• Filip85
    931
    Ma jebe se njima za točnost ocjena, njima je najbitnije da kapa lova od FUT-ovih kartica...
  • dinamozivivjecno
    2.9k
    svi su tu osim Nevistica, slucajnost ili ne :lol:
  • jp23
    3.3k
    Koliko sam vidio, u ovoj novoj Fifi, pardon, EA FCu, u FUTu, pardon, sada je to samo Ultimate team, od naših igrača fale Goda, Soldo i Varela. Začudom ima Topić, i postoji verzija kartice Čavline gdje još igra za nas (al se više ta nemre dobit).

Nisam provjerio za career mode / obične online tekme kakvo je tamo stanje.
  • ZGBhoy
    1.8k
    Aj da probamo i ovo, inace obozavam igrat Career Mode

# Rođenje Erste Bank Srednjoeuropske Bundeslige (Kao nekad u Hokeju)

Godine 2025. europski nogomet stajao je na raskrižju. Velike lige – Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A i Ligue 1 – koncentrirale su posljednjih godina sve više novca i pažnje. Manje, ali tradicijom bogate nogometne nacije poput Austrije, Hrvatske, Češke i Mađarske borile su se da ne nestanu u koncertu velikana.

Okidač: Kriza i Vizija

Kada su neki od najvećih klubova Srednje Europe, uključujući Rapid Wien, Dinamo Zagreb i Slaviju Prag, 2024. godine na sastancima UEFA-e glasno zahtijevali pravedniju raspodjelu prihoda od europskih natjecanja, postalo je jasno: mali tržišta sama nemaju glasa. Ali što ako bi udružili snage?

Tajni sastanak u Budimpešti u proljeće 2025. donio je presudnu ideju: zajednička liga koja bi ujedinila tradiciju, rivalstvo i ekonomsku snagu. Inspirirana poviješću stare Dunavske Monarhije, rodila se vizija **Srednjoeuropske Bundeslige**.

Osnivački Klubovi

Nakon dugih pregovora dogovoreno je 12 klubova koji će sportski i kulturno predstavljati regiju:

Austrija (6): Rapid Wien, Austria Wien, RB Salzburg, Sturm Graz, LASK, GAK
    Hrvatska (2): Dinamo Zagreb, Hajduk Split
    Češka (3): Slavia Prag, Sparta Prag, Viktoria Plzeň
    Mađarska (1): Ferencváros Budimpešta

Time je postignuta ravnoteža: Austrija kao zemlja domaćin dala je jezgru, Hrvatska i Češka donijele su svoja vječna rivalstva, a Mađarska je pridonijela nacionalnim simbolom Ferencvárosom.

Povijesna Značajnost

Mediji su je odmah nazvali **„Nogometna Austro-Ugarska 2.0“**. Odabir gradova – Beč, Zagreb, Split, Prag, Budimpešta, Graz, Linz, Plzeň, Salzburg – odražavao je stare krunske zemlje. Rivalstva koja su nekoć bila oblikovana politikom sada su ponovno oživjela kroz sport:

* Dinamo vs Hajduk – Balkanski plamen u novom ruhu
    * Slavia vs Sparta – srce Praga
    * Rapid vs Austria – Beč ostaje Beč
    * Sturm vs GAK – derbi Graza
    * Ferencváros protiv svih – mađarska utvrda u inozemstvu

Struktura i Ciljevi

Liga je slijedila austrijski model: 12 momčadi, osnovni dio sezone sa 22 utakmice, zatim podjela na skupinu za prvaka i kvalifikacijsku skupinu. Europska mjesta bila su žestoko osporavana, s nadom da će udružena kvaliteta u 5 do 6 stadiona redovito garantirati večeri u Europi.

Početak je slavljen kao **Preporod Srednje Europe**. Stadioni bi bili rasprodani, TV prava po prvi put su se prodavala širom kontinenta, a navijači iz svih nacija hrlili bi na utakmice. Salzburg protiv Dinama, Rapid protiv Hajduka, Slavia protiv Sturma, svaki tjedan donosio je derbi.

**Srednjoeuropska Bundesliga** je rođena.
    Ne kao nostalgičan projekt, već kao odgovor na dominaciju velikih pet liga. Simbol da tradicija, strast i rivalstvo još uvijek mogu konkurirati novcu – ako se stoji zajedno.

Pisano CHatGPTom
  • Pacho
    5.9k
    Nema ajduk tu sta traziti. Oni su za tursku ligu.
  • Filip85
    931
    GTA 6 pomaknut na 26. svibanj sljedeće godine....
  • pešća
    516
    Sa kojeg datuma pomaknut? Mislim da i je bilo planirano tak negdje kasno proljeće.
  • Filip85
    931
    Zadnje što sam ja pročitao da je trebalo biti u kasnu jesen/zimu ove godine...

https://www.gamingbible.com/news/gta-6-release-date-update-gamers-wild-973674-20250923

ovdje sam naišao na novi datum...to mi je iskočilo u onom google najpretraživanije...
  • Pacho
    5.9k

To je vijest stara par mjeseci
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.