• Tvrdica McTvrdi
    2.1k

A u pičku materinu, jučer o njemu razmišljao...previše za mene ovaj tjedan. Počivao u miru Božjem
  • Mathiasovi Chageri
    6.3k
    obzirom da im je u senatu onak 422 naprama 6 senatora glaslao da se nastave slat pare Izraelu, a s obzirom da samo 2 predsjednika unazad 60+ godina nisu ljubila zid u Jeruzalemu (1. je ubijen), ništa me ne bi čudiloDrawTube

Teško da im je u Senatu 422 senatora glasalo jer ih u Senatu ima 100.
    U House of Representatives ili Kongresu ih ima 435. Možda si na njih mislio, ali jebiga, studirao sam to pa reagiram, čisto radi činjenica.

Ali kad si već spomenuo, teško da će Senat glasati protiv Izraela, kad je 2024. AIPAC direktno donirao, dao lovu ili financirao barem 40 od 100 senatora, a u Kongresu ih je lovu od AIPAC-a ili bilo kojeg pro-Israel PAC-a primilo ravno 356 od 435.
  • DrawTube
    7.1k
    e na to sam mislio

Ogroman je taj AIPAC lobi, neke veće njuške poput Cruza i Kamale su navodno primile nekoliko milijuna dolara od njih neki i po 30+
  • jp23
    3.3k
    Počivao u miru :sad:
  • Krizy
    61.2k
    Zanimljivo kako mnoge osobe opravdavaju ubojstvo Kirka, a kada se traži smrtna kazna za ubojicu, iste osobe govore da nitko ne zaslužuje smrtnu kaznu.
  • prefontaine
    3.6k
    Evo i moj skromni doprinos temi koja se zove Modri ŠANK - ajd na PIVICU. Živili!
    1000059657.jpg
  • jakov1
    940
    Jel to ona insinuira da su ga ubili Izraleci ili anti-Izraelci?
  • Sibirski plavac
    6.1k
    Zanimljivo kako mediji dok kritiziraju razne države širom svijeta radi utjecaja/propagande uvijek spominju istih par država (Amerika, Kina, Izrael, Iran, Rusija...), ali skoro nikad ne spominju Katar koji je vjerojatno zajebaniji i moćniji od svih njih. Jedino ga se na globalnoj razini spominjalo vezano za SP i položaj i uvjete radnika tamo, ali osim toga niš. Osim medija, ne spominju ga ni leftardi ni kranje desničarske face. Zanimljivo. :chin:
  • NORTE
    19.8k
    mediji dok kritiziraju razne države širom svijeta radi utjecaja/propagande uvijek spominju istih par država (Amerika, Kina, Izrael, Iran, Rusija...), ali skoro nikad ne spominju Katar koji je vjerojatno zajebaniji i moćniji od svih njih.Sibirski plavac

Ta mini državica prije svega ima novac (a tek onda moć i utjecaj) zbog zaliha plina (i nafte) i nije ni blizu vojnoj snazi nabrojanih, niti ima toliko ljudstvo niti globalne sfere utjecaja.

Evo izjave jednog analitičara koja meni samo potvrđuje da posljednjih godina u kojima gledamo vojne sukobe svjedočimo antičovječnom djelovanju i sotonizmu:

"jake interesne skupine u vojnoj industriji koja podržava sve ove oblike napada i međunarodnog širenja tenzija."
  • cibona
    6.2k
    Ništa ne insinuira, ali sigurna je, odnosno zna da je posljednjih mjeseci Charlie prolazio kroz "spiritual transition" ondosno počeo je preispitivati izraelske postupke, čak je dan prije smrti javno izjavio sumnju da izrael planski provodi etniĉko čišćenje nad nedužnim palestinskim narodom.

Također mi je upalo u oko kada je rekla da su mu određeni ljudi prijetili i prisiljavali ga da ne govori negativno o izraelu, bili su spremni oduzeti mu sve ukoliko samo djelomično promijeni svoj stav o cionističkom režimu.

Međutim, jasno je da se Charlie Kirk, polako, ali jasno počeo distancirati od svojih prethodnih stavova vezanih uz tu temu, stoga je gnjusno gledati Trumpove "AI" slike njega i Kirka obgrljene američkom i izraelskom zastavom.
  • ShanKu
    1.8k
    20250912-231222.jpg živjeli
  • Sibirski plavac
    6.1k

Nisu možda vojno jaki kao Ameri ili Rusi, ali nisu bezazleni. Od toga da su broj 1 financijer američkih i mnogih europskih koledža (kao slučajno jel, rekao bi Vejić), broj 1 financijer terorizma na bliskom istoku, do toga da su vlasnici AL Jazeere, jedne od najpopularnijih ako ne i najpopularnije svjetske tv postaje kad je u pitanju gepolitika, ratovi i slično. O raznim projektima u Europi kojima kupuju utjecaj također malo se zna jer rijetko tko piše o tome.

Ova 2 videa to dobro objašnjavaju:https://x.com/visegrad24/status/1813642023683162293

https://x.com/visegrad24/status/1870534499035177056

Saudijski ministar u ovom videu iz 2019. priča o Katarskoj povezanosti sa raznim skupinama na Bliskom Istoku koje traje već par desetljeća:https://x.com/visegrad24/status/1822413523240054929
  • vjeko1701
    18.5k
    Dopustila se priča o atentatu, sad ste već došli do Katra...
  • NORTE
    19.8k
    Dopustila se priča o atentatu, sad ste već došli do Katra...vjeko1701

Slobodno nastavite o atentatu.
    Nisam baš upućen u to, prvi put sam čuo za njega, ali svakako bih taj događaj povezao s činjenicom da je tamo svatko naoružan pa može napasti koga god mu smeta, a to bi se događalo i kod nas da je oružje dostupnije, iako naša nacija zbog rata je i dalje dosta naoružana.

S druge strane, ovo što pišete o Kirkovom preokretu u komunikaciji je jako zanimljivo.
  • Sibirski plavac
    6.1k
    S druge strane, ovo što pišete o Kirkovom preokretu u komunikaciji je jako zanimljivo.NORTE

Nema mi neke logike da bi se njega ovako išli riješiti s obzirom da je ipak većinu svoje karijere govorio pro-izraelske stavove, a recimo podcasteri koji redovno pričaju anti-izraelske priče (Candace Owens, Tucker Carlson, Jackson Hinkle) njima nitko nije niš napravio niti ih je dirao.

Sumnjam da bi se riješli lika koji ih je hvalio,a ostavili na miru one koji ih redovno pljuju i koji su sa kenjanjem po Izraelu si izgradili karijeru ili podigli popularnost.

Btw, svo troje gore navedenih su kako se ono kaže "kako vitar puše". Dok su imali koristi od ovih po kojima sad seru bili su im top. Očito su sad okrenuli priču jer im je došao neki novi "poslodavac". Nije slučajno da recimo Carlsona na društvenim mrežama zovu Tucker Qatarlson. Owensica redovno sere po Izraelu,a karijeru joj praktički stvorili Shapiro i Prager dok je radila kod njih.

Kad smo već kod naglog mijenjanja mišljenja:

https://x.com/TheMilkBarTV/status/1962526457655418894

https://www.facebook.com/IBSInow/videos/milkbartv-on-x-watch-tucker-carlsons-transformation-from-warning-about-the-sprea/1111755217581889/

https://x.com/visegrad24/status/1821546567389544947

Pitam se čemu takva nagla promjena kod ovo troje :chin:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.