• hardek
    8.4k
    Mozda bi, mozda ne bi. Ali ovi decki trebaju trenera koji ce im pomoci svojim odlukama, a ne odmoci.

Imaju sigurno igraci svije krivice u svemu tome, ali mi konstantno slusamo o jebenim poukama. Onda u prvom poluvremenu ono krilo 10 puta prode galesica i nas trener ne reagira, pardon stavi bakrara na tu stranu a vidli smo kak je to izgledalo s rumunjima (umjesto da topa ude)
    Crni86

Vjerujem da znaš moj stav, ja sam generalno prestao pisati o smjeni Kove jer to ne donprinosi kvaliteti rasprave na Zoni. Ne vidim svrhu u tome i nisam ovdje da opravdavam svaki njegov potez, štoviše. Griješio je i danas i griješiti će ubuduće.

Ono što mogu reći je da generalno nije loše pripremio utakmicu, i da smo primili jako glupe golove. Uz to danas nismo imali prvog golmana, prvog desnog beka, prvo desno krilo i prvog lijevog beka.
  • GeneralNapoleon
    2.5k

Ne znam gle stvarno. Ja uopce ne ocekujem da moramo dobit Betis, Lille itd. Ali doslovce pogledas da smo prosle sezone izgledali recimo slicno protiv jednog Dortmunda, koji je za klasu jaca ekipa od ovih protiv kojih smo sad igrali, sa maltene rezervnim igracima pa i igrali egal tekmu sa Celticom koji je tu negdje po jacini sa ovima sada, takoder sa rezervnom ekipom i jednostavno nemres vjerovat da je samo do igraca.

Ak su Rog, Kacavenda, Baturina bolji vezni red za europske tekme od ovog kaj smo ove sezone uglavnom imali onda stvarno ne znam :lol:
  • Nolifer
    13.7k
    Fali mu sigurnosti, energije i onog momentuma da preokrene utakmicu u našu korist, mislim da je vrijeme učenja prošlo i da smo izvukli pouke. Ipak je ovo Europska liga, a ne HNL.
  • Praskaton
    5.3k
    Ja ne mogu shvatit da mi ne mozemo iskopat nekog trenera razine ovih danaca.Ne pratim baš tu trenersku scenu osim ovih većih klubova al za kolege koji su u tome,jel stvarno tako teško?
    Do čega je?Novaca? Pa ne može neki trener Kopenhagena,Brondbya ili Nordsjeanllanda imat neku nama nerazumnu cifru.

Igramo europu svake godine,relativno dobre uvjete za trenirat,grad je siguran i ugodan za život..
  • Crni86
    19.6k
    sta je soldo kriv? Beljo? Zajc? Pa i stojkovic dok se nije ugasio? Pa hoxha koji je pokusavao? Mpv?

Mogu se slozit da je do neve, gode, galesica, kuleta pa ajde i varele. Moramo bit fer i rec da su valincic i filipovic ozlijedeni.

Ali trener je odlucio da ce na beku startat goda, a ne mpv. Goda koji je bio mozda najlosji na terenu. Trener je taj koji nije mjenjao galesica makar je vidio da mu krilo radi jako velike probleme u prvok poluvremenu. Trener je odlucio krneut sa kuletom umjesto s beljom itd itd. Trener je odlucio staviti vidovica, a ne hoxu lijevo. Trener je odlucio gurnut varelu desno, makar nitko ne zna zasto

Imaju igraci svojih grijeha danas, ali bome danas nisu inali niti pre veliku pomoc svojeg trenera koji u kljucnim trenutcima nije reagirao.
  • Laugreano
    5.1k
    Da da egal sa Celticom. Jesi gledao mozda utakmicu protiv Celtica? Doslovno su ih razvalili. Imali su 25 udarca.
  • Noel
    18.7k
    Ja ne mogu shvatit da mi ne mozemo iskopat nekog trenera razine ovih danaca.Ne pratim baš tu trenersku scenu osim ovih većih klubova al za kolege koji su u tome,jel stvarno tako teško?
    Do čega je?Novaca? Pa ne može neki trener Kopenhagena,Brondbya ili Nordsjeanllanda imat neku nama nerazumnu cifru.

Igramo europu svake godine,relativno dobre uvjete za trenirat,grad je siguran i ugodan za život..
    Praskaton

Kvalitetan strani trener nije garancija da će uspjet u Dinamu. No istina je nešto drugo. Svaki taj ozbiljan i kvalitetni strani trener ne želi radit u poluamaterskoj ligi kakva je HNL. Da li bi se mogao radit kvalitetan skauting pa dovest nekog mladog nadobudnog stranog trenera koji bi u HNLu sa Dinamom sebi gradio početnički CV? To sigurno međutim to je isto veliki rizik. To si može priuštit Istra sa nekim tamo Rierom. Za Dinamo je idealan neki već dokazani hrvatski stručnjak ili sa susjednih prostora kao naprimjer Bjelica u prvom mandatu.
  • Praskaton
    5.3k

Pa ne znam meni Kovačevič više naginje u ovu skupinu trenera koji sebi sa Dinamom gradi CV nego u ovu dokazani hrv stručnjak.Tako da nebi rizik s nekim mladim nadobudnim bio nešto drugačiji od trenutne situacije.

Shvacam da je poželjnije imat trenera s ovih prostora kao i da strane trenere odbija infrastruktura i (ne)kvaliteta lige al opet ne mogu vjerovat da se ne nađe neki trener koji je imao uspijeha u nekom od top5 klubova Danske,Švedske,Norveške,Švicarske..
  • Noel
    18.7k
    Pa ne znam meni Kovačevič više naginje u ovu skupinu trenera koji sebi sa Dinamom gradi CVPraskaton

Meni ne. Kovačević niti je mlad niti nadobudan.On mi više spada u skupinu trenera kojem je HNL Dinamo vrh karijere i koji se zadovoljava prvim mjestom u HNLu. On je u Belupu i Varaždinu gradio CV. Trenutno je najsretniji čovjek na svijetu.
  • Mr Anderson
    17.1k
    Ali trener je odlucio da ce na beku startat goda, a ne mpv. Goda koji je bio mozda najlosji na terenu. Trener je taj koji nije mjenjao galesica makar je vidio daCrni86

Znalo se prije da je Vinlof načet, zašto da ga rauba u ovakvoj utakmici i riskira težu ozljedu? Koga da stavi umjesto Galešića, rekonvalescenta Valinčića ili nedoraslog Mikića. Čemu?
    Postoji razlog zašto su Galešić, Goda, Stojković, Soldo i još neki dobro izgledali protiv Steaue i Osijeka, a loše danas. A to nije trener nego protivnik. Isti sustav je. Valjda je igrao netko nogomet. Igraš protiv slabije ekipe i izgledaš super, prolazi ti sve, dođe jača ekipa, druga priča.
    Da smo danas igrali s nominalno najjačim sastavom, možda bi izgledali bolje, ali teško da bi dobili. Uostalom prvo poluvrijeme smo defanzivno solidno stajali. Golove smo dobili naivno. Nije Kova kriv što naši igrači kod prvog gola ne naprave faul makar po cijenu žutog kartona da se spriječi kontra. To se uči u pionirima, ko i drugi gol gdje nitko ne isprati igrača iz drugog plana, a Gale ne suzi prostor.
  • prefontaine
    6.4k
    uopce ne ocekujem da moramo dobit Betis, Lille itd.GeneralNapoleon

Tog Betisa smo i ne tako davno izbacili, a tada smo bili "užasni i nikad gori" .
    Taj Lille ima samo dva boda više od nas, a ne tako davno smo smatrali kiksom ne dobiti na Maksimiru utakmicu protiv Francuza koji se ne zovu PSG i/ili Marseille

I evo u pravo stiže notifikacija od genijalca, kaže najvažnije da smo prošli, imamo šanse i u nokaut fazi. Bravo Einstein!
  • GeneralNapoleon
    2.5k

Pretpostavljam da Celtic iz ove sezone nije isti kao onaj iz prosle sezone. Al mozda se varam. Cini mi se da su prosle sezone bili jaci. A i dobili su Leipzig recimo.

Jesmo. Ali ne znam zasto bi se trenerima zamjeravalo pojedinacno gledano poraze od jacih ekipa. Recimo ja ne ocekujem da prodemo Betis. Ja u pojedinacnoj tekmi ne ocekujem da dobijemo jaceg protivnika.

Ali naravno nemre ni bit da gubis protiv svakog u hendikepu bez da se ovi oznoje. Mislim ja bih ocekivao da se sa ovom ekipom dobije Maccabi, Malmö i Steau pa cak i Fener u onoj situaciji u kojoj su bili.

Ali samo zato sto su bili u njoj. Igracki je to jaca ekipa. Sta da sada serem po treneru ak ne dobije jace ekipe. Stvarno mi nema smisla.

Nadalje da se izvuci protiv ostalih remi il dva ili neka underdog pobjeda i da te ne samaraju tak cesto.

Ali opet poanta stoji. Necu mu zamjerit sto nismo dobili Betis, Lille i Celtu. Kao sto ni Jakiru je bi zamjerio da nije proso taj Betis.
  • Crni86
    19.6k
    Vinlof načet, zašto da ga rauba u ovakvoj utakmici i riskira težu ozljedu?Mr Anderson

Zasto ga je onda uopce stavljao? Sta nije stavio ktca onda u igru kad se mckenna ozlijedio? Ili moze ili ne moze. Trece opcije nema. Bespotrebno se onda uopce kasnije riskiralo sa njim.

Nije Kova kriv što naši igrači kod prvog gola ne naprave faul makar po cijenu žutog kartona da se spriječi kontra.Mr Anderson
    Djelomicno je. Sranota je da to igraci u ovoj dobi ne znaju napravir, ali ako ti kao trener vidis da to ne rade, valjda onda pocnes radit na tome s njima? Ili samo dignes ruke i kazes a jbga to ste vec trebali znat?

Najlakse se skrivat iza igraca. I mogu se slozit da celta, betis i lile imaju za klasu bolje igrace, ali za dance mi to nitko ne moze tvrdit. Mozda su mrvicu bolji od nas igracki, ali prvenstveno su dobra ekipa s glavom i repom te trenerom koji zna kaj radi.

Stojkovic je danas bio sasvim solidan, samo ispred sebe je imao napadaca s kojim nije mogao nista odigrat kao u osijeku. Pa je onda jos dobio na desnom krilu dececa koji nije uopce zalsuzio startat porrd bakrara i topica. Ne znam sta je stojke trebao, proci njih petoricu i dodat vareli da zabi u prazan gol? Kasnije se ugasio i trebao je prije ok ic van nego soldo.

Jaca momcad je istrcala i protiv osijeka i protiv steaue, glupo je uopce pricat o pojedincima kad su sveukupno bili okruzeni losjim suigracima nego u orve dvije tekme. Upravo ono zasto se prije pocetka pisalo da ne trbea rotirat 7 igraca vec 3. Upravo zasto se na gostovanju protiv vukovara pisalo da se pretjeralo sa zamjenama kada je xy broj igraca dobio priliku nakon dugo vremena. Tak se rotacije ne rade.
  • Mr Anderson
    17.1k
    Najlakse se skrivat iza igraca.Crni86

Aha, ali je zato jako konstruktivno za sve početničke greške igrača kriviti trenera? Naravno da im se na ovakve trivijalne stvari ukazalo kroz treninge, stvar je samo koncentracije i voljnog momenta kako ćeš reagirati
  • tp1997
    2.5k
    Najvažnije je da smo prosli, hvala Stuttgartu i Sturmu, a naravski u playoffu ce igrati Dino Perić i Juan Cordoba kako bismo bili spremni za uvijek neugodno gostovanje kod Lokomotive na svojem vlastitom stadionu

-Mario Kovačević, vjerojatno
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.