• Jurki
    24.4k
    Nije da su nam jedini uzeli naslov unazad ohoho..
    Jbte vama niko nije rival
    Droljo

Jedini rivali nama smo mi sami. Gledajuci igracki, nogometno i financijski.
    Ima li Bayern rivala u Bundesligi, Psg u Francuskoj? Nema.
    Tu i tam im se dogodi losa sezona kaj je normalno. Isto kak i nama.
    Kad nam se i AKO Rijeka priblizi po budgetu, transferima igraca, placama onda mozemo reci da su nam rivali.
  • don
    19.4k
    pa rival ne znači nužno sportski rival.. Bayernu je rival Borussia, PSGu Marseille..

naravno da nam nije isti osjećaj pobjedit Slaven Belupo u Koprivnici i Rijeku na Rujevici, iz razloga jer su nam ovi veći rivali. Pogotovo navijački.

a kad već spominjete rivale na terenu, Rijeka nam je 5 puta veći protivnik od hajduka, a naravno da to u praksi nije istina niti će ikad bit. Sport je jedno, a rivalstvo nešto potpuno drugo.
  • Droljo
    27k
    eto.
    Sinonimi za rivala su suparnik, protivnik, konkurent, dok rivalitet označava natjecateljski duh, antagonizam ili sraz.
    Ai
  • Noel
    20.8k
    mislim da nitko od dinamovaca Rijeku ne doživljava kao rivalePaggini

Kad već nemogu bit na našem nivou i kao mi, meni je smiješno da se Rijeka i Hajduk stalno trude dokazivat barem kao naši rivali. Oni bi silom da se njihovo ime veže uz naše veliko i moćno. Pa makar i kao navijačke "rivale" kad već nemogu kroz rezultate i teren. Kompleksi malih klubova. Ni jedni ni drugi nam nisu rivali. Hajduk možda ali ne u sportskom smislu, jer su daleko od Rijeke u tom pogledu a kamoli od Dinama. Eventualno kažem Hajduk u nekom rivalstvu mržnje, ali vatru koji potpiruju oni svojom mržnjom ne samo prema Dinamu nego i Zagrebu.

Dinamo svoje rivale u državi u sportskom smislu nema, najbliže je tome Rijeka sa svoje dvije titule prvaka i nekoliko kupova u zadnjih 20 godina. Treba priznat i jedini uz nas imaju igranje europskih skupina u tih 20 godina pa čak i proljeće u Europi.

Dakle Rijeka u sportskom smislu je najbliže da se može nazvat rivalom, Hajduk nikako, daleko od toga, jedino po rivalstvu mržnje, koje je opet najviše potencirano sa njihove strane.

Treba bit realan kod tovara, da ne rade cirkus i da se ne bave mržnjom bili bi totalno nebitni kao primjerice Slaven Belupo ili Gorica. Cirkus, mržnja, mediji i HNS ih još drže malo iznad vode i vidljivima u hrvatskom nogometnom javnom prostoru.
  • Sajla
    19.7k
    kao što ljubav ne mora biti uzvraćena, ne mora ni mržnja. odnosno, u ovom slučaju rivalitet.
    gubili smo od svih. od nekih utakmice, od nekih cijela prvenstva. to tak ide u sportu. netko ti je "rival" onih 90 minuta utakmice i nakon nje više ni ne pomisliš na njih, a zbog nekih bojkotiraš dućane i robne marke. svatko za sebe zna tko mu diže adrenalin. dinamo je onaj koji to svima njima čini i normalno je da se iz petnih žila trude biti relevantni. a kaj bi drugo trebali? treba li zato uzvraćati jednakom mjerom i pridavati im jednaku pažnju? vjerojatno ne, ali ne treba se ni praviti da ne postoje.
  • prefontaine
    8.2k
    Ne znam, ja gledam to ovako.

Da igraju Hajduk - Brondby, navijam za Brondby.
    Da igraju Rijeka - Brondby, navijam za Rijeku.

Valjda to znači da mi je Hajduk rival, Rijeka ne.
  • Paggini
    80.2k
    Pa očito postoje drugačije definicije rivalstva - meni je rivalstvo s klubom koji u meni proizvodi negativne emocije kad pobjeđuje, pozitivne kad gubi i sramoti se, kojima želim sve loše, jel.

Meni je to rival, Rijeka mi u principu ne znači ništa u životu, jedino kad ih više pratim je kad spomenu naš klub ili kad se borimo s njima za naslov, ovako mi ne znače ništa, jednako kao Belupo, Varaždin, Istra itd. Pa čak i ovo njihovo europsko putovanje mi je bilo toliko nezanimljivo da nisam pogledao itijednu utakmicu, osim protiv Strasbourga u pozadini dok sam gejmao. Mogu prokomentirati ako je neka zanimljiva vijest oko njih, ali to mi emocionalno dođe jednako skoro kao i komentiranje Arsenala. U tom smislu ih ja ne gledam rivalom.
  • Noel
    20.8k
    Da Rijeka i navijači Rijeke proizvode tolko enormnu energiju mržnju i zlo prema našem klubu i gradu brzo bi i za Brondby navijali protiv Rijeke. To pokazuje i ova objava Armade kako vas brzo digne. Nije to stvar rivaliteta i nema veze sa rivalstvom.

Kad netko napada i mrzi tvoje, logično je uključuje se obrambeni mehanizam.

Mene boli ona stvar za Hajduk i njihove utakmice u sportskom smislu. Oni su mali klub bez sportskih uspjeha ali uživam vidjet kako gubi i kako pati netko tko konstantno i bez prestanka širi mržnju prema Dinamu, i Zagrebu.

Da recimo NK Gaj Mače stalno pljuje po Dinamu iz dana u dan, veselio bi se svakom njihovom porazu u seoskoj ligi. To ne znači da je Gaj Mače moj rival nego je to jednostavna reakcija na zlo i mržnju prema mojem klubu i gradu kojom truju nogometni i javni prostor.

Tko bi recimo doživljavao onog novinara Zorka da ne pljuje javno stalno po Dinamu? Jel to znači da je on vama bitan i važan? Ne, samo vam je drago i uživate vidjet tog jadnog lika kako se pjeni i guši kad Dinamo rastura. Tako je i sa Hajdukom.
  • fakin
    3.6k
    Znaci neki su ovdje lani slavili pobjede nasih rivala
  • rokikaciga
    13.2k
    Pa da. I javno su govorili "daj nek mi izgubimo a Rijeka pobjedi".

Po meni prijava na DORH za veleizdaju i ban od 1986 minuta.
  • KtcGoat
    4.1k
    Banirani kolega trenutno:
    so-youre-telling-me-theres-a-chance-quote-1.jpg
  • ElDorado
    10.6k
    Boban zove samo jedanput
  • Mr Anderson
    18.8k
    Da igraju Hajduk - Brondby, navijam za Brondby.
    Da igraju Rijeka - Brondby, navijam za Rijeku.

Valjda to znači da mi je Hajduk rival, Rijeka ne.
    prefontaine

I ja slično razmišljam, čak mi je i drago kad Rijeka dobije nekog u Europi, s druge strane ako Hajduk nekog i dobije u Europi to mi pokvari dan.
    Koliko god nam je Rijeka opasniji protivnik zadnjih 15 godina, još uvijek ih ne doživljavam pravim rivalom za razliku od Hajduka.
  • jakov1
    1.5k
    meni je rivalstvo s klubom koji u meni proizvodi negativne emocije kad pobjeđuje, pozitivne kad gubi i sramoti se, kojima želim sve lošePaggini

I mislis da Rijecani ne vide to u nama? Da ih ne peku nase pobjede i da se ne vesele porazima?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.