• prefontaine
    6.7k
    nebi bilo toliko lakih koševaBernard
    Ako bi igrali po današnjim "pravilima", bila bi 103 faula u prvoj četvrtini, a Curry bi imao 62 slobodna bacanja.
  • Peškaman
    8.5k
    Nemogućnost ispadanja mi nikad nije previše bila jasna kod tih njihovih liga, nikakva sportska korist/želja za natjecanjem već isključivo financijska.
    Jedno vrijeme sam pokušavao gledati taj njihov nogomet ali kada mi je prijatelj objašnjavao da su Ramsi osnovani u Clevelandu, preselili se u Los Angeles,iz LA u St Louis pa se opet vratili u LA ništa mi nije bilo jasno.
    Nisam mogao zamisliti to u Europi,da npr. Romu premjestiš u Torino ili neki drugi grad i samo nastaviš kao klub funkcionirati a navijače/povijest samo otreseš od pod.
  • Jaro
    11.8k
    Volio bih vidjeti Currya Dončića il Jokića protiv Rodmana, Barkleya il one ludo agresivne pistonove generacijeBernard

po danasnjim pravilima badboysi nebi docekali poluvrijeme zbog manjka igraca...
    Po pravilima 80ih - ovi danasnji bi pobjegli ne iz dvorane vec iz amerike...
    Po pravilima 90ih - ovi danasnji bi imali sut ispod 20% - i gubili bi po 30-40 razlike...
  • Pacho
    14.1k
    College football je odlican i meni osobno drazi od NFL-a iako je kvaliteta, naravno, znatno manja. Ali atmosfera, rivalstva, tradicije su neusporedivo bolje. A i osobno sam svjedocio masovnoj tucnjavi na parkingu izmedu navijaca Florida Statea i Miamia :grin:
  • Sajla
    17.7k
    znam da ovo zvuči možda grubo i jako pojednostavljeno, a i nije do kraja istina, pa baš zato to koristim kao ilustraciju - razlika između američkog (profi) i europskog sporta je kao između zabavljača i umjetnika. da bi bio zabavljač moraš imati talent, vještinu, inteligenciju, predano raditi... i to treba cijeniti i platiti. ali nećeš probuditi onu emociju koju može umjetnik.
  • Kujtim Shalla
    8.6k
    Dino ja sam već jedanput pisao ovdje kako sam počeo pratiti,ali evo opet ću. Prije 18 godina u 11 mjesecu rodio mi se sin, Dino btw , dug dan bio ,čekanje ,na koncu carski rez. Par dana u bolnici i taman kad smo trebali doma ,on požutio. Žutica dječija , i ostali u bolnici 9 dana. On mali u aparatu onom gdje svjetlo dobija , nema spavanja a u sobi na TV američki nogomet , prenosili tri utakmice tu nedjelju. Mic po mic , svakako nema spavanja i pohvatani konce . Tad su Patriotsi bili na programu, pa i sljedeću nedjelju, i od Patriotsi. Sinoć ,18 godina nakon toga Dino i ja gledali skupa finale . Neopisivo :heart:
  • Mr Anderson
    17.7k
    Meni je taj američki nogomet, onako bljak, baš ništa napeto mi nije makar sam evo noćas prvi put pogledao cijelu utakmicu. Na živce mi ide to razbijanje ritma, akcije traju par sekundi pa prekid i tako stalno. I to prenemaganje njihovo, sve je u službi spektakla. Zanimljivije mi gledati SP u ragbiju nego ovo američko izdrkavanje. .
  • Xpert1992
    407
    Ja se sjecam da sam prve utakmice gledao jos dok je na Z1 bio prijenos. Ni ne sjecam se kad je to bilo al znam da sam bio klinac, mozda sam imal negdje 13, 14 godina. I od tad pratim NFL.

Ukusi se razlikuju, nekom je ful zanimljivo a nekom je dosadno, to je tak.
  • jakov1
    1.4k
    Po pravilima 90ih - ovi danasnji bi imali sut ispod 20% - i gubili bi po 30-40 razlike...Jaro

Smijesna izjava kad vidis da Curry na utakmicama pretrci koliko bekovi iz 90-ih nisu trcali na treningu i da Jokic kao centar ima bolji postotak sa dva metra od linije trice nego centri 90-ih na slobodnim bacanjima.
  • über alles
    2.5k
    \

Ja isto na z1,to je bila sezona kad je tomlinson srusio rekord za najvise td-a u sezoni.
  • Paggini
    75.8k
    kao centar ima bolji postotak sa dva metra od linije trice nego centri 90-ih na slobodnim bacanjima.jakov1

E i ovo je jedan od razloga zasto sam ja osobno prestao gledati NBA na redovitoj bazi (uz to sto nisam više student), festival jebenih trica svaku mrtvu tekmu, stari ne da mi se to gledati. Mogu priznati da je na taktičkoj razini današnja košarka svemir za sebe, ali fakat je smaračina s tim tricama.

S druge strane, NBA dugo nije imao ovakvu sušu karizmatičnih zvijezda. Nova generacija koja je došla ima Anta, Moranta možda, Wembya, SGA, ali tko od njih je razina karizme ala Melo, Wade, Lebron npr kad su harali, uz ove starije iz generacije drafta 1996? Jednostavno nema tog kulta osobnosti koji će nagnati neutralca da prati i navija. Moj stari je 2005., debelo u 40ima, znao za Mela i Lebrona, uz Kobeja, Duncana, Nowitzkog, a nikad nije ni pratio NBA. Tko danas od 40 godina zna lvu novu generaciju?

Uz to, 82 utakmice godisnje se nikome ne gledaju fkt.
  • Sibirski plavac
    7.9k
    Ma kakav NBA. Samo Euroliga. :cool:

Nba tek od playoffa nadalje.
  • rokikaciga
    11k
    Jao koliko sam se puta kao luđak budio u 3-4 ujutro da gledam svoje Lakerse i tatu Kobeja i sve ostale utakmice koje sam uspio pohvatati. Znao sam svih 15 igrača svih 30 ekipa prije 15ak godina. Danas jedva da mogu nabrojati 8 igrača Lakersa, a rezultate pratim preko obavijesti Sofascorea i to je to. Niti highlightse ne odgledam više. Da ne napomenem da u zadnje vrijeme NBA trese afera za aferom o klađenju...

A glavni razlog je baš ovo kaj je Polovanec naveo. Nema nijedne zvijezde zbog koje bih se ranije probudio ili ostao kasnije da odgledam neku utakmicu. Nema Vince Cartera, McGradyja, Mela, Iversona, Shaqa, Kobeja, mlađeg LeBrona, Wade i ostalih da ne zaboravim.

Nekako slično se dešava i u nogometu i to je jedino što priznam Bombi da je imao djelomično pravo. Više nema toliko tih romantičara u sportu zbog kojih se upali TV i odgleda utakmica da vidiš kako Riquelme terorizira obrambene ili da vidiš koliko zaleđa se neće suditi Inzaghiju, a da ne spomenem ove malo veće face poput Ronalda, Ronaldinha, Messija i Crisa.
  • GOAT
    4.9k
    Tradicionalni old school centar izgleda kao lik iz horor filma, izubija te rukama nogama i laktovima i ubije svaku volju protivničkog tima za ulazak u paint. Tu su Wallace, Rodman, Shaq, Olajuwon, Robinson, Ewing..

Danas sve više gledamo kosture na big man pozicijama Webmy, Holmgren i Porzingis ali nije mi ni to takav problem kao sto je forsiranje trica cak i u slucaju da ih cuva niska jedinica (tebe gledam Wemby)

Uglavnom NBA je trenutno u krizi identiteta, ne postoji više specijalist, ne postoje specificni timovi jer svi rade jedno a to su dosadne i prekomjerne trice. Ajde da su prime GSW i da im sve ulazi pa bi bilo zanimljivo ali svaka tekma je brick party, a foul bait necu ni spominjat. Harden i Shai su napravili nenormalnu stetu

AllStar je teska blamaža, tenkanje je u nikad goroj fazi i zapošljavanjem silnih analiticara koji su mid range sut progladili manje efikasnim.. ubijaju prelijepu igru
  • Zagreb1992
    3.2k
    Svaka era ima svoj stil košarke ..nekima je to bilo drago radi inteziteta igre ..danas je drugačiji stil košarke i pritom se tome prilagođava cijela svijet ..jedino i mi dalje kaskamo za ostalima al dobro i to će doći na svoje kad tad
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.