• db-izbjeglica
    20.1k
    Pa ne puše te priče ljudi sa iole mozga u glavi, al prosjek kod ljudi je grozan i popušit će sve što im mediji serviraju, a serviraju ono što dolazi sa zapada. Bez imalo kritičkog razmišljanja, konzumira se svaka glupost.

Ja čak ne kažem da u nekakvom svijetu visokog biznisa taj problem ne postoji, al ova random - svakodnevna ekipa, strašno... rasprave o wage gapu, a ljudi (ženski, muški, svejedno) rade za 1400 eura neto :monkey:

Što raspravljate, jel muškima isplate neoporezivih 50 eura za topli obrok, a ženama ne?
  • Dino
    5.2k

Slažem se sa svim kaj veliš, odnosno nisam uspio naći nijedan zakonski objektivan razlog wage gapa. Kako bi u 21. stoljeću moglo uopće biti moguće nekog platiti manje jer je žena? Nitko mi to nikada nije uspio objasniti (logično jeld :lol: )

A za porodiljni smatram da bi bilo pronatalitetno da se osoba na porodiljnom tretira kao zaposlena (npr. doktorica, med. sestra, učiteljica...i sve ostale zaposlene u javnim firmama kod kojih koef. plaće prati godine rada i zaposlenja). Nema smisla ograničavati osobu u tom smislu kad ti na državnoj razini taj novi stanovnik više donese od uštede na ženi na porodiljnom.
  • db-izbjeglica
    20.1k
    Slažem se sa svim kaj veliš, odnosno nisam uspio naći nijedan zakonski objektivan razlog wage gapa. Kako bi u 21. stoljeću moglo uopće biti moguće nekog platiti manje jer je žena? Nitko mi to nikada nije uspio objasniti (logično jeld :lol: )
    Dino

još je bolje pitanje... zašto netko ne bi zaposlio samo žene, platio ih manje, zaradio veći novac i dobio isti rezultat...jer ono, ta logika nalaže da su muškarci i žene isti u svim živim poljima i napravit će isti posao.
  • Droljo
    26k

Ti već drugi put dereš po jednakosti spolova u par mjeseci.... Nešto te razočaralo? Uplašilo?
  • db-izbjeglica
    20.1k
    Ti već drugi put dereš po jednakosti spolova u par mjeseci.... Nešto te razočaralo? Uplašilo?Droljo

da!
    imaš što protiv?
    što konkretno smeta?
    jel te tko tjera čitati, odgovarati, pisati bilo što?
    ovo tvoj privatni formum možda?
    jel ti određuješ pravila o čemu će se pisati, a o čemu neće?
    ako je tako, mog dobiti nekakva pravila?
    unaprijed zahvaljujem
  • Droljo
    26k

Pa normalno sam te pitao...
    Nisam ti ja ništa branio niti uvjetovao tak da smiri živčeke.
  • db-izbjeglica
    20.1k
    normalno sam i konkretno odgovorio
  • mali M
    9.7k
    Ti već drugi put dereš po jednakosti spolova u par mjeseci....Droljo

Đa nije Droljo, i ja i on smo se nadovezali na komentar Dineka, nitko ne "dere" po ničemu...
  • Mr Anderson
    18.2k
    Nije točno, ovaj drugi je još jučer počeo pilat temu jer ga je jadnog uznemirio nekakav prilog o danu žena na nekom od dnevnika. Valjda je u njemu pobudio osjećaj ugroženosti ili manje vrijednosti, šta ja znam. U svakom slučaju nebitno i bezveze.
  • pešća
    1.2k
    Sretan dan ženama da budu sretne i vesele pored svojih muškaraca kao što žene sa slike ispod žude za Gospodinom savršenim.

501177-pb-120824-kim-jong-un-ps.jpg

Ovim našima na zapadu daš sva moguća prava i privilegije i nikad zadovoljne, samo prosvjeduju i bore se protiv nečega. Staviš ih na 200 grama riže dnevno, polijepiš svoje portrete na svaka 2 metra i da vidiš zadovoljstva, uostalom kao što je i sve i jedan diktator kroz povijest imao veću podršku među ženskom populacijom nego muškom, zapadne mlakonje nitko ne voli :grin:
  • db-izbjeglica
    20.1k
    Nije točno, ovaj drugi je još jučer počeo pilat temu jer ga je jadnog uznemirio nekakav prilog o danu žena na nekom od dnevnika. Valjda je u njemu pobudio osjećaj ugroženosti ili manje vrijednosti, šta ja znam. U svakom slučaju nebitno i bezveze.Mr Anderson

nekakav prilog?
    cijeli dnevnik je bio posvećen tom očito ultra važnom događaju, uz čitav niz nebuloza i neistina.

poput one o pravu glasa, ako ti imaš drugačiju tvrdnju da je muško pučanstvo 925., 1254, 1468., 1714. ili 1810. biralo nešto na izborima i imalo pravo glasa, slobodno napiši - na temi koja se zove ŠANK.
  • Hnlovac
    4.4k
    Bogu hvala godina ima 365 dana i ima mjesta i vremena za sve, ja bih i dan kad se preselimo na novi Maks prozvao praznikom i nek intervjue daju svi koji su morali kisnut na starom Maksu
  • Crusades
    22.6k

Fantastičan stoti podcast "Gdje si bio 91." - gost je Rodolfo Barrio Saavedra Argentinac osnivač hrvatskih komandosa i otac MMA borca Francisca Croata Barrie - velikog navijača Dinama.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.