• Marktwain
    1.5k
    Boja mi je prava dinamovska, a na ostatak ću se s vremenom naviknuti.
  • Derby
    917
    Tu plavu treba zaštit patentom kak je Tcom zaštitio njihovu magentu.DerHerrKool

Ne možeš patentom zaštiti boju. Tcom su možda lupnuli trademark pa se zaštili da neki drugi telekom ne može koristiti njihovu boju i taj način obmanuti kupce. Dosta često se tako boje štite tu raznim industrijama, ali opet mislim da to ne prolazi za nogometne klubove. Zaštitiš svoj logo i naziv pa ga kroz kombinaciju svega vežeš s bojom.

Moje pitanje je postoji li uopće Dinamo boja, jer koliko vidim dresovi su svake godine u drugoj nijansi. isto je i sa drugim klubovima. Pretpostavljam da je to zbog marketinga, bolje će se prodavati dres ako nije isti kao prošle godine.

Ali mene zanima da li Dinamo, uopće ima definiranu točnu nijansu plave. U statutu, pa čak ni u definiciji grba točna nijansa se ne spominje. Zanima me imamo li, makar neslužbeno, točnu nijansu koja se generalno koristi za vizuale.
  • mokoxax468
    1.6k
    Mislim da je ova u pitanju #023576
  • JMastermind
    1.5k
    @Fantom daj otvori knjigu standarda i prosvijetli narod.
  • Fantom
    1.2k
    Radimo novu trenutno.
    Ono što je aktulano je ovdje: https://gnkdinamo.hr/hr/press/brand-guidelines
  • Marktwain
    1.5k
    Fantom, hoće li biti ikad dres inspiriran dresom iz šezdesetih.
    Ko prvi dres, naravno.
  • Fantom
    1.2k
    Tesko je reci hoce li ikad, vjerojatno hoce, sljedece dvije godine nece.
    Ali mogu reci da ce i sljedeci home bit bombetina.
  • Derby
    917
    Ono što je aktulano je ovdje: https://gnkdinamo.hr/hr/press/brand-guidelinesFantom

Iz ovog je vidljivo da se koristi više nijansi. Recimo nije ista nijansa plave u grbu i na plavom natpisu "dinamo".
  • Paggini
    84.6k
    Ali mogu reci da ce i sljedeci home bit bombetina.Fantom

to si rekao prošle godine za ovosezonski četvrti dres.... :shade: :shade: :shade: :shade:
  • DerHerrKool
    1k

Ma nemam pojma zakaj sam napisao patent, mislio sam na trademark. Nema tu nikakve obmane. Oni su dokazali da je taj specifična nijansa boje asocijacija na njihov brend.
    Da bi mi mogli nešto slično napravit, moramo prvo imat specifičnu nijansu koju onda možeš brendirat.
  • Fantom
    1.2k
    to si rekao prošle godine za ovosezonski četvrti dres.... :shade: :shade: :shade: :shade:Paggini

*treći :blush:
  • Paggini
    84.6k

E onda dobro!!! :hearts:
  • Fantom
    1.2k
    Iz ovog je vidljivo da se koristi više nijansi. Recimo nije ista nijansa plave u grbu i na plavom natpisu "dinamo".Derby

Ma puno je posla pred nama, ovo je davno sklepano vatrogasno rješenje, sad se radi kako treba.
  • prefontaine
    9.1k
    vratio si mi nadu u grb s originalnim malim "d".
  • badjibadara
    9.6k
    treći :blush:Fantom

Definitivno će biti odmak od svega do sada.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.