• Fan
    2.1k
    Nisam iskreno očekivao toliko svađe oko svega ovoga. Ne samo ovdje na Zoni, niti frakcija svega, al baš svugdje, na šugavom fejsu, komentarima bilo kojeg članka, u jebenom kafiću ljudi podižu glasove oko toga kakva su to smeća od dresa došla u top 3 itd itd.
    Neki su možda na kraju bili i u pravu, što manje dat narodu na odabir, bit će bolje.
  • Bosskovitz
    20.5k
    Meni i dalje nije jasno kakve veze kralj Tomislav ima s Dinamom.fakin

Iste kao i katedrala na onom drugom prijedlog koji je bio u finalu. Kip Kralja Tomislava jedan je simbola Zagreba, uz Bana Jelačića vjerojatno najpoznatiji u gradu, na mjestu koje je godinama predstavljalo ulaz u grad jer te izlaskom s Glavnog kolodvora dočekao njegov kip i veliki perivoj iza njega.

Mala digresija, ali povijest tog kipa je vrlo zanimljiva jer se za njega počelo skupljati povodom 1.000 godina hrvatskog kraljevstva, 1925.. Mnogi su hrvatski gradovi donirali novac za njega, a izliven je od topova iz prvog svjetskog rata koje je Aleksandar Karađorđević dao u zamjenu za dvorac Pongratz. Toliko se toga izdogađalo, falilo je novca, mijenjali su se režimi, nisu se mogli dogovoriti oko lokacije, orijentacije i sl. tako da su kip zapravo podigli tek 1947., 22 godine kasnije, s drugačijim bočnim reljefima na postolju i režimskom porukom tadašnjeg komunističkog režima koji ga je praktično htio predstaviti kao nekog idejnog borca za jugoslavenstvo. Ta je poruka skinuta 1991., kao i bočni reljefi dodani u komunizmu te su izliveni i stavljeni izvorno planirani reljefi.
  • über alles
    2.6k
    Ak se vec islo na motiv kipa ,kamenita vrata su za to dusu dala. A I imaju bas taj neki zg stih.
  • serbus
    5.9k

Nakon povijesne lekcjje forumaša, samo bi dodao da danas imamo tamo lijepo okrenute četiri kutije od elektre koje stoje zašarane tko zna čime.

A mogle bi se ukrasiti sa našim obilježjima da ti koji silaze sa vlakova i dolaze u grad odmah vide najljepše boje.

Dečki iz centra ako možete ukrasite to malo.
  • Noel
    20.4k
    Taj dres bi mi čak imao smisla (možda) da na dresu Tomislav drži plavu zastavu a ne bijelu ili da je na zastavi malo d ili grb grada Zagreba. Ovako sa bijelom zastavom je to totalno izvan konteksta Dinama.
  • Fabercaster
    916
    Nisam iskreno očekivao toliko svađe oko svega ovoga. Ne samo ovdje na Zoni, niti frakcija svega, al baš svugdje, na šugavom fejsu, komentarima bilo kojeg članka, u jebenom kafiću ljudi podižu glasove oko toga kakva su to smeća od dresa došla u top 3 itd itd.Fan

Meni je uvijek fascinantno koliko ljudi idu u krajnosti. Nebitno o kojoj temi i u kojem smjeru je riječ. Hoćemo o Kovačeviću, hoćemo o Bobanu, Belji, taktici, Kranjči, Maksimiru, Nevistiću,...

Nema neke umjerenosti ili uvažavanja nečijeg truda ili mišljenja. Pa nije taj dres baš u skladu s identitetom kluba, nisu to baš primjerene boje za Dinamo itd., ne. Odmah to je smeće, to niš ne valja, pa kak to netko može prijavit, pa kak netko može glasat za to...mislim netko je u najmanju ruku posvetio barem jedan cijeli dan da to osmisli, nacrta i prijavi. Pa i da doslovno grize za oči, zaslužio je uvažavanje jer je izdvojio svoje vrijeme za napraviti nešto za klub.

Jedan forumaš je prije nekog vremena napisao jednu super stvar u stilu "Prosječan Hrvat funkcionira na bazi: Što je dobro meni, dobro je svima. Što ne valja meni, ne valja nikome".
    Da stvar bude gora, sutra kad se radi takvih kaj si spomenuo na sličnoj akciji ne prijavi ni petina reći će zajedljivo da se opet vidi koliko navijače boli briga za Dinamo.
  • Paulie
    885

c2a409d2-8cb2-410e-a07b-5cdb2cca770a.jpg
    dinamo-zapad-29112016.jpg

gdje vidiš bijelu zastavu?
  • Noel
    20.4k
    gdje vidiš bijelu zastavu?Paulie

Kaj nije ovo na dresu bijelo/sivo? Ili sam daltonist?
  • Paulie
    885
    ide u negativu slika identična sa grafa, tek onda bi bio cirkus da su i sliku prenijeli u boji na dres
  • Noel
    20.4k
    ide u negativu slika identična sa grafa, tek onda bi bio cirkus da su i sliku prenijeli u boji na dresPaulie

Pa da, ja sam mislil baš da se na dresu ofarba samo zastava u plavo.
  • vjeko1701
    23.9k
    Sliku ne, al zastava bi bez problema mogla biti plave nijanse.

c2a409d2-8cb2-410e-a07b-5cdb2cca770a.png
  • Paulie
    885
    svakako bi bilo puno efektnije bez zastave ko na originalnom kipu, ovako je to čisti kič al ok, to je moje mišljenje
  • Paulie
    885
    inače ova rasprava me sad podsjetila na davnu 2007 kad je nas par iz kvarta skupilo neku lovu i smislilo ideju za ovo remek djelo, kad upišeš kič na google ispadne ova slika :razz: mladost ludost jbg

[img]http://facebook-1774438189955-7442533197882312957.jpg

[img]http://facebook-1774438119953-7442532904274721873.jpg
  • ZaDinamoDaoBihSve
    3
    Meni samo nije jasno zašto se ljudi toliko svađaju oko izbora dresova. Recimo na facebooku su komentari osoba koje imaju dvije moždane ćelije i svaka se bori za treće mjesto.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.