• emilperska
    15.4k
    Čak se ni ne zgražam. Kod nas je 10 godina. Bio je u jednom trenutku reprezentativac. U 2 mandata starter u 2 uspješna sudjelovanja u LP. Zadnji ugovor je potpisao kao još relativno zdrav igrač u sezoni igranja LP.

Ispalo je tako kako je ispalo. Malo je čudno da je 2 godine nije opće u sastavu. To je rizik koji smo preuzeli kad ga nismo prodali kada se moglo u 3 navrata između 2018. i 2022.
  • Zagi
    17.2k
    Ma da. Lik u dvije godine bude zdrav ukupno cca 2 mjeseca. Zareda period od priprema do playoffa (kaj je to , 2-3 mjeseca?) di mu koljena izdrze i promtpno mu se ponudi ugovor? Daleko najbolji u karijeri?
    Nema šanse da bi to itko napravio sa svojom lovom. Toliko neodgovorno nesposoban nije nitko.
    Izvlačenje love.
  • emilperska
    15.4k

S obzirom na sve što se plaćalo ranije pa onda eskaliralo u mandatu Marka Marića, 600k EUR za Dinu Perića koji starta u LP mi ne iskače toliko.

Perić iz 2022. kad je dobio ugovor je Van Dijk za klošara Mmaea..

Ali u da.. S nekim normalnim vodstvom tipa današnjim, ne očekujem da se to radi jer se očekuje vizija kad daješ ugovore u gornjem srednjem rangu igračima koji de facto nemaju funkcionalno nijedno koljeno..
  • Zagi
    17.2k
    Marić je bio kasnije, irelevantno.
    Murijak i Vlatka su tada bili, te Bimbo naravno.

Davanje ovakvog ugovora Periću u tom trenutku bi bilo usporedno da se danas-sutra vrati Torrente i nakon 5 tekmi ga nagradimo sa maksimalnim ugovorom na 4 godine.
    Danas bi se za to trazili momentalni prijevremeni izbori. Potpuno opravdano.
    No dobro, ne iskače toliko valjda.
  • emilperska
    15.4k
    Upoređivat Torrentea s 8 mj aktivnog igranja u Dinamu i koji je dosao ozlijeđen s Perićem koji je tu od 2016. i sudjelovao je u valjda svim najbitnijim utakmicama od 2016. mi je smiješno.

Kako god, prestani mi stavljat riječi u usta i izvlačit dijelove koji ti pašu u zluradom stilu. Nisam nigdje napisao da to podržavam niti opravdavam, nego da u moru namjernih i nenamjernih kikseva davanje ugovora od 600k EUR Periću 2022. ne smatram najvećom greškom..
  • Zagi
    17.2k
    Upravo si napisao da je u redu dati igraču koji nema hrskavicu bonus za dugi boravak u klubu.
    Da bi to opravdao , usporedio si sa Mmaeeom koji u tom trenutku nije niti na mapi.
    Jer eto, moglo je i gore. A bez da idem traziti tocne podatke, jer mi nije tak bitno iskreno, dam se kladiti da je i taj i takav Mmae odigrao više utakmica od Perića nakon potpisivanja ugovora.

Ne stavljam ja tebi riječi u usta nego interpretiram napisano. Nije tak teško.

Kiks je kada precijeniš i sukladno tome pretplatiš igrača, vidi pod Villar.
    Kada igraču bez hrskavice daš dugoročni ugovor je pljačkanje kluba.
  • emilperska
    15.4k
    Upravo si napisao da je u redu dati igraču koji nema hrskavicu bonus za dugi boravak u klubu.Zagi

Napisao sam da je ugovor dan u trenutku kad je bio starter Dinama koji igra LP i to relativno solidno.
    Perić nije bio no name igrač. S 1 zdravim koljenom je bio reprezentativac HR i starter u kljucnoj tekmi kvala 2019. I poslije toga je sudjelovao i rušenju Tottenhama i Chelsea.
    Da li Perić novce ispod stola daje nekom to ne znamo ni ti ni ja. Ali uspoređivat davanje 600k EUR Periću 2022. i 1m Mmaeu 2024. mi nije normalno.

600k EUR Periću kao "ugovor života" jer rizik koji smo preuzeli za stopera koji nam je dao 10 godina svoje relativno dobre karijere u trenutku dok je bio starter.

Da li bi ja to dao? Ne bi!
    Da li to smatram kriminalom pod uvjetom da ne daje lovu ispod stola nikom? Ne smatram kad se vratim u 2022. jer mu je koljeno otišlo (opet) godinu dana od potpisa ugovora. To je rizik i popušili smo.

Da li je Perić kroz svojih 10 godina u Dinamu opravdao sva 3 ugovora koje je imao? Mislim da je kad se sve zbroji i oduzmi..
  • vukyxd
    41
    ovo su bruto iznosi - pretpostavljam da oni svi idu na porez na dobit umjesto na dohodak - znači neto je manji (za porez na dobit i onda porez na kapitalni dohodak) cca 20% za bruto dobit ispod milje i cca 30% za bruto dobit iznad milje?
  • emilperska
    15.4k

Da. Ja isto mislim su u porezu na dobit ako ih netko normalan savjetuje..

Ali bitnije.. Ovo je ono što mi kao klub placamo..
  • Dudu
    3k
    Dinamo isplaćuje bruto iznos, koliko oni dobiju je nebitno svima osim njima :grin:
  • vukyxd
    41
    ma ok pitam jer se često u razgovoru o ugovorima (posebice vani) spominju neto iznosi, pa da se lakše orijentirat
  • rioda
    15.4k

Istina, ali mislim da se sve cifre koje se spominju u javnosti uvijek komuniciraju u neto iznosima, a ovo što je Perška stavio su bruto iznosi pa tu ima odstupanja.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.