• Ritam Ulice
    2k
    Zna ko di se u Rovinju u subotu moze pogledat tekma?
  • darkcro
    108
    Block bar, Teo bar
  • Time
    1.4k
    Nevistic
    Valincic Dominguez McKenna Goda
    Misic Ljubicic Zajc/Mudražija
    Kulenovic Beljo Vidovic
  • Crni86
    15.3k
    Zajc od starta pa oko 60. minute ulazi benaccer.

Vidovic lijevo pa kasnije ga mjenja perez vinlof.

Lija krece a u nastavku ulazi fran topic radi skok igre koju ce oni silovat pred kraj tekme ukoliko ce rezultat bit negativan po njih.
  • antecacic
    118
    Razumijem da smo trenutno u neubranom groždu i da je nekad najlakše povući crtu i reći da trener mora otići te da su tenzije prije jednog od opet povijesnih derbija vrlo visoke.

Nogomet nije matematika, nije samo stanje tablice u tom trenutku,nego proces koji se gradi iznutra i dugoročno. Neki se možda neće složiti sa mnom, ali po meni imamo trenera koji jasno njeguje osnove visokog pressinga, koji prepoznaje pressing-okidače (to se da lako vidjeti) i njegove momčadi tjeraju suparnika na pogrešku već u njihovoj prvoj trećini/ našoj zadnjoj.
    Automatizmi su prisutni i u kretanju bez lopte, geometrija izlazaka bekova i vezne linije u izgradnji pokazuju da postoji struktura i ideja, odnosno jasan plan koji bi trebali njegovati. Uostalom, nije ovih 13 bodova tu slučajno.

Kroz otvaranja igre vidi se da ekipa zna graditi od golmana, spuštati se u trokut na boku, stvarati višak između linija i strpljivo tražiti proboj prema naprijed. U fazi posjeda postoji jasna nit: od kontrole ritma do vertikalnih lopti koje razbijaju protivničke blokove. To nisu slučajni bljeskovi Kove, to je proces koji on realno gradi cijeli život. To se moglo vidjeti i u Varaždinu i u Belupu. Imam neke prijatelje i u Međimurju, rekli su mi da je zajedno s Lozom njegovao takve postulate cijelo vrijeme.

Rezultat možda nije savršen, ali valjda ne želimo proces koji smo toliko čekali prekidati na pola puta? Kova je pokazao da zna i kroz pressing i kroz posjed do sad, da zna pripremiti i razviti igru koja se prepoznaje, što god tko mislio o tome. Takvi stručnjaci, uzevši u obzir i njegove osobne kvalitete, zaslužuju još jednu konkretniju šansu, jer prekid sada ne bi bio rješenje nego korak unatrag, ista greška kao i s Jakirom ili Bjelicom. Ishitrena odluka i gašenje neke manje vatre.

Igra je u mnogočemu napredovala u odnosu na onaj jakirball od početka lanjske sezone ili onog s kraja iste kada nam se igra sastojala od beskonačnih nabijanja lopti prema naprijed. Zato budimo optimisti, imajmo vjere. Ovo je u suštini samo 1 utakmica kao i sve ostale, a prvenstvo je maraton. Fali malo agresije i energije za moj ukus, ali tu je bitan taj jedan momenat da se desi da se stvori lagana euforija i nalet i da krenemo opet junački.

Malo strpljenja i “trust the process”. Ako mu je Zvone vjerovao, možemo i mi.
  • austrijanac
    7.8k

Uvijek ste bili odmjereni, gospodine.
  • DiddyGuela
    4.3k
    Fali malo agresije i energije za moj ukusantecacic

Fali tocno ono o cemu se govorilo da ne smije faliti. Po tom principu su navodno i ciljana nova pojacanja. Trka, agresija, intenzitet.. to je bio lajtmotiv ljetnog prijelaznog roka. Famoznih 300 na sat, sjeca se netko? Po prikazanom, ne mozemo drzati to vise od 45 minuta.

Ove trokute, geometrije, uigrane šeme kovaballa... budemo vidjeli u jacim utakmicama, derbijima, Europi.
  • Efes Pilsen
    12.8k
    Ja bi rekao da je problem ono sto su mnogi naglasavali ranije, a to je pitanje autoriteta.
    Ono kako smo mi krenuli protiv Gorice se dogada, ali reakcija dolje pokraj terena je izostala. Nema vike, nema vadenja najslabije karike da se ostali probude. Ok, promijenio je nesto na poluvremenu, ali ne zelim cekat da nas potope jer trener ce promijenit nest tek kad prode dovoljno vremena da se niko ne uvrijedi.
    Mislim ne moras nikog promijenit.. Al dobro, ja isto usporedujem sve sa Bjelicom u prvom mandatu, imaju i blazi stilovi uspjeha..
  • ElDorado
    5.9k
    Po meni promjena vezne linije je pod mus. Najgore kaj se može dogoditi je nikakva promjena. Bennacer i Zajc igrali su zajedno i nema razloga ne gurnuti ih zajedno. Ljubo je po meni potrošio puno kredita, ima najgoru statistiku i prvi bi mi izletio, a Villar, ne znam po meni je on neka druga šestica a ako će igrati onda Mišić i on kao šestice i Zajc ispred njih. Krila su problem i uopće ne znam kaj bi oko toga rekao. Lisica će vjerojatno biti siguran iako je loš, a lijevo..... ne znam.
  • NKDZ86
    5.7k
    jedva čekam subotu i polazak, a najjače mi je kad svi uđemo u kavez i odmah na početku pozdravimo domaćina iz sveg glasa: tovarske pi...e!! :rofl:
  • Juznjak
    4.4k
    Erceg sudi, kao i zadnji derbi. Njega sam najviše priželjkivao u ovoj trojci Erceg-Pajač-Bel. Nek se i rezultat ponovi od zadnjeg puta i dobro je :pray:
  • Ivdzo11
    8.4k
    Mateo Erceg iz Benkovca delegiran je za glavnog suca utakmice 7. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Dinama koja se u subotu (17 sati) igra na Poljudu.

Ercegu će pomagati Goran Pataki iz Đakova i Kristijan Novosel iz Valpova. Četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova.

VAR sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a njegov asistent Mario Zebec iz Cestice.
  • Droljo
    21.1k
    Erceg nas je masakrirao u Varaždinu zajedno sa bagrom iz var sobe...
  • austrijanac
    7.8k
    Fascinantno je da se Zdenka Lovrića i dalje pušta blizu terena.
  • tp1997
    2k
    ali po meni imamo trenera koji jasno njeguje osnove visokog pressinga, koji prepoznaje pressing-okidače (to se da lako vidjeti)antecacic

Iskreno pitanje, kako i gdje se to vidi? Moj je dojam da nam je protiv Gorice presing izgledao baš loše i prosječni HNL igrači su izlazili iz njega kao od šale. Meni se više čini da je Kovačevićev presing "digni trojicu gore pa što bude"
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.