• Peškaman
    8k
    U kojem natjecanju uopće igra Cibona?
    I kako uopće idu ta europska natjecanja po jačini, pretpostavljam da su Euroleague i Eurocup broj jedan i dva.
  • Dinamo iznad svih
    396
    u četvrtom rangu
    1. Euroleague
    2. Eurocup
    3. Fibina liga prvaka
    4. Fiba Europa cup
  • Keyser Soze
    16.5k

1. Euroliga
    2. Eurokup
    3. Fiba Liga prvaka
    4. Fiba Europe Cup (Cibona tu igra)

Dinamo igra u ENBL, to je natjecanje osnovano 2021. i nisu pod Fibom niti Ulebom koliko znam. Okuplja klubove sjeverne, srednje i istočne Europe, mislim da je to najslabije natjecanje, ovo gdje Cibona igra ima klubove iz Italije, Francuske, Njemačke, Španjolske, Grčke pa je to ipak razina iznad.
  • Sibirski plavac
    6.8k

Euroleague, Eurocup, Fiba Champions league, Fiba Europe cup (tu je Cibona)

Najslabije od 4 natjecanja ali ima tu ekipa iz ozbiljnih liga (Italija, Španjolska, Grčka, Turska, Njemačka, Francuska) recimo Zaragoza, Bilbao, Murcia, PAOK, Braunchsweig, Dinamo Sassari, Reggiana, Sporting, Porto.

Nije Euroliga/eurocup kvaliteta, ali opet je riječ o natjecanju sa solidnim momčadima i to iz nekoliko jačih europskih liga koje sam gore naveo.

Za Euroligu i Eurocup ipak trebaju milijunski budžeti ako oćeš biti konkurentan. Čak i za Champions league neke momčadi koje su pri vrhu imaju takve budžete, ali možeš i s manjim biti donekle konkurentan. Europe cup je po meni taman po mjeri Cibone s obzirom da je riječ o klubu koji zadnjih xy godina završava sezonu i onda cijelo ljeto se špekulira hoće li uopće postojati iduće sezone. S obzirom na takve okolnosti bilo kakva Europa je dobra. A i rekoh već, imaš priliku zaigrati s momčadima iz najjačih europskih liga. Bilbao je reicmo lanjski osvajač ovog natjecanja, Murcia je preklani bila druga u španjolskoj ligi (najjačoj ligi Europe), a idući protivnik Cibone Dijon je preklani osvojio kup Francuske.
    Ima tu zanimljivih ekipa.
  • Keyser Soze
    16.5k
    FIBA Europe Cup je nešto kao Intertoto kup u nogometu, a ovo gdje je Dinamo ne znam gdje bi se moglo svrstati.

Svakako bolje to nego da igraju onu privatnu srpsku ligu.
  • Sibirski plavac
    6.8k
    Svakako bolje to nego da igraju onu privatnu srpsku ligu.Keyser Soze

I to drugi rang...
  • Keyser Soze
    16.5k
    Ma općenito je Aba liga upropastila našu košarku, a košarka nam je službeno umrla onog trenutka kad je Lovrić predao Zvezdi mjesto u Euroligi, najveća sramota Cibone ikad.
  • Zagreb1992
    2.7k
    ENBL je bivša Alpe Adria Cup..Inače natjecanje koje nije priznato od strane ni FIBE ni HKS-a .

Od svih tih natjecanja Euroliga je broj 1 iako je pitanje budućnost iste s obzirom da se od 2027 navodno sprema početak NBA Europa....Tu je cilj da se ekipe poput Real, Barcelone , Paris , Manchester gura u istu ..S obzirom na lovu koja će se tamo okretati i očekivano
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.