• mali M
    9.1k
    ma dobro filozofiraš bracika, šta bi dogodilo rušenje kad bu nam kranjča gotova za minimalno godinu dana.. nek samo riješavaju sad ove bedastoće i idemo dalje..
  • Sajla
    15k
    nažalost vrlo brzo radi žalbi dođemo do godinu dana odgode i praznog hoda ukupno.fakin

zbilja ne vidiš razliku između "nažalost imamo prazni hod i odgodu" i "sve je to nepotrebno i bezveze"?
    i zbilja misliš da će na projektu na kojem i gradska i državna vlast misle skupljati političke bodove po 3-4 mjeseca rješavati svaku žalbu?
    što se to tebi u životu dogodilo da ti je ubilo svaku nadu, zar baš nikad ništa optimistično ne možeš napisati? :sad:
  • Tvrdica McTvrdi
    3.5k
    Odlicno je i pozivanje na Isusa, Bibliju i Crkvu od strane nekoga tko u to ne vjerujePacho

Oh, u proteklom desetljeću s bivšim papom je to takva ekipa doktorirala.
  • jedan u nizu
    16.4k
    piše da će se žalba riješiti u prvom kvartalu iduće godine. to je do 1.4. znači za 3, 4 mjeseca,fakin

Ovo mi zvuci jako puno.
    Ovo je inace samo izrada projekta rusenja. Posao on nekoliko desetaka tisuca eura.

Prosle godine su zalbu za izvedbeni projekt rijesili u mjesec dana.
    Toliko je i rok otprilike.
    Tipa desetak dana za podnesenje zalbi, i onda mjesec dana za uvid u zalbu i odluka.
  • db-izbjeglica
    19.2k
    Odlicno je i pozivanje na Isusa, Bibliju i Crkvu od strane nekoga tko u to ne vjeruje, ali ipak pokusava koristiti kao alat za usutkavanje neistomisljenika.Pacho

ja bi samo htio vidjeti osobe koje su glasale za tu osobu koja ima očitih problema.
    svakom iole normalnom je na prvi pogled i nakon par izgovorenih riječi je sve jasno.

i stvarno mi nije jasna hajka na tu pjesmu. mislim, jasno mi je, skupljanje jeftinih političkih poena, al da netko stvarno svoj politički repertoar zadnjih pola godine doslovno isključivo zasniva na tome - bolesno.

kako dotična misli zabraniti tu pjesmu?

eto, thompson je više neće pjevati i što onda?

hoće dalia orešković sa benčićkom, kekinicom, radom borić i tomaševićem organizirati odrede kontrole koji će obilaziti svaku momačku, svaku svadbu, svaki rođendam, imendan, svaku feštu, svaku birtiju prilikom gledanja reprezentativnih sportskih događaja i zatvarati ljude zbog pjesme koja u raznim verzijama i inačicama na youtubeu ima desetke i desetke milijuna pregleda.

:monkey:

i ajd da se ta pjesma pojavila prije pol godine, pa je to nešto novo i neviđeno, al ona je tu koliko, 30+ godina... i raspali se u specijalnim prigodama i bude super :lol:

jbni peđa grbin je sa guštom pjeva, svi smo vidjeli, o čemu mi pričamo?
  • Nolifer
    13.4k

Ona sere nekome, a sama se nemre odreći onih nebitnih kresova i tih bedastoća, koje susramlje... :roll: :vomit:
  • Dino
    4.7k
    Nastavno na raspravu o ružnoj komunističkoj gradnji, evo nekoliko susjednih primjera da je zapravo trenutno stanje samo naš izbor, a ne nekaj ukamenjeno.

IMG-4224.jpg

IMG-4225.jpg

IMG-4226.jpg

IMG-4227.jpg
  • db-izbjeglica
    19.2k
    moderna arhitektura je goli k...c, kao i praktički sve moderno, cijepljeno od bilo kakvog ukusa, vještine, estetike, majstorstva, detalja, pažnje, na kraju krajeva - ljudskosti... peglaj ravne elemente, što više umjetnih materijala, što manje topline, što manje diskrecije i super. posebno boli što tu arhitekturu pokušavaju podvaliti ljudima i kad kupuju i grade komad svog životnog, stambenog prostora. tako se kao nešto lijepo i moderno predstavlja betonska (umjetno) kutijetina oblijepljena stiroporom (umjetno - doslovno derivat nafte) i sa što više staklenih površina (opet nešto umjetno).

kad kupuješ rajčicu, jel ti draža ona koja je rasla u vrtu ili nekom stakleniku?
    u vrtu! pa zašto ti onda želiš živjeti u stakleniku? :lol: :monkey:

zapravo je tužno vidjeti da su ljudi prije više stotina godina, kad se sve radilo ručno i sa primitivnim alatima puno više pažnje pridavali estetici, detaljima i toplini prostora nego danas, sa svom živom tehnologijom i mehanizacijom.

meni to izgleda kao da je cilj ušljivi uredski prostor preseliti u sve aspekte života....od privatnih do javnih.
    kutija-beton-staklo-plastika
  • NORTE
    21.2k
    Znači Vjesnik će se rušit prema istoku na Savsku cestu.
    Pretpostavljam da će vjerojatno biti nekakvog utjecaja na zidove podvožnjaka, a možda i na semafore i vodove tramvaja na Savskoj.
  • Sajla
    15k
    rušenje u tom smjeru ima savršenog smisla, neboder se ruši na svoju bazu, ta vodoravna donja etaža je dio Vjesnikove zgrade i skupa su jedna cjelina, po uzoru na predložak iz NYC. rušenjem u drugim smjerovima bile bi oštećene ostale zgrade i infrastrukturni objekti, a i ovako su ugrožene.
    pitam se kako će zaštititi da materijal ne odleti na Savsku i preko, bit će to zeznut posao...
  • Crusades
    20.2k
    Znači Vjesnik će se rušit prema istoku na Savsku cestu.NORTE

Kak misliš prema Istoku na Savsku? Kaj nije Savska od Vjesnika prema Zapadu?
  • NORTE
    21.2k

Je, zajebo sam, rijetko kad pomiješam to dvoje, al dogodi se. :grin: Mislim čak da sam negdje pročitao da će bit prema istoku pa sam zato bez razmišljanja napisao.
  • The Undertaker
    9.2k
    Logično je prema istoku jer su tamo još objekti Vjesnika. U bilo kojem drugom smjeru pada na ulicu ili okolne zgrade.
  • NORTE
    21.2k
    Logično je prema istoku jer su tamo još objekti Vjesnika. U bilo kojem drugom smjeru pada na ulicu ili okolne zgrade.The Undertaker

Ne znam jesi li mislio na zapad zapravo (prema Savskoj).

Na zapad ima najviše smisla jer je tamo najmanje ureda (prizemlje i kat), a ostalo je gola zemlja uz pet stabala koja će vjerojatno prije i ukloniti.
    Na zapad prema Savskoj će biti najmanje štete za okolinu.

Na sjever bi realno uništilo zidove podvožnjaka, a na jug ili istok bi oštetilo puno više poslovnih prostora.

Gledajući dugoročno sve skupa, cijeli taj kompleks bi se kasnije možda trebao rušiti i onda graditi novo.
  • The Undertaker
    9.2k
    Ja sam mislio istok jer sam pretpostavio da žele rušiti i ostale dijelove kompleksa.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet