• Fatos Beqiraj
    1.2k
    kako ga je cuic otresao odustat ce i shaktar
  • Medvedgrad
    840
    +7 na tablici ne bi zadalo tovarima samo sportski nego i financijski udarac. Manja posjeta na tribinama pa samim time i prodaja svega te "hype" oko kluba kojeg dolje posteno muze.NitkoBitan

Realno, povećanjem naše prednosti pao bi interes i za naše utakmice. No mi tu imamo manje za izgubit.
  • Dendle71
    273
    jesu prodali ovog kojeg pokušavaju prodat vec 4 tjedna? Kad završava rok u italiji?
  • Tvrdica McTvrdi
    4.3k

Kako to kad ovog drugog puškom tjeraju da potpiše? Ne bi li trebali sve ponude prihvaćat
  • Jos-Optimus
    9.5k
    Kako tek sad dobro izgleda onih najboljih 11 Supersporta
  • ElDorado
    9.7k
    Lijepo mi citat tovarske novinare kako je Rebic od svemirskog pojacanja i najboljeg krila lige u samo jednoj utakmici stigao do igraca potpuno van forme koji igra u drugoj brzini
  • Omake
    15.4k
    uKptdq0.png

Kao i za Vrzića, malo sam detaljnije gledao Matkovića. Koristio sam lanjske podatke iz dva razloga. Lani je odigrao preko 1000 minuta, slično kao i Kulušić, pa se mogu povući paralele između njih 2. Dosta ljudi ima podijeljeno mišljenje oko njega. Sam graf po sebi izgleda loše u onom najbitnijem po napadača, ali zanimljivo u nekim drugim kontekstima.

s5T1xtS.png

Lani je po pitanju zračnih duela bio na razini Petkovića, što je dosta ohrabrujuće. Snaga igračima dolazi kasnije, pa je lako zamisliti da će u budućnosti biti još bolji po tom pitanju. Visinu, eksplozivnost i građu ima. Činjenica da je u ranijim kategorijama navodno dosta igra i stopera vjerojatno doprinosi da je dobar u tom pogledu.

Lani je bio jedan od najboljih napadača u ligi po pitanju defenzive. Ima dobar voljni moment, može vele i dobro trčati. Uspješnost u duelima mu je također na jako visokoj razini pogotovo za tako mladog igrača. Uz taktički napredak, po pitanju presinga, kontrapresinga, pomoći momčadi kod svih defenzivnih prekida bi trebao biti na par razina viši od HNLa.

An8vpCN.png

Matkovi je lani po pitanju pass igre bio vjerojatno najgori napadač lige. Ali zato je s loptom u nogama jedan od boljih. Jedan je od boljih po pitanju progresije nošenjem. Jako je agresivan dribler kojem zbog toga pati postotak. Ako napreduje tehnički može biti iznimno ubojit u kontri kao višestruka prijetnja. Ako ga markiraš, može ti dobiti duel na zemlji pa s loptom se sjuriti prema golu, Može glavom odložiti loptu suigraču. Ako mu daš prostora pretrčati će te na osnovu atleticizma.

gpzjDBt.png

I onda dolazimo do 16m, golova, udaraca, šansi i sve izgleda jako loše. Kvaliteta prosječnog udarca je i sama prosječna s malim brojem udaraca. Ispodprosječan xG po 90 bez zabijenog gola. Tu ga Kulušić baš šiša. Kulušić je debelo iznad prosjeka u čak 3 od te 4 kategorije. Samo mu je broj udaraca ispod prosjeka, a igrao je za Šibenik. Napadači kroz godine ili pucaju iz bližeg ili pucaju više. Kod Kulušića treba samo popraviti 1 stvar i biti će izvrstan strijelac za HNL razinu. Kod Matkovića treba jako puno rada i truda i opet je pitanje hoće li biti bolji od prosječna HNL strijelca. Kretanje, priprema udarca, odluke pred golom, sam udarac, puno toga treba podići za razinu ili dvije.

Neki simplističan zaključak bio bio da su Matković i Kulušić radikalno drukčiji napadači. Kulušić mi djeluje kao puno bolja opcija za logičnog nasljednika Kulenovića. Čak bih rekao i evolucija ako mu progresija pasom i driblingom nastave rasti. Kule je po oba ta pitanja bio ispod prosjeka, Kulusic je lani bio puno bolji u oba segmenta, pogotovo progresiji driblingom.

Matković može biti hyperatletičan targetman, koji je izvanredan u tranziciji, presingu i kontrapresingu, prijetnja kod svih indirektnih prekida, igrač više dok svih defenzivnih indirektnih prekida. Pitanje je kakav će biti strijelac. Kada bi kroz godinu ili 2 napravio baš radikalan skok po pitanju igre u 16m, mogao bi postati viša verzija Frigana s nešto manje golova. Ovako mi je realnija Targetman verzija Fage kojeg je Istra dobro prodala u Češku. Radije bih razvijao Kulušića i ove iz juniora, ali ako netko u klubu misli da mu mogu značajno popraviti igru u 16m , onda neka odšteta između milijun i milijun i pol mi ne bi bila gorka pilula za progutati.
  • njurci10
    416
    Meni taj Vrzić izgleda na oko dobro, a igra koliko sam upratio lijevo krilo.
    Alternativa Hoxhi bi bila dobra.
  • Kumerle
    2.3k
    Dobro jutro svima, a posebno Ikeru Pozu.
  • blueslavonija
    48
    imam feeling da bi danas mađari mogli iznenadit miškoviće. pojačali su se, valjda i uigrali pomalo, mora ih krenuti kad tad, nije to baš loša momčad po imenima. 1x na kladari se isplati.
  • Mali dioničar
    19.4k
    Činjenica da je u ranijim kategorijama navodno dosta igra i stopera vjerojatno doprinosi da je dobar u tom pogledu.Omake

Bilo bi mu bolje da se onda vrati na stopera. Golove ne zabija tako i tako.

Tranzicija iz napadača u stopera je kod nas vidjena više puta, a vrlo uspjela kod Domagoja Vide koji bi kao špica bio rang Ljubojevića, a kao stoper je napravio jako dobru karijeru.

Stoper vidi cijeli teren ispred sebe i zna kako se napadač ponaša, a napadač je dobar dio utakmice okrenut ledjima od protivničkog gola i značajno je teža pozicija i sa aspekta položaja tijela koji igrač treba imati i sa aspekta opće nogometne inteligencije.

Ako nije Šuker, Vlaović, Dudu ili Kramarić, a nije ona informacija koju si podijelio mi govori da mu je bolje igrati stopera.

Ne vidim ga kao špicu za Dinamo, nema ni blizu Beljine brojke od prije 4 sezone (Beljo je 4 godine stariji). Ok, imao je ozljedu koja je bila teška, ali kako u odnosu na Matkovićev učinak ove sezone izgleda Beljinih 15 golova u 34 utakmice za Istru u HNL-u 2021/22, a Matković ove sezone ima 1 gol u 7 utakmica.
  • crophantom
    2.9k
    Gledam press Sope prije tekme s Rijekom, neopisivo mi već ide na kurac to sto su svima puna usta "evo Dinamo potrošio 20 milijuna".
  • NORTE
    22.2k
    Mala zanimljivost,
    Šimun Hrgović prihvatio transfer u Shakhtar, Hajduk stopirao posao i ne pušta malog, igrač nezadovoljan.
    FazeN

Kaj su ponudili 850k da su ovi odbili?
  • Jay
    3k
    Šuškaju zg tovari da je Garcia bivši, obično imaju solidne informacije. Mlačić plaća naravno
  • crophantom
    2.9k
    ja sam jucer reko da je bivši kad ih Osijek drmne na Pampasu. Ipak se sve ekipe u krizi tradicionalno vade na Hajduku
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet