• Efes Pilsen
    15.4k
    5ti sam samo ovaj mjesec pogledao tri put na raznim TV kanalima.
    Vizualno odlican i danas, zabavan, akcija.. Ne znam, mozda i film koji sam najvise puta pogledao.
  • mlinchica
    5.4k
    Vizualno odlican i danas, zabavan, akcija..Efes Pilsen

Ma da, sve one boje, show, te zračne “ulice”
    Ma odličan film.
  • jedan u nizu
    17.8k
    Gospodar prstenova & Harry Potter su nest oko cega ne razumijem hajpEfes Pilsen

*nerd enters the room

Ovo dvoje ne ide u istu recenicu nikako.
    Harry Potter je djecja knjiga, pisano brzo i jako je lagano stivo. Kako je prica isla dalje, nije dobilo na toj kompleksnosti, i nema takvu pozadinu/povijest/pricu oko svega, a nade se i nekih plot holova svakako.
    Jednostavno, napisati knjiguz svakih dvije godine, a da sve stima je prakticki nemoguce.

Lotr je sasvim druga dimenzija svega. Sve je toliko pta napisano, prepravljano i napisano ispocetka da bi sve imalo smisla. Cijela povijest cijelog tog svemira je napisana i sve ima smisla, a sve je tako duboko. Tek kada procitas i druge knjige pocnes razumijevati pola trilogije, i skuzis koliko je trilogija/dogadaji u njoj zapravno minorna na cijelu povijest tog fantasy svemira.

Harry Pottera sam poceo citati kao klinac, i zeljno iscekivao svaki novi nastavak, sve tamo negdje do predzadnje knjige kada sam jednostavno odrastao i vise nisam imao zelju za citanjem toga do kraja.
    Lotr sa druge strane sam prvi put procitao sa nekih 15-20 godina i jednostavno sam ostao paf. Godinama i godinama sam citao i ostale knjige, kako je koja pala pod ruku, a citao sam i sve ponovo nakon nekoliko godina, a i citat cu jos vise put sigurno.

Filmovi dlakavog loncara su kao i knjige. Lako stivo, brzo se probavlja, za djecu i nezahtjevnu publiku, ima plot holova, nelogicnosti i rupa u dogadajima.

Dok su sa druge strane filmovi Petera Jacksona remek djelo i pravo cudo kako su snimani uopce. Covjek je veliki geek za Tolkiena i genijalno je to sve smislio, a dobio je prakticki odrijesene ruke i veliki budzet za to. Da je bilo sta od toga bilo malo drugacije, ti filmovi bi bili srednja zalost. (kao hobit npr gdje nije imao tako odrijesene ruke i gdje je lova diktirala dosta toga). Film jako dobro prati knjigu, uz neke sitne preinake, casting je fenomenalan i takva sinergija svega, redatelja, produkcije i glumaca se vjerovatno nece ponoviti (kada su u pitanju adaptacije knjiga na velikom platnu).

Naravno da se lotr nece svidjeti ljudima koji ne vole fantasy, i to je sasvim normalno. Ali ne moze se pobjeci od cinjenica da je to remek djelo, svidjelo se to nekome ili ne.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.