• NitkoBitan
    32.4k
    Mafijaske metode. Kad VAR na nekoj utakmici bude izvan funkcije obicno to pise na ekranu u prijenosu. Ali eto 2x nije pisalo da ne stima nesto i ugasilo se bas kada su se trebale provjeravat situacije na utakmici Istre i Hajduka u Puli, mislim koje su sanse za to...
  • Blueshadow86
    4.3k
    očiti žuti za Pajazitija na početku utakmice (dobio ga je ipak na početku 2.pol) se ne spominje.Sajla

Haha, ovo je bilo i za očekivati. Kao što sam rekao za vrijeme te tekme, a i nakon, taj slučaj će proći ispod radara i pojeo vuk magare, i to po tko zna koji put. Ruganje i pišanje po svima nama se nastavlja.
  • Mali Zeus
    19.9k
    Erceg hattrick, već 3. utakmicu nas je oštetio. :cheer:
  • FazeN
    2.8k
    Erceg hattrick, već 3. utakmicu nas je oštetioMali Zeus

Isprava, 4., a uskoro objavim.
  • rokikaciga
    6.3k
    Imam ja, posaljem ti navecer kad dodem s posla
  • San Lorenzo
    22.5k
    Sasvim slučajno jel, taj se crveni karton Bukvića uopće nije našao u sažetku maxsporta, a nije baš da je utakmica bila prepuna sadržaja.
  • FazeN
    2.8k
    21:00, Najbolji hrvatski sudac - Mateo Erceg.
  • prefontaine
    4.6k

Nisu imali kad, jadovi. Sažetci su trajali ukupno 7:48 min. Uvod je trajao do 1:28. Zadnja prilika koju su izdvojili završava na 5:12.

Ukupno 3:44 min sažetaka utakmice i 4:08 uvodne špice, sastava, završne špice i izjava.

Gamad gadljiva.
  • FazeN
    2.8k
    Ipak Ercegcam bude sutra.
    Traje 3 sata da se uploada Bože..15+ minuta video traje, toliko nam je štete Erceg nanesao u ove 4 utakmice, mislim da to dosta govori o njemu :)
  • reziser
    7.8k
    Sa svih strana europskih nogometnih adresa stižu gotovo iste priče. Eskalacija je pritužbi na suce i gotovo ne može proći jedno kolo, svejedno o kojem nogometu pričamo, od visoko rangiranih liga do onih slabijih, a da suci nisu u centru pažnje ogorčenja klubova, trenera i igrača.

Otkako je nogomet ušao u više brzina, to jest otkako se fizička moć nametnula kao glavna odrednica modernog vremena jedne ipak igre i nadigravanja, sucima je postalo nemjerljivo teže donositi tzv. odluke u sekundi. Istina je da su već 7-8 godina dobili asistenciju VAR-a, ali kako teče era “tehnoloških alata” u nogometu, kao da je ona izobličena i brže nego što su to skeptici najavljivali. Jer, govorili su takvi, nema toga što ljudi nogometa neće diskreditirati ako im to odgovara kao alibi ili generator interesa, taman da se radilo i o digitalnoj tehnologiji...

Suci griješe iz raznih razloga. Igrači su sve brži, igra je sve brža, a suci su ostali “amateri” u kontekstu fizičkih moći da prate te ritmove. Donositi odluke u trenutku stoga je postalo sve plodnije tlo za pogreške. Na stranu veća ili manja kvaliteta nekog suca, veća ili manja umješnost asistenata, treba reći da sucima nimalo ne olakšavaju posao akteri, počevši od trenera, preko igrača do samih čelnika klubova. Nakon što su gledatelji bili prva linija prozivanja, uz asistenciju medija, sada su svi akteri igre postali i veća gunđala od navijača i medija. U nedjelju je u Italiji bilo niz napada na suce, čak je i jedan inače umjereni trener kao Pioli žestoko na centru spočitavao sucu da je oštetio njegovu Fiorentinu.

U Španjolskoj je Real uveo “modu” da pred svaku utakmicu video prezentacijama ukaže kako ih suci oštećuju te tako vrše pritisak na onoga koji im treba suditi idući meč. FIFA i UEFA su promovirali da igrači više ne smiju masovno okruživati suce i pritiskati ih, osim kapetana, ali sve se to razvodnilo i “gužve” su čak i veće i intenzivnije nego prije...

Suci po logici griješe jer u hipu donose važne odluke, ali sada su klubovi, igrači i treneri čak i na takvim razinama kakva je španjolska, talijanska ili njemačka liga, pretjerali. Time samo sebi otežavaju igranje. Kao u SHNL-u, gdje suci griješe, često i zbog silnog pritiska kojem su podvrgnuti, i tretirani su kao alibi za propuste aktera. Takav besmislen pritisak u konačnici se vraća nesigurnim sudačkim prezentacijama, a čije posljedice ne može izbjeći nitko. Pogotovo ne kvaliteta igre. Ono što sada vidimo, nije to stvar samo na “Balkanu”...
  • Ludovic IX
    10.1k
    Sve stoji ali kako kod nas uvijek u korist istog kluba
  • reziser
    7.8k
    Sve stoji ali kako kod nas uvijek u korist istog klubaLudovic IX
    jer taj isti klub radi kao i Real, konstantan pritisk na suce, vađenje svega živog i neživog na njihovu štetu, pa tako stvaraju pritisak sucima za slijedeću utakmicu...
  • Tvrdica McTvrdi
    2.8k

I zato što ti isti suci navijaju za taj klub.
  • Kumerle
    1.7k
    jer taj isti klub radi kao i Real, konstantan pritisk na suce, vađenje svega živog i neživog na njihovu štetu, pa tako stvaraju pritisak sucima za slijedeću utakmicu...reziser

Znači da pritisak urađa plodom, onda trebamo i mi tako.
    Meni je nevjerojatno kakve su kukavice suci prve lige i oni bi sudili Europu...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.