• Droljo
    27.5k

S koje si ti telke?
  • hardek
    9.9k
    Kolega prebacio kanal kad je Rade zabio vjerovatno :lol:
  • fakin
    4k
    Zanimljiva vređaona nas na rujevici
  • Droljo
    27.5k
    Navlačite me a ne smijem.. nije to lijepo
  • DerHerrKool
    718
    kaj kažu pametnoga?
  • Nogo
    10.8k
    Josip Posavec (30) jedan je od najboljih golmana u HNL-u, a s Lokomotivom će se do kraja sezone boriti za europske pozicije. U karijeri je prošao sve i svašta, započeo je profesionalnu karijeru u Inter Zaprešiću, branio i u Palermu, Hajduku, Aalborgu, Rijeci i Primorju iz Ajdovščine, a prošlog je ljeta stigao u Lokomotivu. Posavca dovode u kontekst prelaska u Dinamo na ljeto.

Dinamo je dječački san'
    - Zagreb je moj grad, Dinamo je uvijek bio dječački san. Pokojna teta živjela je dvije tramvajske stanice od Maksimira, vodila me na utakmice i mnogo sam vremena proveo u blizini. Lijepo je vidjeti da postoji interes najboljeg hrvatskog nogometnog kluba za mene. Gledam na to kao potvrdu da je sezona u Lokomotivi bila jako dobra te da se svakodnevni rad na terenu i izvan njega uvijek isplati - iskreno kaže Posavec u ekskluzivnom intervjuu za 24sata.

Kako ste počeli s nogometom?

- Kao klinac sam počeo igrati u svom selu, NK Milengrad se zvao klub, počeo sam kao igrač. U Inter Zaprešiću sam prošao cijelu omladinsku školu, igrao za mlade, a cijelo vrijeme trenirao s prvom momčadi. Čekao sam priliku koja je stigla, nakon toga je uslijedio transfer u Palermo - kaže golman rođen u Varaždinu.

S 14 godina prešli ste u Inter, kako vam je bilo otići od doma u tako mladoj dobi?

- Nije bilo jednostavno, ali sam uživao u tome da počnem tako mlad se brinuti sam o sebi. Zanimljivo i izazovno bilo mi je da morao sam kuhati, spremati, čistiti. Išao sam sam u Zaprešić, a zbog toga svega sam ranije i brže sazrio i osamostalio se. Bilo je izazovno, ali ne bih ništa promijenio.

'Zamparini je najbolji predsjednik ikad'
    Još sa 17 branili ste za prvu momčad, kako ste si posložili život u glavi? Je li bilo i izlazaka, druženja?

- Što se toga tiče, ja sam kao robot. Imao sam cilj i san da budem profesionalni nogometaš. Dakako, ne mora nužno značiti da će se to ostvariti uza sav trud i rad, ali stavio sam si u glavu da ću napraviti sve da se to ostvari.

Prešli ste u Palermo 2016., predsjednik vam je bio ekscentrični Maurizio Zamparini, kakav je on bio?

- To je najbolji predsjednik kojeg sam imao, tko god što rekao o njemu. Pamtit ću ga cijeli život, imao je ogromno srce i dušu za sve što je radio i za njega imam samo riječi hvale, koliko god na van ljudima izgledale neobične tolike promjene trenera i ostale stvari koje je radio.

Imate li anegdota i ludosti s njim? Je li možda ulazio u svlačionicu i slično?

- Nije često svraćao, ali bilo je anegdota svakakvih, ha, ha!

Gilardino je najveći gospodin'
    Kakav je život na Siciliji, kako ste se snašli tamo?

- Kad vratim film, imao sam 19, 20 godina, tek danas postajem svjestan što je i kako to bilo. Uživao sam u trenutku. Što se tiče života, kvaliteta je vrhunska. Sunce sija više od osam mjeseci, hrana je raznolika, od svježeg voća i povrća do ostalih stvari. Ljudi su vrlo srdačni. Nikad nije bilo problema, ljudi tamo žive za nogomet. Bilo je to predivno iskustvo.

U Palermu ste igrali s mnogo poznatih igrača, s Nestorovskim ste stigli iz Intera.

- Bilo nas je sedam Balkanaca u Palermu, više se pričalo hrvatski nego talijanski. Najviše mi je pomogao Mato Jajalo koji je živio tamo sa svojom obitelji, a primili su me kao da sam njihov. Bio je i Trajkovski, Nestorovski, dva Slovenca, dva Srbina i jedan Bugarin. Što se tiče momčadi, sve je bilo vrhunski, na terenu i izvan njega.

Igrali ste s Diamantijem koji je igrao u reprezentaciji Italije.

- O kvaliteti ne moramo ni pričati, znamo kakav je on bio igrač. Najviše me se dojmio Alberto Gilardino koji je jedan od većih gospodina koje sam upoznao u životu, s obzirom na sve što je ostvario. Bio je tamo i Enzo Maresca, koji je donedavno vodio Chelsea. Bilo je mnogo ozbiljnjih igrača od kojih sam mnogo naučio.

Igrao sam protiv Tottija, Buffona...'
    Kakva je promjena igrati u Zaprešiću pa za Palermo?

- U tom trenutku sam imao 19 godina, došao sam iz Intera, gdje je bilo 20 ljudi na tribinama, od čega 15 roditelja, neusporedivo je bilo kad sam počeo igrati za Palermo.

Je li vam bilo stresno prilagoditi se na nove uvjete ili ste se brzo uklopili?

- Nije jednostavno, pogotovo na poziciji golmana koja je toliko odgovorna, svaka greška se vidi i kažnjava. Sezona je bila turbulentna. Prvi dio je bio uspješan s moje strane, ali kad ste mladi i neiskusni niz negativnih rezultata vam ruši malo i samopouzdanje. Cijela ta sezona je bila turbulentna, ali s obzirom na to odakle sam došao i iz koliko malog mjesta, mislim da sam se jako dobro uklopio. Da nas je sreća pomazila te prve godine, tko zna kako bi i što bilo dalje, ali ne žalim ni za čim. Igre u Serie A protiv Tottija, Buffona i sličnih velikana je nešto što ću pamtiti cijeli život.

Otišli ste nakon Palerma u Hajduk na posudbu 2018. Kako se razvila ta priča?

- Zvao me Saša Bjelanović koji je bio sportski direktor tada. Hajduk me privukao zbog te golmanske pozicije, tamo su se golmani isticali, a bila mi je želja i ideja da se probam približiti reprezentaciji. Kad je došao poziv, dogovorili smo se za posudbu pa kako bude. Na kraju su bili zadovoljni, meni je bilo lijepo i došlo je do transfera.

U ljeto 2019. dogodila se Gzira United, kakvo je bilo ozračje nakon tog neuspjeha?

- Bila je negativa, veliko razočaranje.

Protiv Slavena sam doživio najbizarniju situaciju u karijeri'
    Bizarna situacija dogodila se protiv Slaven Belupa u listopadu 2019. Igrači Slavena pogađaju stativu, vi završavate u mreži, oni slave fantomski gol, a Hajduk zabija gol iz kontre. Je li to najbizarnija situacija u vašoj karijera?

- Ma ne samo u mojoj karijeri, nego općenito u nogometu. Postalo je toliko viralno da su me kasnije u Danskoj pitali što se ovo dogodilo u Hrvatskoj, a ja im govorim da sam ja bio na golu ha, ha! Ljudi slave gol koji se nije dogodio, mi zabijamo na prazan gol, njihov golman slavi gol s klupom... Genijalna situacija, za godinama prepričavati.

Kako uopće nastaviti utakmicu nakon takve jedne situacije?

- To trebate pitati Slaven Belupo, ha, ha, mi smo profitirali od toga.

Igrali ste s nizom odličnih igrača u Hajduku, tko je ostavio najsnažniji dojam?

- Mijo (Caktaš) je moj super prijatelj, bili smo i cimeri, dan danas se čujemo. Ostavio je jako velik trag u Hajduku, pogotovo prije sedam, osam godina kada situacija nije bila toliko financijski stabilna, a on je nosio momčad. S Livajom sam također u odličnim odnosima, on je klasa, ne samo za Hrvatsku. Svatko ima nešto svoje, ali njih dvojica su preozbiljni igrači.

Je li vam bilo žao kad ste 2022. iz Hajduka otišli u Aalborg?

- Moj posao je takav da moram braniti. Odlučili su da ne računaju na mene, a ja sam potražio sreću na drugom mjestu. Raskinuli smo ugovor, a ja sam sreću potražio na drugom mjestu, nema tu žaljenja i plakanja.

Koji vam je najdraži trenutak iz doba Hajduka?

- Bilo ih je dosta, ali, recimo, prva utakmica protiv Steaue kući. Bilo je to oko Velike Gospe, a Torcida je izvadila transparent posvećen Gospi. Ja sam vjernik i to ću pamtiti cijeli život. Baš mi se to urezalo u pamćenje.

Kakav je osjećaj stati na gol Hajduka pred 30.000 ljudi?

- Na Poljudu je svaki vikend iznadprosječan broj ljudi za hrvatske prilike. Za mene je još veći motiv braniti pred što više ljudi na tribinama. Svaka utakmica je bila gušt za igrati u takvom ambijentu.

Možete li usporediti dansku ligu s hrvatskom?

- Danska liga je podcijenjena. Svaki klub ima ozbiljan stadion, možda ne u velikim gabaritima, ali između pet do 10.000 ljudi i sve je lijepo uređeno. Trening centri su na pristojnom nivou. Što se tiče kvalitete i talenta, ne mogu doći ni blizu nama, ali što se tiče trke, požrtvovnosti i svega ostalog bilo je mnogo ozbiljnih igrača. Mnogo igrača od tamo je odlazilo u ozbiljne klubove i ozbiljne lige.

U Sloveniji sam se preporodio'
    Kakav je bio život u Danskoj, jesu li vam nedostajali topliji krajevi?

- Ljeti dan traje 21 sat, a zimi obrnuto. Nekad je znalo biti malo depresivno, bilo je i hladno. Grad Aalborg je predivan, lijepo mjesto koje ima posebne navijače. Vole nogomet, uvijek bi bio pun stadion i bila je lijepa atmosfera.

Kakva je hrana tamo?

- Bila je supruga tamo pa je kuhala, ha, ha.

Nakon Aalborga ste prešli u Rijeku. To je bio jedini klub gdje niste baš branili, a na polusezoni odlazite na posudbu u slovensko Primorje. Kako je došlo do te odluke?

- Htio sam braniti. Znao sam da moram braniti jer do ljeta bih bio u problemu što se tiče nogometa. Odlučio sam se za taj riskantan potez za kojim nimalo ne žalim. U Primorju mi je bilo predivno, vratio sam se u život i preporodio, jako lijepo su me primili ljudi tamo. Zbog svega toga se dogodila i ova Lokomotiva gdje uživam. Kaže se da nekad treba i korak ići unazad da bi napravio dva koraka unaprijed, iako taj potez ne gledam na taj način. Sve pohvale za Primorje, bilo mi je predivno tamo i želim im svu sreću.

Nikica Jelavić je ozbiljan lider'
    Je li bilo inicijacije u svlačionici Lokomotive za novog člana?

- Od 25 igrača sam ih 18 znao otprije tako da smo brzo kliknuli i sve je išlo prirodnim tokom.

Kakav je Nikica Jelavić kao trener?

- Radi se o mladom treneru, ovo mu je prva sezona u prvom rangu. Vidi se na njemu koliko će biti dobar trener, s obzirom na igračku karijeru, osobnost, gard, on je ozbiljan lider koji mlade dečke usmjerava na pravi put. Samo riječi pohvale imam za njega.

Koji su ciljevi momčadi, gledate li prema Europi?

- Ne bježimo od toga, dat ćemo sve od sebe. Imamo najjače protivnike do kraja sezone, ali na to gledamo kao bonus za sve do sada. Pitat će se i nas na tim utakmicama, a želimo i sebi dokazati da nismo ovdje slučajno.

Prošli ste mlađe selekcije Hrvatske, a u rujnu 2016. ste branili sjajno u Serie A, dok Dominik Livaković tada nije branio u Dinamu, ali je bio prvi golman U-21 reprezentacije. Kako ste doživjeli tu situaciju?

- Livakovića poštujem, on je i iznio tu generaciju. Godinu dana je stariji od mene, nema tu ljutnje. Bilo je kako je izbornik odlučio, a kad je u pitanju Hrvatska nema tu ega i ponosa. Na izborniku je da izabere ono što on smatra da je najbolje u tom trenutku. Nema tu nikakvog rivaliteta, u reprezentaciji smo svi jedno, nema više klubova.

Je li najveća čast za nogometaša predstavljati svoju zemlju?

- Mislim da je. Svaki dan se borimo za sebe, da bolje igramo, odemo u bolji klub, ali kada dođete u reprezentaciju predstavljate nešto gdje su rođeni vaši pretci, vi i vaša djeca. Naježite se kada stojite u koloni i zasvira himna, to su trenuci koje pamtite cijeli život. Imao sam sreću predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu, a mogu samo zamisliti kako je to u A reprezentaciji. Ako je takav naboj u mlađim generacijama, kako je tek kada su najveći turniri u seniorima. To su najveći trenuci karijere.

Je li bilo kontakata oko A reprezentacije?

- Bio sam na jednom pretpozivu, od tada ništa.

Imate li neku ritual prije utakmice?

- Molitva.

Volim pikado, sviram klavir...'
    Koji su vam golmanski uzori iz djetinjstva?

- Casillas i Buffon. Casillas je najviše utjecao na moju karijeru, iako građom nismo slični. Gledam i širu sliku, kakav je izvan terena. Djelovao mi je kao vrhunski golman, ali i kao osoba kakvom bih ja htio biti da se nađem u toj situaciji. Što se tiče golmanskih kvaliteta, tad je bio aktualan i Van der Sar i Buffon i mnogo tih kvalitetnih golmana kojima se diviš, ali nekako u cijelom paketu mi je Casillas bio vodilja.

Imate li strani klub za koji navijate?

- U slobodno vrijeme slabo pratim nogomet, više se posvetim svojoj obitelji. Volim pogledati pikado, malo da skrenem misli s nogometa i da mi ne pređe nogomet u zasićenje.

Imate li neke hobije izvan nogometa?

- Volim igrati pikado, svirati klavir, igrati igrice, kuhati. Obitelj mi je na prvom mjestu. Da bih imao dovoljno vremena - trebao bi mi dan trajati 48 sati - ali snalazim se.

Što biste savjetovali mlađem sebi da krećete sada u karijeru?

- Rekao bih prije svega: Uživaj u tome što radiš i napravi sve što je u tvojoj moći da sutra budeš bolji nego kaj si bio danas. I na kraju: Ne boj se ničega jer je Bog s tobom na svakom tvom koraku i sve će završiti baš onako kako treba biti.

Danas igrači kod izvođenja penala smiju poskakivati, raditi trikove i svašta, a golmani moraju biti na liniji, kako to komentirate?

- Svake godine nam uzmu nešto, a ionako smo već u problemu kad je penal. Na ovaj način još manje imamo šanse. Meni osobno to nema smisla, ali moram prihvatiti takvu situaciju.

Koji trener je najviše utjecao na vas kroz karijeru?

- Dragutin Pavalić. On mi je bio trener u Inter Zaprešiću, on me najviše uvjerio da mogu. Kad god su bile situacije kad su se pojavile neke sumnje, on me uvjerio da možda samo moram promijeniti način kako nešto radim i da tako stvari ispadaju. Radili smo dodatno, dao si je truda i on me uvjerio da je to sve u mojoj glavi. Već u mladim uzrastima sam nekad pao pod utjecaj komentara "aha, možda ovo ipak nije za mene", ali on je bio uporan i da nije bilo njega, tko zna kako bi mi se karijera razvijala.

Tko je najbolji igrač s kojim ste dijelili svlačionicu?

- Možda Franco Vasquez. Bilo je tu mnogo ozbiljnih igrača i u reprezentaciji i u klubovima, a na kraju krajeva je cijeli nogometni put predivan. Upoznaješ nove ljude, kulture i privilegija je raditi posao koji voliš svakodnevno.

Tko je najbolji golman na svijetu?

- Thibaut Courtois.

Tko će osvojiti Svjetsko prvenstvo?

- Ne znam tko će osvojiti, ali znam da ću u tom periodu odmarati s obitelji i pratiti utakmice te naravno navijati za naše. Ima ozbiljnih reprezentacija, ali to je turnir i nekad ni favoriti ne prolaze - zaključio je Posavec, koji prema Transfermarktu vrijedi 300.000 eura.

https://www.24sata.hr/sport/josip-posavec-za-24sata-uvijek-mi-je-dinamo-bio-djecacki-san-hajduk-pamtim-poruku-torcide-1125278
  • Danko
    3.1k
    Kruno Jurčić o novom sd hajduka :lol: :

""On dolazi iz Poljske. Znate kada su Česi, Mađari ili Poljaci stvorili igrača? Oni produciraju neke američke marince, igrače od dva metra visine i dva metra preko leđa koji mogu bjesomučno trčati, a o nogometu ne znaju apsolutno ništa. Glavni kriterij u nogometu mu je GPS i zbrajanje koliko je tko pretrčao. Zadnji igrač kojeg su Poljaci stvorili bio je Gregor Lato, prije 80 godina", dodao je.

U sličnom je tonu nastavio, objasnivši i zašto ne računa igrače poput Lewandowskog koji su se profilirali u Njemačkoj: "Priča da je budućnost nogometa bjesomučno trčanje, bez ikakvih rezona, odmah mi pokazuje da taj dečko nema pojma o nogometu, a čini mi se da je radio u nekoj poljskoj drugoligaškoj momčadi koja je bila deseta na ljestvici."

https://www.index.hr/sport/clanak/jurcic-o-sportskom-direktoru-hajduka-smijesan-tip-nema-pojma-o-nogometu/2790315.aspx
  • Pacho
    16.6k

A mislio sam da vampiri ne konzumiraju krv poluraspadnutih strvina
  • mlinchica
    5.9k
    Kruno Jurčić o novom sd hajduka :lol: :Danko

Bemu miša, kak ih Krunek uvijek pokaka :rofl:
  • veselko tenžera
    7.9k
    Varaždin obojao stepenice na kontra tribini, izgleda kao da su novu tribinu napravili :smile:
  • Hnlovac
    5.3k
    Atmosfera za groblje u Vž, a utakmica koja im osigurava Europu. Istra kad je prošle sezone imala ovakvu utakmicu u Puli ih je bilo 5 somova i bila je psihijatrija

Ako ništa iz ovog možemo iscitati da je Vž 90+% isključivo plav, nije ni to loše, ljudima je gledanje rutinske pobjede bilo primat danas

Evo ga i gol
  • NORTE
    24k
    U najvećem partizanskom gradu u povijesti Hrvatske kod stadiona Poljud (Tito) proslavljen "dan pobjede".

BD9t972.jpg
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube