• veselko tenžera
    6.5k
    Niti jedan igrač nije napredovao pod njim osim HoxheProgressive overload

Činjenično netočno. Zajc, Bennacer, Sergi, Bakrar, Goda i pogotovo MPV su sve bolji kako vrijeme odmiče. Topić je počeo dobivati minute i raste, Lisica je lagano rastao do ozljede.

S druge strane, ne vidim igrača kojeg je Kovačević ugasio, nekoga tko je bio dobar pa padao kako vrijeme odmiče. Ljubičić, Vidović i Villar su bili programirani starteri i od početka su bili slabi. Forma im je konstantno loša (ili je igračka kvaliteta niska). Kule je bljesnuo pa stao kao i svake godine i nije dovoljnoj dobar da bi Belju zakucao za klupu čekajući njega.
  • vjeko1701
    21.7k
    Belju možda nije ugasio, al je definitivno dojam da ga stalno sputava, usporava. Ja razumijem davanje Kuletu određene minutaže, al dal ne bi bilo bolje da Kule starta svaku treću utakmicu u prosjeku pa da Beljo onda češće dobije 90 minuta?
  • Progressive overload
    354
    Ja nisam govorio o trenutnoj formi nego o napredovanju. Forma dođe i ode , taktičko znanje ostaje. A ja to ne vidim. Svi ti igrači koji su došli su imali neko znanje, najbolji primjer su Lisica i Valinčić koji su to donijeli iz Istre.

A što se tiče forme, ako je on digao formu igračima koji nisu prošli pripreme e pa onda je i zaslužan za gašenje igrača koji imaju stotine utakmica lige petice. Ne može mi nitko reći da oni ne mogu biti bolji od većine igrača HNL.
  • veselko tenžera
    6.5k
    ni ovo ne stoji. Zaboravljaš da Kule uopće nije igrao dosta ovih utakmica u kojima Beljo nije igrao. Igrao je Bakrar i igrao je dobro.
    Da nije bilo ova 3 tap-ina u zadnja 2 kola protiv razbijenog Belupa i juniorske Lokomotive pričali bi o jednoj od najkatastrofalnijih polusezona Dinamovog prvog napadača. Sad evo pričamo da ga netko sputava.
  • Crusades
    20.7k
    Sva sreća pa se za "tap-in" ne moraš naći u toj poziciji i bit spreman na loptu nego se tap in upiše na početku utakmice.
  • rokikaciga
    8.5k
    Platio bih 15 milja napadaca da zabije 25 "tap-in" golova svake sezone.
  • Fatos Beqiraj
    666
    sad je odjednim raspali belupo i juniorska loksa, daj molim te. Da je da Celti vigo 2 reklo bi se ma 10 momcad spanjolske
  • GeneralNapoleon
    2.4k
    Mario Kovačević je dobio potpuno novu momcad i u zadnjih 5 sezona samo je jedna polusezona bila učinkovitija od ove (40 bodova, sada 38) dakle osvojenih 70,3% bodova.Kvasina

Pretpostavljam da racunas od sezone 21/22. U tom slucaju ta jedna gdje smo bili bolji je sezona 22/23. Ali onda treba napomenuti da smo osvojili kao prvo 41 bod i to u samo 16 utakmica, plus bili na 6 bodova ispred tovara sa tekmom manje. Znaci 2,56 bodova po utakmici sada smo na 2,11. Ostale tri sezone su doslovce najlosije tri sezone od kad je Bjelica dosao. Pa onda je to sve vec manje impresivno.

Pogresan je narativ da je u ovu momčad uloženo cca 20 milijuna jer ova momčad je manje vrijedna u odnosu na proslogodisnju za čak 30 milijuna.Kvasina

Poprilicno sam siguran da smo na pocetku prosle sezone vrijedili 80 milijuna a na pocetku ove 70 milijuna. To je razlika od samo 10 milijuna. A ukoliko je doslo do pada i veveg razmaka cijene onda je to valjda primarna krivica trenera koji svojim antinogometom i nerazvijanjem igraca dovodi k tome.

neka me neko razuvjeri u konstataciji da su proslogodisnje pobjede u LP (Slovan,Salzburg) s izuzetkom Milana nesto veće i vrijednije od pobjeda protiv Fenerbahcea i Macabija ili remi doma s Celticom vrijednij od remija s Malmeom.Kvasina

Pa jedina spomena vrijednija pobjeda i je Fener kao neki ozbiljniji klub. S druge strane je samo Slovan na razini trenutnih protivnika iz EL. Salzburg i Celtic su daleko ozbiljniji protivnici od Malmöa i Maccabija. Pa jedan Celitc je tada vise vrijedio nego Celta koja mas sada razbija bez pol muke. I to jos tada osakaceni. Slovan smo maznuli kak smo trebali Malmö i Maccabi.

Usporedujes Malmö sa Celticom koji je barem jednu klasu jaci od Malmöa.

S druge strane sjetite se poraza od Arsenala, Bayerna i Dortmunda prosle godine?Kvasina

Pa onda tu nastavljas se pravit kao da su ti protivnici isti rang kao ovi koji nas sada samaraju. Jednostavno nisu. Jedini sramotan poraz je bio protiv Bayerna. I Arsenal i Dortmund su nam tek pred kraj tekme zabili treci. Sada nas ekipe koje su jednu do dvije klase slabije rijese za 45 minuta bez da se oznoje.

Podsjecam Dinamo je lani imao 5 reprezentativaca koliko ih imamo sada?Kvasina

"Samo" 4 ako nisam nekoga zaboravio: McKenna, Bennacer, Bakrar, Hoxha.

podizanje igre i forme Bennacera, Belje, Sergija povratak Lisice i Valinčića, te Solde, Topića nam jamči novi naslovKvasina

Pa pitanje i je zasto nisu u formi. Zasto recimo Topic i Soldo ispadnu totalno slucajna otkrica. Zasto neki igraci (Villar, Ljubicic, Vidovic, Stojkovic, donekle i Beljo) igraju totalno ispod ocekivane razine? Zasto igra pola sezone Goda da bi Vinlöf totalno slucajno upao natrag u prvih 11 nakon sto je vec startao prve dvije i bio solidan.

Nema taktike, nema strategije, nema muda, mucimo se i jedina pozitivna stvar u cijeloj polusezoni je jedan bod prijednosti na raspale tovare. Zbog toga moze dobiti tek tolko prolaznih 2. Ali sve u svemu nezadovoljavajuce i nicime pokazano da je to covjek koji je zasluzio da dobije vremena.
  • Kvasina
    138
    Mario Kovačević je dobio potpuno novu momcad i u zadnjih 5 sezona samo je jedna polusezona bila učinkovitija od ove (40 bodova, sada 38) dakle osvojenih 70,3% bodova.
    — Kvasina

Pretpostavljam da racunas od sezone 21/22. U tom slucaju ta jedna gdje smo bili bolji je sezona 22/23. Ali onda treba napomenuti da smo osvojili kao prvo 41 bod i to u samo 16 utakmica, plus bili na 6 bodova ispred tovara sa tekmom manje. Znaci 2,56 bodova po utakmici sada smo na 2,11. Ostale tri sezone su doslovce najlosije tri sezone od kad je Bjelica dosao. Pa onda je to sve vec manje impresivno.

- Opet, pogresna percepcija u sezoni kada je dosao Bjelica u momcad je ulozeno 13,85 milijuna Eura, ali je ostala "kičma momčadi (Livakovic, Ademi, Gavranović) Dosli su Petkovic, Oršić, Dilaver, Šitum, Theophile itd... i kao rijetko kada manje više sva pojačanja su bila pogodjena, pa smo i s tom momčadi ispali u kvalifikacijama za LP, pa je uradjena dodatna doselekecija...i nakon toga kreće nas uzlet... Tadašnji Hajduk i HNL je kudikamo bio nekunkurentniji nego sto je to sada...

Pogresan je narativ da je u ovu momčad uloženo cca 20 milijuna jer ova momčad je manje vrijedna u odnosu na proslogodisnju za čak 30 milijuna.
    — Kvasina

Poprilicno sam siguran da smo na pocetku prosle sezone vrijedili 80 milijuna a na pocetku ove 70 milijuna. To je razlika od samo 10 milijuna. A ukoliko je doslo do pada i veveg razmaka cijene onda je to valjda primarna krivica trenera koji svojim antinogometom i nerazvijanjem igraca dovodi k tome.

Ne znam kako si tako poprilicno siguran jer podatci s transfermarkta kazu 89 i 59 milijuna

neka me neko razuvjeri u konstataciji da su proslogodisnje pobjede u LP (Slovan,Salzburg) s izuzetkom Milana nesto veće i vrijednije od pobjeda protiv Fenerbahcea i Macabija ili remi doma s Celticom vrijednij od remija s Malmeom.
    — Kvasina

Pa jedina spomena vrijednija pobjeda i je Fener kao neki ozbiljniji klub. S druge strane je samo Slovan na razini trenutnih protivnika iz EL. Salzburg i Celtic su daleko ozbiljniji protivnici od Malmöa i Maccabija. Pa jedan Celitc je tada vise vrijedio nego Celta koja mas sada razbija bez pol muke. I to jos tada osakaceni. Slovan smo maznuli kak smo trebali Malmö i Maccabi.

Usporedujes Malmö sa Celticom koji je barem jednu klasu jaci od Malmöa.

Govorim u kontekstu odnosa snage momčadi koju smo imali i ove nove momčadi, vrati se na dolazak Bjelice ispali smo u kvalifikacija za LP od Young Boysa...

S druge strane sjetite se poraza od Arsenala, Bayerna i Dortmunda prosle godine?
    — Kvasina

Pa onda tu nastavljas se pravit kao da su ti protivnici isti rang kao ovi koji nas sada samaraju. Jednostavno nisu. Jedini sramotan poraz je bio protiv Bayerna. I Arsenal i Dortmund su nam tek pred kraj tekme zabili treci. Sada nas ekipe koje su jednu do dvije klase slabije rijese za 45 minuta bez da se oznoje.

Pa rekao sam da je problematičan dojam koji smo ostavili, a rezultat je bio sličan...

Podsjecam Dinamo je lani imao 5 reprezentativaca koliko ih imamo sada?
    — Kvasina

"Samo" 4 ako nisam nekoga zaboravio: McKenna, Bennacer, Bakrar, Hoxha.

Da ali ja pričam o igračima na top razini i u top reprezentacijama, Sučić, Baturina, Petkovic itd..

podizanje igre i forme Bennacera, Belje, Sergija povratak Lisice i Valinčića, te Solde, Topića nam jamči novi naslov
    — Kvasina

Pa pitanje i je zasto nisu u formi. Zasto recimo Topic i Soldo ispadnu totalno slucajna otkrica. Zasto neki igraci (Villar, Ljubicic, Vidovic, Stojkovic, donekle i Beljo) igraju totalno ispod ocekivane razine? Zasto igra pola sezone Goda da bi Vinlöf totalno slucajno upao natrag u prvih 11 nakon sto je vec startao prve dvije i bio solidan.

Nema taktike, nema strategije, nema muda, mucimo se i jedina pozitivna stvar u cijeloj polusezoni je jedan bod prijednosti na raspale tovare. Zbog toga moze dobiti tek tolko prolaznih 2. Ali sve u svemu nezadovoljavajuce i nicime pokazano da je to covjek koji je zasluzio da dobije vremena.

Svatko ima svoje misljenje, ali hajmo gledati s druge strane, jel ti mislis da je sve do trenera? Karakterni igrači koji su kvalitetni pokazu iskorak unatoč treneru, ne znam da postoji trener koji bi radio kontra sebe ili ti poznajes takvog? Vidovic poslije prvog mandata u Dinamu ode u Mainz na posudbu i dobije 10-15 minuta u polusezoni, Villar ne igra u momčadi koja je ispla iz Spanjolske prve lige, Ljubičić je došao iz Kelna a ne iz neke top europske momčadi. a na sve to oni tek trebaju postati momčad i to je proces... Ne slazem se ni sa procjenom da Topić i Soldo su slučajna otkrića, red i rad na treningu uz kvalitetu uvijek dodju na naplatu pa tako i njima, otvorilo se trener prepoznao i sada imamo top dva mlada igrača u ozbiljnom rosteru.
    Da me se pogresno ne shvati nije Mario Kovačević idealan trener bez greske ali zasluzio je vrijeme da pokaze koliko zna ili ne zna svejedno... Iskreno mislim da ova momcad svoj vrhunac moze dozivjeti na ljeto poslije priprema...
  • ElDorado
    8.4k
    Kova neupitno ostaje tak da ova tema do daljnjega nema nikakvog smisla...... Ali zanimljiva rasprava
  • ElDorado
    8.4k
    prihvaćam sve tvoje argumente, ali možemo se složiti da je naša igra trenutno na nezadovoljavajućoj ili ajde benevolentno djelomično zadovoljavajućoj razini.
    Moje pitanje je jedno i jedino: da li je Kova sposoban dići našu igru na višu, svima nama zadovoljavajuću razinu ? Boban vjeruje. A ti?
  • Laugreano
    4.8k
    da li je Kova sposoban dići našu igru na višu, svima nama zadovoljavajuću razinu ?ElDorado

To nas svih zanima, a postoji samo jedan nacin da to doznamo. Boban ocito vjeruje da moze,
  • GeneralNapoleon
    2.4k
    Opet, pogresna percepcija u sezoni kada je dosao Bjelica u momcad je ulozeno 13,85 milijuna Eura, ali je ostala "kičma momčadi (Livakovic, Ademi, Gavranović) Dosli su Petkovic, Oršić, Dilaver, Šitum, Theophile itd... i kao rijetko kada manje više sva pojačanja su bila pogodjena, pa smo i s tom momčadi ispali u kvalifikacijama za LP, pa je uradjena dodatna doselekecija...i nakon toga kreće nas uzlet... Tadašnji Hajduk i HNL je kudikamo bio nekunkurentniji nego sto je to sada...Kvasina

Ne kuzim koja je poanta ovoga. Ja uopce nisam spominjao novu ekipu. Naveo si kao primjer zadnjih 5 godina i bodovni ucinak na jesen. Ja sam se primarno na to oslanjao.

Uljepsao si cinjenicu da smo ove sezone dosta slabiji po ucinku nego u najboljoj od tih 5 sezona na taj nacin da si rekao da smo osvojili 40 umjesto 41 bod i to u dvije tekme manje, sto je kao sto rekoh bodovni ucinak tada od 2,56 boda po tekmi naspram sadasnjih 2,11.

Ja sam samo jos nadodao da ove ostale tri sezone jesu najlosije od kad je Bjelica bio trener. I to zato
    jer nitko ne uzima njih kao mjerilo. Inace bi to bilo srozavanje standarda. Mucenje pod Krznarom i Kopicem, ili ove zadnje dvije sezone uzimat kao neko mjerilo uspjesnosti.

Sezona 22/23 mora bit minimum kaj se HNLa tice. I zato tih 2,5 bodova koje je i Neno konstantno drzao u HNLu kroz sezonu i pol trebaju bit standard. Jos je recimo i 2,4 solidan ucinak koji bi nas odveo na lijepa 86 boda na kraju sezone. Ali 2,11 sto ide prema 76 boda i <80 je za moj ukus pre slabo.

Ne znam kako si tako poprilicno siguran jer podatci s transfermarkta kazu 89 i 59 milijunaKvasina

Nisam bas strucnjak za transfermarkt, jer mrzim tu aplikaciju zbog reklama i kolko se sporo sve otvara. Tako da dopustam da sam u krivu sto se toga tice. Zato sam i rekao da sam poprilicno siguran jer sam uvjeren da sam to procitao tako, a ne da je 100%.

No kolko vidim trenutno vrijedimo 65 milijuna. Ali ja govorim o pocetku sezone. A znam 100% da je Bennacer izgubio 5 milijuna vrijednosti. Iz toga bi se dalo zakljucit da sa svojih 70 nisam pre daleko fulao. Ukoliko su ostale vrijednosti vise manje u globalu ostale iste.

Takoder je tvojih 89 milijuna tocno u vezi proslosezonske ekipe. Ali i to je na kraju sezone. Ja govorim opet o pocetku sezone 24/25, gdje mislim da je kadar bio oko 80 milijuna. Nisam mogao naci podatak za pocetak sezone. Ali na kraju su u kadru bili i Galesic, Kanga i Sucic sa vecom vrijednoscu. Tak da opet smatram da tih 80 milijuna na pocetku sezone 24/25, kao sto mislim da sam tada procitao, nisu nerealni.

Govorim u kontekstu odnosa snage momčadi koju smo imali i ove nove momčadi, vrati se na dolazak Bjelice ispali smo u kvalifikacija za LP od Young Boysa...Kvasina

Pa ja sam uvjeren da je ova momcad bolja od proslogodisnje. Ona je mozda bila vrijednija na papiru. Ali ta vrijednost joj je bila maksimum. Sada imamo vise potencijala kojeg trener treba ostvarit. Bas kao sto je Bjelica 18/19 kad je dobio momcad od 50 milijuna i od nje napravio momcad od preko 100 milijuna.

A cak i ako cemo uzet surove brojke. Opet su to jace ekipe i u usporedbi. Jer bod protiv Celtica sa onako osakacenom ekipom ne moze u istu recenicu sa bodom protiv Malmöa gdje imas sve igrace na raspolaganju.

Pa i protiv Dortmunda je igrao Pavic 6icu. Prakticki u svim tekmama nisi imao Petkovica nego ti je Kule igrao startnu spicu.

I opet nemam problema ni da izgubimo neku. Ni da nas netko nasamara. Ali mi u konstanti ne pokazujemo nista spomena vrijednog osim utakmice protiv Fenera.

Pa rekao sam da je problematičan dojam koji smo ostavili, a rezultat je bio sličan...Kvasina

Izvinjavam se sto sam previdio. Ali to i je problem. Sto ne licimo na nista. A ekipe su slabije protiv kojih ne licimo na nista.

Da ali ja pričam o igračima na top razini i u top reprezentacijama, Sučić, Baturina, Petkovic itd..Kvasina

Posteno. Ali opet imas klasetinu u vidu Bennacera recimo.

Svatko ima svoje misljenje, ali hajmo gledati s druge strane, jel ti mislis da je sve do trenera?Kvasina

Pa eto ja najiskrenije mislim da jest. Ili da je barem vecina do trenera. Mislim da nema kapacitet izvlacit ni blizu maksimuma iz ove momcadi i da do sada nicime nije pokazao da moze. Ja sam uvjeren da bi sa trenerom razine Bjelice samarali HNL i bolje se prezentirali u europskim tekmama.

Kovacevic mi dijeluje kao tipican prosijecan HNL trener malih klubova. Ziherastvo i bunkeri bez neke impresivne ofenzivne igre. Nema mentalitet i gard kakav Dinamu treba.

Svakako se nadam da ces ispasti u pravu a ja u krivu i da je jedino sto mu treba jos malo vremena. Ali jednostavno ne vjerujem u tu varijantu.
  • Mr Anderson
    16k
    Tema je novi trener Dinama, a ne sjećam se kad je zadnji put netko predložio neko prihvatljivo, i nama dostupno rješenje. Samo se rasprava s teme "Mario Kovačević" prelila ovamo.
    Obzirom da je 99% sigurno kako ovaj trener ostaje i nakon ovih mini priprema rasprava je više u fazi "Trla baba lan da joj prođe dan".
  • Droljo
    23.7k
    ne sjećam se kad je zadnji put netko predložio neko prihvatljivo, i nama dostupno rješenjeMr Anderson

Riera
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.