• DerHerrKool
    681
    Bez obzira na tri, četiri europske utakmice oni imaju duplo veću prosječnu posjetu u dvadesetak utakmica godišnje u odnosu na nas, što je većina sezone, a ukupno imaju možda milju i pol veće prihode. Zato velim da sam mislio da je razlika puno veća.
  • Hnlovac
    5k
    rekao bih da je zbog godišnjaka. Imaju oko 17 000 godišnjaka na prosjek 21 000. Dakle 80%. Kod nas je ta brojka manja od 60%, dakle više pojedinačnih (koje su skuplje u odnosu na godišnjem ako se podijele s 18)

Iskreno, sad kad su pali skroz ne bi me čudilo da su im na stadionu skoro samo godisnjaci i da jako malo pojedinačnih ulaznica prodano, dakle matxh revenue skoro nista
  • DerHerrKool
    681
    Mislim da su brojke spomenute u videu prosjek iz prošlih sezona, a da ćemo za ovu sezonu bit još i bliže s obzirom na to kaj si napisao.
  • SAS1987
    20k
    Zrinko Čustonja o novim Maksimiru i Poljudu. Pametan čovjek, vrijedi poslušati.Crusades

Zanimljiv intervju iako se ne slažem sa njim oko par stvari, recimo:
    1. Sevilla je loš primjer jer im svako malo gostuju Real, Barcelona, Atletico, Valencija itd. Volio bi vidjeti njihovu posjetu kad bi im u goste dolazili Istra, Gorica i Slaven Belupo.

2. Baza navijača Hajduka je cijela Dalmacija tako da nema smisla računati kakav % grada Split je u prosjeku na Poljudu. Isto tako se zaboravlja da je Hajduku od ~2011 - 2023 bio prosjek u rangu prosjeka koji mi imamo danas (9k - 12k).

https://www.transfermarkt.co.uk/hnk-hajduk-split/besucherzahlenentwicklung/verein/447

3. Vjerujem da se je kapacitet 35k odabrao prema nekoj analizi a ne uz pivicu na šanku :smile:
  • Tvrdica McTvrdi
    5.1k
    Isto tako se zaboravlja da je Hajduku od ~2011 - 2023 bio prosjek u rangu prosjeka koji mi imamo danas (9k - 12k).SAS1987

To je rečeno u emisiji i da baš zato se treba uzimat u obzir kako se ne treba gledat koliko je sad jer se to lako promijeni
  • vjeko1701
    24.2k
    Slažem se, za neke postoke posjete je računao isključivo gradove iz kojih su klubovi kaj za većinu i ima smisla al Dinamo i Hajduk baš i ne.

Kužim da je nastup bio namjenjen široj masi, ali je dosta stvari previše pojednostavio.
  • Hnlovac
    5k
    Ne znam baš za ovo sa Sevillu, po meni je čovjek u potpunosti u pravu

Evo, Sevilla i Betis imaju prosjeke 60 000 tj 40 000, a posjeta protiv Barce , Reala i Atletica im je možda 15% viša nego protiv Elchea, Mallorce i Ossasune.

Sevilla ima urbanog i metro stanovništva kao zagreb, metro je mozda 30% veći, ali grad svaki vikend ima oko 90 000 ljudi na stadionu, dok Zagreb sa svima ima prosjek ukupno 13,14 tisuca. Identična ovakva diskusija se vodila i na ssc forumu pa se tamo pisalo o tome.
  • Dinamosaur
    3.2k
    nemojte nam ovo radit
  • SAS1987
    20k
    Evo, Sevilla i Betis imaju prosjeke 60 000 tj 40 000, a posjeta protiv Barce , Reala i Atletica im je možda 15% viša nego protiv Elchea, Mallorce i Ossasune.

Sevilla ima urbanog i metro stanovništva kao zagreb, metro je mozda 30% veći, ali grad svaki vikend ima oko 90 000 ljudi na stadionu, dok Zagreb sa svima ima prosjek ukupno 13,14 tisuca
    Hnlovac

Ostaje pitanje kakav bi dugorocni prosjek Sevilla / Betis imali u HNL a kakav Dinamo u La Ligi :smile:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.