• Keyser Soze
    17.6k
    Zato ja i velim da sam navijač NK Dinama i simpatizer Cibone, velika razlika.
    Navijači Cibone su nažalost u dosta slučajeva uvrijeđene frajle, al opet ih ne bi krivio za stanje u Ciboni i igranje ABA lige jer Cibona nema jako navijačko tkivo koje to može promijeniti. Nikad Cibona i Dinamo (nogometni) neće biti isti po tom pitanju.
  • cibona
    7.4k
    Zna se tko je gazda metropole. Sebi u čast i u inat drugima ponavljam - čestitke najvećem hrvatskom košarkaškom klubu i jedinom košarkaškom simbolu grada Zagreba!
  • Agramer86
    813
    Nisam odustao od Dinama, neću ni od Cibone.
    Heja, heja!
  • Zagreb1992
    3k

Svaki klub dobije neku lovu od grada Zagreba..Tako i KK Dinamo isto ..A s obzirom da nisu klub od gradskog značaja ( Cibona i Cedevita ) onda zato ne dobiju veću lovu ...Trenutno je rasulo unutar samog omladinskog pogona Dinama ..Mladi kadeti nisu ni prošli prvi dio kvlafikacija ..Kadeti su ispali u 1 kuga B grupa sa učinkom 0-6...Juniori su trenutnu u 1. ligi na učinku 1.5

Problem KK Dinama leži u lošoj politici kluba..U omladinskom pogonu je trenutno rasulo ..Rezultata nema , a nema ni igrača koji bi trebao biti označen kao projekt kluba.. U seniorima vlada nezadovoljstvo ..Mula prvi koji nije dobio pojačanja . Hunt je nezadovoljan stanjem u ekipi...isto tako mogućnost postoji ..Garafolić , Novačić i Kraljević su u godinama i skloni ozljedama ....I kao što sam rekao ne treba biti zle krvi između ta 2 kluba nego samo zdravo rivalstvo
  • KtcGoat
    2.5k
    Uzasan dan za skijase
    Danas igramo prvu tekmu sa Slovenijom u vaterpolu(EP)
  • Kujtim Shalla
    8k
    Ne znam šta se dešava sa skijašima ? Katastrofa iz trke u trku. Zubo izgleda kao veteran Jbt . Nadam se da će se trgnuti . Jeli neko gledao vaterpolo ? Svi smo se za glavu hvatali kad smo na prijateljskoj izgubili od Nizozemske, sinoć ta ista Nizozemska bukvalno pokradeni protiv Srbije . Po meni čist gol za pobjedu im poništen
  • Dzoni
    3.5k
    Najgore od svega, ZOI su za 26 dana, a forma je u strmoglavom padu.
    Ako ništa, Tvrtko Ljutić pokazuje potencijal za budućnost
  • Eduardo
    27.9k
    Sad ce se opet javit PRovci jedinog Dinama u službi Rudeša da je Cibona zapravo KK Lokomotiva hehe i da NE ZNAJU KOJI JE NJEN IDENTITET.

Ali sramota ovog što se naziva KK Dinamom je da ne može prismrditi povijesno najslabijoj Ciboni s manjim budzetom od tzv. "KK Dinama". Koji je opće cilj tog kluba. Biti konstantno treći u gradu iza feeder kluba Olimpije i Cibone u predstečajnoj..

A dogodine se financijske karte miksaju malo drukčije. Ako ne mogu ni sad blizu nece nikada. Nesto kao jogurt u prvenstvu pravom Dinamu..

#HHC
    emilperska

Ajd sad ti meni reci da ti jedini cilj s ovim postom punim ironije, podsmijeha i poštapalica nije isprovocirati i diskreditirati suprotnu stranu... od tebe bih očekivao više od osporavanja identiteta KK Dinama samo pomoću klasičnog etiketiranja bez argumenata.

Klub ili postoji ili ne postoji. KK Dinamo postoji, ima seniorsku momčad, omladinski pogon i stabilan budžet... natječe se u istim ligama kao i ostali i financira se transparentnije od većine domaćih klubova. To su valjda neki osnovni preduvjeti zdravog sportskog projekta.

Sviđalo se to tebi ili ne, to mu daje legitimitet. Ti ako ćeš taj legitimitet mjeriti isključivo imenom, onda ulazimo u apsurd koji nije vrijedan rasprave.

Ismijavaš klub koji se gradi kao stabilan prvoligaš s dugoročnom ambicijom rasta, ne kao instant projekt za rušenje Cibone... povijest hrvatskog sporta puna je takvih koji su morali po ovoj tvojoj špranci "sad ili nikad" pa su ili nestali čim je nestalo love ili su završili u dugovima do grla.

I na kraju, pitanje "koji je cilj tog kluba" ima vrlo jednostavan i razuman odgovor; biti financijski održiv, organizacijski stabilan i rezultatski konkurentan u ligi koja kronično pati od nestabilnosti. Ok, razumijem da to možda nekome nije dovoljno, ali je jedini ispravan model koji dugoročno ima smisla u realnim okolnostima hrvatske košarke.

Ti samo nastavi trovati,,,
  • OsamŠest
    6.6k
    Ma stvar je u tome da mi sami svrstavamo naše aktualne skijaše u neku kremu i očekujemo ne znam kaj.

Realnost je nešto drugačija. Zubčić u 13 sezona skijanja ima 13 postolja, od čega 3 pobjede (veleslalom). Ostali su debelo slabiji. Naravno, kapa dolje i na tim uspjesima.

Usporedbe radi, Ivica Kostelić u 18 sezona ima 60 postolja, od čega 26 pobjeda.

Okolnosti su nešto drugačije, ali svejedno mislim da se previše očekuje od naših. Mislim da ta očekivanja oko Zubčiću kod većine imaju veze zbog njegovog javnog deklariranja kao navijačem Dinama.
  • vlatkomarkovic
    2.7k
    Kakve tekme PO NFLa…. Kažem još jednom samo Imperija danas…. Tj. Sutra u 2 ujutro
  • Zagreb1992
    3k

Omladinski pogon je u rasulu ..u seniorima je stanje da uprava nije osigurala niti traži pojačanje dok Mula krpa roster...Budžet kluba u košarci mora rasti ako želiš imati veće ambicije ..Cibona , Split i Zadar će kod nas uvijek biti veća imena i primamljiva kvalitetnim igračima nego ostatak klubova...I općenito zašto mu odgovarate ..stavite ga na ignor i to je to ..Mene osobno zaboli k ako GNK stavi story kao jučer ..Partnerski klub i očekivano..Bitno je da i GNK I Cibona na kraju krajeva guraju ZG sport prema naprijed jer su ta 2 kluba prema vani i dalje veliko ime
  • emilperska
    13.4k
    Ismijavaš klub koji se gradi kao stabilan prvoligaš s dugoročnom ambicijom rasta, ne kao instant projekt za rušenje Cibone... povijest hrvatskog sporta puna je takvih koji su morali po ovoj tvojoj špranci "sad ili nikad" pa su ili nestali čim je nestalo love ili su završili u dugovima do grla.

I na kraju, pitanje "koji je cilj tog kluba" ima vrlo jednostavan i razuman odgovor; biti financijski održiv, organizacijski stabilan i rezultatski konkurentan u ligi koja kronično pati od nestabilnosti. Ok, razumijem da to možda nekome nije dovoljno, ali je jedini ispravan model koji dugoročno ima smisla u realnim okolnostima hrvatske košarke.

Ti samo nastavi trovati,,,
    Eduardo

GNK Dinamo i KK Cibona su dva najveća timska brenda Grada Zagreba. To ne treba posebno objašnjavati. Dinamo višestruko nadilazi zagrebačke okvire, dok je Cibona uvijek bila više vezana uz sam grad, uz jednu široku, pasivnu, ali vrlo široku bazu navijača i izvan Zagreba, jer je riječ o košarci koja je uvijek bila iza nogometa.

Moje shvaćanje prenamjene KK Dinama iz Rudeša bilo je jednostavno: ili se to radi zato što će se Cibona ugasiti, ili zato da bi se jednog dana spojio s Cibonom, koja je nositelj europskih trofeja, brenda, navijačke baze, tradicije i svega ostalog. Mislim da većina navijača nije mislila da se to radi da bi se Cibonu zaobišlo ili zamijenilo.

Danas je, međutim, evidentno da je Cibona živa. Ulaskom svježeg novca i servisiranjem praktički svih dugova do 31.12.2025., Cibona de facto više nema dugova s današnjim danom i ima realnu šansu da bude još življa i uspješnija. I zato se legitimno postavlja pitanje: koji je onda točno cilj KK Dinama?

Ako se koristi brand GNK Dinama, ako postoji formalna suradnja, a svi znamo da navijači GNK Dinama u ogromnoj većini u košarci navijaju za Cibonu i da će za Cibonu navijati i dalje, koji je smisao guranja projekta koji ide protiv vlastite povijesti, protiv europskih trofeja i protiv široke baze navijača?

Naš predsjednik je, barem nekad, bio aktivni navijač Cibone. Hodao je na utakmice, družio se s Draženom. Ne znam kako on danas gleda na ono što potpisuje. Saša Pavličić Bekić je kao Acin prijatelj i odvjetnik, ali prije svega kao aktivni navijač Cibone, s nekoliko nas 2022. skupljao novac za tada mogući spas kluba. Danas je jedan od ključnih ljudi Nadzornog odbora kluba koji na Instagramu objavljuje sadržaje u kojima se navija protiv te iste Cibone. Boysi su osamdesetih, devedesetih i početkom 2000-ih masovno pohodili utakmice Cibone. To je činjenica.

A danas se gura nekakvo “jedinstvo” GNK Dinama, KK Dinama i njihovih navijača. Meni to iskreno sve više vuče na amerikanizaciju: ideju da se stvori jedan Dinamo-brand u svim sportovima, bez obzira na to što su nogometna, košarkaška i rukometna navijačka baza u Zagrebu povijesno isprepletene s drugim klubovima. Kao da nije važno koga su ljudi stvarno voljeli i za koga su navijali, nego je važno samo da se sve stavi pod jedan logo.

Budimo realni: dok ne izumru generacije rođene prije 2010., osamdeset posto navijača Dinama u košarci navijat će za Cibonu. I to se ne može izbrisati nikakvim rebrandingom.

Osim toga, GNK Dinamo je u praksi članski klub, iako to možda nije savršeno uređeno statutom. I zato se postavlja još jedno ključno pitanje: prije potpisivanja “bratstva i jedinstva” s klubovima iz drugih sportova, pogotovo kada je očito da se ide protiv široke navijačke baze, nije li trebalo pitati i članove što oni misle o tome da je partner GNK Dinama bivši KK Rudeš, a ne KK Cibona?

I još jedno pitanje koje nitko ne želi izgovoriti naglas: kako se točno postaje navijačem KK Dinama? Kako to izgleda u praksi? Probudiš se jedno jutro, prekrižiš Cibonu u glavi, sve ono s čime si odrastao, i kažeš sam sebi: “Od danas imam novi klub, od danas navijam za njega”? Tako se briše povijest? Tako se stvara identitet?
  • Pacho
    12.5k
    Sto su Packersi prosuli sinoc... i to po drugi put u par tjedana protiv Bearsa :grin:

Pantere i Ovnovi isto vrhunska utakmica.
  • emilperska
    13.4k
    cibona1-2.jpg

Da ne vadimo recentne slike iz 90ih i 2000ih. Ovo je slika s finala kupa bivše države 1980. u ako se ne varam Vukovaru.

KK Cibona vs KK Bosna

Ako malo bolje pogledamo sliku koja je crno bijela, vidimo da veliki dio ekipe sa slike ima Dinamove zastavice na istoj utakmici. To je bila 1980. Prije Dražena, prije eurotrofeja prije svega u 90im.

Identitet ta 2 kluba je neraskidivo povezan..
  • Praskaton
    5k

Ma Cibona je velikan bila i bit će.Svaka zdrava prica u košarci se treba pozdraviti pa tako i Kk Dinamo.

Pa poznajem ljude koji su hajdukovci i navijaju za Cibonu,šta više reći
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.