• Kujtim Shalla
    7.3k
    mislim da je to top deal ,bratski
  • Neron53
    2.3k
    Meni su Tuzlanski cevosi jebeni , Tuzlanski pilsner također :)
  • Minken Bojna
    96
    Pili taj Tuzlanski kod Tome poslije Gorice, bio je ok, ali nakon one Žuje sa sjevera svaka je top.
  • Dino
    4.7k

Sveti Martin na Muri, svaka preporuka
  • duksy
    473
    Terme Olimia u Podčetrtku.
    Imaš čuda za djecu, a i odrasle.
  • Infinity
    20.4k
    Meni su Tuzlanski cevosi jebeni , Tuzlanski pilsner također :)Neron53

Nisam nikad probao cevape u Tuzli, ali ako ti je Tuzlanski pilsner jeben, vjerovat cu da nam se ukusi razlikuju i da meni cevapi ne bi sjeli :lol:

Nisam siguran da sam pio pivo gore od Tuzlanskog.
  • NerminB
    364
    i ja gledam, tuzlanski pilsner je smece isto ko i sarajevsko ili preminger npr. Za cevape ne znam ali piva je bas odron.
  • Neron53
    2.3k

Ebiga, de gustibus non est disputandum .
    Ti si prva osoba koju znam da je probala Tuzlansko a da ima takvo misljenje
    Sto se tice Tuzlanskih cevapa, super su mi jer imaju taj specificni nacin posluzivanja sa poljevom po lepinji, koja je tada socna, prefina...moze se sama jesti s lukom :).
  • Infinity
    20.4k
    Sarajevsko je cak i dobro pivo, u odnosu na Tuzlansko ulazi u premium segment. Preminger u zivotu nisam probao i prilicno me cudi to, jer ga ima u skoro svakoj prodavnici. Ne znam kako mi nikad nije palo napamet da uzmem i probam. To sto ga nema po kaficima ipak govori da se i ne pije puno, tu bih ga prije probao nego kuci.

Nisam daleko od Tuzle, tu oko mene Tuzlanskog ima na svakom koraku, ali ga piju uglavnom stari kroneri, jer je uvjerljivo najjeftinije. Mi smo kao klinci jednom prilikom se odlucili za taj harakiri, jer smo imali po par maraka u dzepu, pa smo isli na kvantitet. Kao klinci smo pili vino koje je litra 1.5KM, a Tuzlanska se pobacala. Toliko je bila 'dobra'.

Sto se cevapa tice. Sarajevo Zmaj broj jedan, Zenica Beslic broj dva. Kojekakve Zelje, Travnici, Bascarsije, Brajlovici... prica za turiste.
  • Neron53
    2.3k

Ne mozes reci za pivu da je smece nego da je smece tebi.
    Recimo Guinness je MENI smece a ne mogu reci da je smece u apsolutnom smislu. Meni je osobno odvratno dok je nekima perfektmo
  • Kujtim Shalla
    7.3k
    to je tradicija bila i kod nas , sama ona lepinja se mogla jesti. Što se i naručivali kad se nije imalo za ćevape kad smo bili klinci. Meni je tuzlanski pilsner hladan kao žilet top. I svako pivo kad je hladno mu je dobro. A kad je toplo taman da je paulaner ili šta već prije bi uvijek čašu vode popio
  • NerminB
    364
    ma meni, da, podrazumijeva se :grin: sta ja znam, nase pive su mi uvijek bile srednja zalost za razliku od stranih mada kako covjek stari sve ljepse mu sjeda jana limun i budjenja bez glavobolje :grin:
  • Infinity
    20.4k
    kako covjek stari sve ljepse mu sjeda jana limun i budjenja bez glavobolje :grin:NerminB

Probaj pocet pit u podne i leci spavati u 22h :lol: Ako dobro tempiras, prespavas mamurluk, a ustanes na vrijeme :lol:
  • Kujtim Shalla
    7.3k
    neznam kako je sad ,nisam u Bosni bio već više od 12,13 godina ali znam da je dosta bilo do vode prije. Ukus se mijenjao iz godine u godinu. Ne samo tuzlanskog ,nego i ostalog piva. Sjećam se da mi se svidio nektar pivo , godinu poslije to nije bilo isto pivo . Ljetos mi je zet bio u Banjaluci koji je baš pivopija i kaže da mu je Nektar ubjedljivo najbolji
  • Neron53
    2.3k

Ostario sam bez da sam ikad probao janu limun i uvjeren sam da nisam Bog zna sta propustio :)
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.