ozbiljnih klubova za prvu ligu to je jasno.
  • Crni86
    21.8k
    Bit ce zanimljivi ovi izbori u realu, ovo sto prica Riquelme mi se cini dosta logicno i misljenja sam vec od pocetka godine da je najveci krivac svega ovoga Perez cije odluke djeluje totalno bez ikakvog plana.

Indikativno je sto se Perez ne zeli niti suceliti s Riquelmeom. A zapravo cjelokupna tooksicnost reala u zadnjih nekoliko godina mi se cini bas da izvire direktno od Pereza. Od one superlige pa do cuvanja guzice razmazenim zvijezdama i podupiranje razno raznih ponasanja.
  • GOAT
    7.6k
    POV: 0.001 sec nakon sto sudis faul kontra hajduka
  • NitkoBitan
    36.7k
    Bit ce zanimljivi ovi izbori u realuCrni86

To je samo prividna demokracija. 99,99% clanova Reala nema nikakve sanse za postati predsjednikom kluba. Uvjeti za kandidaturu su slicni uvjetima na nasim namjestenim javnim natjecajima. 15-20 godina kontinuiranog clanstva u klubu te financijska moc da se pokrije odreden dio proracuna kluba u slucaju krize, mislim koji smrtnik to zadovoljava?

A da ne govorim o tome da je Perez navodno utjecao na spanjolske banke da ne izdaju bankovna jamstva njegovom protukandidatu da ne zadovolji financijski uvjet kandidature. EU drzava, 2026. godina, a predsjednik nogometnog kluba suruje sa privatnim bankama. To je razina Rumunjske, Moldavije i Bugarske.
  • Crni86
    21.8k
    15-20 godina kontinuiranog clanstvaNitkoBitan

Ovo mi nije uopce toliko ne realna stavka. Ako si od 15. godine clan nemas nikakvog problema. I to mi je sasvim okej. Znaci da u najboljim godinama (30-40 godina) imas vec 15 godina kontinuiranog clanstva bez problema.

financijska moc da se pokrije odreden dio proracuna kluba u slucaju krizeNitkoBitan

Na kraju je covjek skupio garancije od banaka. U jednu ruku isto tako okej da moras dokazat kako si u drugacijoj bransi itekako uspjesno upravljao. Vise je meni tu upitno koliki je to postotak i to je mozda malo nerealno, ali to je perez u zadnje vrijeme ja mislim promjenio.

S naseg aspekta svakako mogu ti uvjeti djelovati jako ostri i strogi, ali kad vec imas neko duze vrijeme takav model i kada imas puno puno punooo vecu bazu ljudi moras onda staviti i nesto stroze uvjete. Kako ce godine odmicati vjerujem da ce i kod nas uvjeti postojati sve strozi i strozi jer ipak predsjednik ne moze biti svatko, mora imati privrzenost i ljubav prema klubu koju dokazuje kroz clanstvo xy godina, a nora imati i cv i uspjesnost koji garantiraju da ces u svojem poslu biti uspjesan.

Ne bi se slozio s tvojom konstatacijom da je prividna demokracija, ali vec da su uvjeti dosta strogi. Po meni je mozda jedino ovo s pokrivanjem budgeta pre veliki iznos i po mojem misljenju bi se to trebalo korigirati.
  • Ljubo
    726
    na takvoj razini su mi te garancije normalne jer se uvijek sjetim sto je Barcelona sama sebi bila napravila financijski prije 5-6 godina, pa razumijem tako stroge uvjete.
  • VaxMerstappen
    77
    Meni to itekako izgleda kao prividna demokracija kad on najavi izvanredne izbore, i kandidati(oni koji zadovoljavaju 20god članstva) koji se žele kandidirati imaju 2 tjedna za skupit 190mil€.

E sad koliko ima članova kluba koji imaju sa strane 190mil€ i uopće volju ići protiv njega.
  • Crni86
    21.8k
    da je prividna demokracija, apsolutno nitko se ne bi mogo kandidrati.

Covjek ima protukandidata. Kazem, jasno mi je da s naseg aspekta to djeluje ne realno, ali opet real je drugi svijet s xy puta vecom bazom, u bogatijoj drzavi, vecom internacionalnom bazom i mnogo duzim postojanjem modela.

Ja se nadam da ce i kod nas kada bude model trajao vec npr 20 godina, biti stavljeno da se mozes kandidrat za predsjednika s minimalno 15 godina kontinuiranog clanstva, a ne da se neki lajbek sjeti da bi se igro malo predsjednika pa se uclani 3 godine za redom i sad ce kandidirati. Predsjednik mora zivjeti klub i to clanstvo to i dokazuje.

Kod nas to sad nije lrimjenjivo svi znamo zasto i svi znamo zasto se brojni nisu uclanjivali godinam i godinama u azad, ali doci ce i kod nas taj period.

koji imaju sa strane 190mil€VaxMerstappen

Ne moraju imati sa strane, vec mogu dobiti i garancije od banaka kao sto je i Riquelme napravio.

Pa onda opet dolazimo do puno vece baze clanova, internacionalne baze clanova i puno bogatije zemlje gdje sve to nama opet izgleda potuno nestvarno jer je to drugi svijet.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.