• DiddyGuela
    5.8k

Ako kojim slucajem niste vec prije pogledali, POGLEDAJTE!
  • puxigadjurdja
    2.8k

Nevermind je sigurno najbolji drugi album nekog benda ikad
  • Sajla
    19.4k
    koliko god volio i taj album, ostajem uz Spiderland :)
  • Paggini
    78.9k
    album Spiderland imam na CDu, LPu, remastered LP box set primjerak broj 1814 od 3138 i ako izmisle neki novi nosač zvuka kupit ću i njega. nitko nikad nije i neće snimiti bolji drugi album and I am ready to die on this hill.Sajla

Ok šmokljane
  • Hnlovac
    4.6k

Malo ljudi kuzi genijalnost Steely Dana
  • Sajla
    19.4k
    pisalo se o najboljim drugim albumima, pa sam malo danas o tome razmišljao i napravio neki svoj mali kratki pregled. Spiderland i Nevermind smo već spomenuli pa preskačem.

Mogwai - Come On Die Young
    Jasno mi je da mnogi ljudi nemaju strpljenja za stvari koje traju +10 minuta i "nikako da počnu", ali mnogi ljudi slušaju najgori šund pa me njihovo mišljenje ne zanima previše. Good things come to those who wait, a neki uvodi od 2 minute vrijede više od kompletne diskografije nekih drugih.

Pixies - Doolitle
    Kaj reći o Pixies, a da već nije 100x rečeno? Bezvremenski klasici Here Comes Your Man, Monkey Gone To Heaven, Debaser na ovom albumu ga čine nezaobilaznim na bilo kojoj listi koju ću ikad sastavljati, a naročito kad biram samo između drugih albuma.

Pavement - Crooked Rain, Crooked Rain
    Na ovom albumu ima toliko momenata koji su začudni, neobični, drugačiji. I glazbeno i lirički, a sve izvedeno s potpuno uobičajenim instrumentarijem i nimalo posebnim glasom Stephena Malkmusa. Ali kad zavapi "Stop Breathin for me now, Write it on a postcard: Dad, they broke me", uf, baš me udari taj stih... I onda se u sljedećoj stvari odmah prebaci na zajebanciju u "Cut Your Hair" - vrhunski album.

Silver Jews - The Natural Bridge
    David Berman je bio Silver Jews, ostali su samo pomagali odsvirati i snimiti. Iz njegovih stihova curi toliko melankolije, tuge i humora, a slušati te riječi s godinama odmaka i usporediti ih s prvim slušanjima... Jebiga, Davide, šteta kaj nisi duže ostao s nama :(

Arab Strap - Philophobia
    Za album koji se zove "strah od ljubavi", ovdje ima stvarno puno toga lijepoga. Ne znam kaj su stavljali u vodu (pivu? viski?) u Glasgowu devedesetih, ali tamo je nastalo toliko dobre glazbe u samo par godina da to nije normalno. Mogwai sam već spomenuo, pa The Delgados, Belle & Sebastian, Camera Obscura...
    Aidan Moffat ispriča cijelu priču o bivšoj, od školskih dana, loše veze, pa slučajnog susreta u pubu godinama kasnije - a pjesma uopće nije o bivšoj jer:
    But you have to remember the kiss you worked so hard on
    And you'll know you've done the right thing

A onda gitara Malcolma Middletona "pocepa vazduh na vodonik i kiseonik" što bi rek'o onaj komentator. Čuti ovu stvar uživo je jedan od top 3 trenutka mojih pohođenja koncerata. A tu su i Packs of Three, The Night Before the Funeral, My Favourite Muse... izvrstan album!

I naravno da sad tu nedostaju all time klasici tipa Led Zeppelin II ili Joy Division - Closer, odnosno drugi žanrovi koje toliko ne volim, ali jbg, ovo je moj kratki presjek za one koji možda ne znaju kaj bi si pustili :)
  • Paggini
    78.9k
    Mogwai - Come On Die YoungSajla

A brajko od svega ti iskopaš ovaj, Cody je super, ali u usporedbi s Young Team fakat mršavo.... S ostalim pickovima se slažem, nek ti bude, valjaju svi

Kad smo kod najboljih drugih albuma:

Mislim da nema boljeg drugog albuma u povijesti glazbe lol
  • Sajla
    19.4k
    Cody je super, ali u usporedbi s Young Team fakat mršavoPaggini

pa kad je drugi po redu :) ne mogu na listu drugih albuma staviti prvi :D
    a GYBE su svemir za sebe, nikad neću zaboraviti kad sam u onome što je danas Aquarius u Gundulićevoj, a tada je tamo stajao ogroman natpis Poljoopskrba, naišao na Slow Riot for New Zero Kanada EP. tko je to tamo naručio i stavio na policu... Bog ga poživio!
  • DiddyGuela
    5.8k

Moj doprinos raspravi o najboljem drugom albumu. :cool:
  • Hnlovac
    4.6k
    Dao bih i ja doprinos

Springsteenov 2. album iz 1973, Neke pjesme (poput ove) su odlično izdržale test vremena, Bruce je i tu pokazao koliko je dobsr tekstopisac

Naravno, jedan od najboljih 2. albuma ikad je također

Paranoid, Iron Man, War Pigs..
  • Mr Anderson
    18.5k
    Nemrem vjerovati da nitko nije stavio možda i najbolji drugi album nekog benda ikada, Oasisov "(What's the Story) Morning Glory"?
    Ili Clashov "Give 'em enough rope". Ili "Leave home" od Ramonesa.
    Naravno da lajkam i Doolitle od Pixiesa.
    Sve su to legendarni albumi top bendova svih vremena.
    Nemrem se sad ni sjetiti svih drugih albuma.
  • puxigadjurdja
    2.8k

Led Zeppelin II (2) također.
    Ono prokletstvo drugog albuma izgleda preskočilo mnoge dobre bendove.
  • DiddyGuela
    5.8k

Tool Aenima, Alice in Chains Dirt, Kyuss Blues for the red sun... ima ih stvarno puno. Meni vecina bendova koje slusam najbolje zvuce na drugom i trecem albumu. Ok, postoje iznimke poput Sonic Youth recimo. Ali drugi i treci su najcesce prime.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.