• Praskaton
    4.9k
    Baš si sinoć razmišljam kako bi bilo idealno da je on zdrav pa imaš za lijevog stopera McKenna/Torrente a za desnog Dominguez/Galešić. Praktički iste profile na svakoj stranihardek

Šteta što ga nismo prodali kad je bio u odlicnoj formi.Malog Jakira forsirat ispred njega svakako.
  • rokikaciga
    8.7k
    Torrentea ionak necemo gledat do Uskrsa...
  • hardek
    7.9k
    Šteta što ga nismo prodali kad je bio u odlicnoj formi.Malog Jakira forsirat ispred njega svakako.Praskaton

Ja sam prvi zazivao prodaju dok je imao vrijednost, ali trenutno nam fali lijevonogi stoper. A s obzirom da se Kova muči u igru (trenutno) ubacit i neka puno veća imena jako mi je teško za očekivati da će Jakir uskoro do minuta. Da mene pitaš Mikić bi do sada imao barem 200-300 minuta s obzirom na izostanak RPG-a a Jakir je trebao startati protiv Lokse nakon bolesti Galešića.

Nažalost polako gubimo taj identitet razvojnog kluba koji smo godinama gradili.
  • jakov1
    1.4k
    Praktički iste profile na svakoj stranihardek

A sta bi trebali bit, razliciti? Ne razumijem pitanje.
  • skener
    6.8k
    Kada bi se Torrente mogao priključiti bar nekakvim treninzima? Prošlo je nešto manje od 8 mjeseci od ozljede
  • rokikaciga
    8.7k
    Nemam nikakvu info ali po programu dr.Jankovica (ne znam je li ga on operirao, ali on inace operira Dinamove igrace ako se ne varam) on vec trenira i to u punom napomu, trebao bi ici na pripreme za 10 dana, a mogao bi igrat vec u prvim kolima HNLa barem sto se snage koljena i fizicke spreme. Druga stvar je kaj se to nece ostvariti jer nam je stiska sa tovarima a Scott je stijena. Da imamo B ekipu to ne ne bi bio problem. Mozda nekakva dvojna rega da odradi 5-10 kola, da osjeti teren i loptu i ritam utakmice.

Prvih mjesec dana je povrat pokreta i malo snage, onda ide statika i snaga, pliometrija, lateralni pokreti. Treci mjesec je najgori za ozljedu ligamenata jer tada ta zamjenska tetiva tek poprima osjet i elasticnost ligamenta i tu se najcesce desavaju ponovne povrede. Nakon tog perioda se ulazi u ful trening. Jacanje muskulature, jos statike, eksplozivnost, rad s loptom nakon cca 6-7 mjeseci. Barem ono sto sam ja prolazio na kaj sam potrgao krizne, a nije toliko razlicito od Jankovica. On po novom niti ne stavlja koljeno u ortozu nakon operacije kriznih zbog stabilizacije koljena. Ja se sjecam da ne bih prezivio noc bez ortoze prva 3 tjedna.
  • Fatos Beqiraj
    693
    on je otisaobna rehab u spanjolsku, sad ne znam jel se operirao tamo ili u nas.

Steta sto nije u Stipe Marine radio rehab, ne pamtim da je nakon njega neko od nasih imao problema
  • rokikaciga
    8.7k
    Ma to je sve vise manje isti postupak bilo tu ili u Spanjolskoj i najvise ovisi o samom igracu. Jer ti moras cijeli dan vodit brigu o rehabilitiacija. A ne samo tih sat dva tri kod fizija. Odraditi ekstra ekstenziju, fleksiju prvih 6-8 tjedana da napreduje koljeno svaki dan, paziti na koljeno, mjenjati cesto polozaj, pazi kako spavas, stabilizacijske vjezbe, vozit jebeni bicikl (ovo sam znao i po 4h na dan) itd itd. Prva tri mjeseca masakr kod fizija, svaki dan je "trgao" koljeno da se izravna i da se moze fleksija napravit do kraja. Par puta mi je doslo da placem od bolova. Kad se sjetim tog procesa, to je horor za psihu. Fizicki dio se najlakse odradi, ali disciplina svaki jebeni dan odradit sve sta moras. Onaj osjecaj kad prvi put udes u gym i ne mozes napravit ekstenziju sa 5kg na masini. Horor. Ne smijes se opustiti ni jednog dana inace se baca napredak nekoliko dana. Sori, uvijek odradim nekakav rant kad pricam o operaciji prednjih kriznih :lol:

Drugi odlomak je generalizirano i nije se previse mjenjalo u odnosu na moj rehab prije 10ak godina.

A i Dinamovi fizioterapeuti su vrhunski, stvarno odlicni decki koji znaju svoj posao tako da ne bi pogrjesio niti da je dao koljeno nasim deckima.

Vjerujem da ce se Torrente prikljuciti pripremama i da bi mogao zaigrati do Uskrsa.
  • Mr Anderson
    16.1k
    Vjerujem da ce se Torrente prikljuciti pripremama i da bi mogao zaigrati do Uskrsa.rokikaciga

A Jakirović?
  • rokikaciga
    8.7k
    Za Jakira i Mikica je vec receno da ce se prikljuciti pripremama.
  • Mr Anderson
    16.1k
    Za Jakira i Mikica je vec receno da ce se prikljuciti pripremama.rokikaciga

Mislo sam na ovaj dio oko igranja. Ionako već imamo seljačku bunu radi neigranja Jakira, a Torrente mu je direktan konkurent za lijevog stopera. Nisam siguran da Torrente ima budućnost u Dinamu obzirom na godine i povijest ozljeda koljena.
  • Zagi
    13.9k
    Izrezati Torrenta iz rostera i osloboditi mjesto mladom igraču.
  • hardek
    7.9k
    Izrezati Torrenta iz rostera i osloboditi mjesto mladom igračuZagi

Baš velika šteta da se ozljedio prošle sezone. Idealan kandidat je bio za uzeti 3-5 milja eura na ljeto. Ovako imaš situaciju da ga sad prodat ne možeš dok ga ne vratiš u formu, a nemaš ga kako vratit u formu
  • Dzoni
    3.2k

Ja bih mu dao još šanse kad se vrati, ako ništa da neku lovu izvučemo.
    Sjećam se da je bila priča da ako se na dugo vrijeme ozlijedi, osiguravajuća kuća mu isplaćuje plaću, a ne Dinamo, stoga nismo previše izvukli, a odličan bunkeraški stoper u LP
  • Zagi
    13.9k
    Ja bih mu dao još šanse kad se vrati, ako ništa da neku lovu izvučemo.Dzoni
    To je onda minuta manje mladom igraču od kojeg ćemo puno više dobiti.
    Na kraju , čisti gubitak po minuti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.