• Mali dioničar
    20.1k

Jel ovo dolje zastava Venecuele, Kolumbije ili je žuta-crvena i plava u sredini zbog Građanskog?
  • Paulie
    1k
    prva veća naša akcija što se tiče grafova, radilo se 0-24 u smjenama doslovno, iz vremena dok smo još bili mladi neiskvareni i mršavi :grin:

scena koje se rado sjetim, mi negdje u čučerju usred ničega crtamo na velikoj trafostanici, usred tjedna tipa utorak srijeda, 3 ujutro..odjednom stvori se policijski auto izlazi drot prima se za glavu i dere se pa dečki od kud volja, od kud volja...

• ZGV
    3.8k

Nema veze ni sa jednim navedenim.

@Paulie...tak se krenulo malo jače crtati.
  • masacusec
    7.5k
    iz vremena dok smo još bili mladi neiskvareni i mršaviPaulie

I neki su još imali vlasi na glavama...
  • Zigi
    3.8k
    IMG-20260402-201901.jpg Bergamo 1990
  • NORTE
    23.5k
    Ponukan objavom grupe o prijeratnom razdoblju, exyu traper jaknama, spitkama i dresovima pogledao sam par kratkih retro prijeratnih videa.

1987?
    Ima tu i britanska zastava, retro pjesma "ja te volim dinamo" koja je nedavno opet zapjevana.

Retro BBB 1989, natpis Croatia na zidu, žuta dimna, roza dimna (hvala tovarima na sudjelovanju u obilježavanju 40 godina :grin:),
    pjesma "ale dinamo, ale dinamo, ale ale ale"

1989
  • Mikina lijeva kopačka
    648
    roza dimna (hvala tovarima na sudjelovanju u obilježavanju 40 godina :grin:),NORTE

Da, jebeno, na 04:50 cca, hvala im :lol:
  • NORTE
    23.5k
    Da, jebeno, na 04:50 cca, hvala im :lol:Mikina lijeva kopačka

I u drugom videu, iz 1989, također roza dimna na 2:07.
  • badjibadara
    9.3k
    1991. spitke, traper, dres Sukera... Zanimljiv miks

https://www.instagram.com/dinamomaniahr/reel/DWq7PvwDRR_/

a i transparenti su zanimljivi.
  • Thor
    2.3k
    decki iz srednje :love:
  • plavi72
    2.4k
    Dinamovu himnu, koja i dandanas odzvanja Maksimirom , izvodio je zagrebački tinejdžerski sastav Prva ljubav, prvi takav na području bivše države. Osnovao ga je 1978. godine Josip Ivanković, koji je i autor glazbe i teksta himne, dok je aranžmane napravio pokojni Rajko Dujmić.
    Zagrebačka nogometna čarolija 1982. godine ne bi bila potpuna bez njegova čarobnog umjetničkog dodira... Poznati hrvatski glazbenik, skladatelj i tekstopisac, Josip Ivanković, autor Dinamove himne „Nebo se plavi“, preminuo je u Zagrebu u svojoj 76. godini(prije 2 godine).

Prošlo je više od četiri desetljeća otkako je napisao i skladao jednu od najpopularnijih navijačkih pjesama, a s jednakim je žarom i ushitom pjevuše i današnji Dinamovi kibici, posebice mališani. I jasno je, stoga, da je Ivanković kreirao navijački glazbeni „evergreen“ ili, prilagođeno Dinamovu koloritu – glazbeni „everblues“.

Pjesma je bila i na A i na B strani gramofonske ploče i audio kasete izdanih povodom Dinamova osvajanja naslova prvaka 1982. godine. U slavljeničkom ambijentu na maksimirskom stadionu prilikom zadnjega prvenstvenog kola, u pobjedi protiv Budućnosti s 1:0, ovu je pjesmu pred krcatim gledalištem izveo teen-band Prva ljubav s kasnijom popularnom pjevačicom Novih fosila, Sanjom Doležal.

„Dinamova himna došla mi je u snu, a odabrali su je Ćiro i igrači. Skladao sam je jer sam dinamovac od rođenja. Ja sam Slavonac iz Čađavice(Slatina), a kao mlad preselio sam se u Zagreb, na Trešnjevku, i oduvijek sam išao na Dinamove utakmice. Pamtim spektakle iz 1967. godine, a posebno i šampionsku generaciju iz 1982.“, izjavio je svojedobno Ivanković koji je poslije osnovao i Zlatne dukate.

image.jpg
    image-1.jpg
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.