• Draž
    1.7k
    "No dok postojeća vlast ne gleda svoje privatne interese, već joj je bitna samo budućnost navijačkog klupskog modela, oporbenjaci se boje da će novim Statutom izgubiti i ono malo što sada imaju, a to su mjesta u Izvršnom i Nadzornom odboru te u Skupštini. Stopiranjem novog Statuta samo će dokazati ono što ionako znamo, da im je najdraži bio nedemokratski Dinamo u kojem su privatni interesi često bili puno važniji od kluba i navijača."
    Ledinski u VL
  • crophantom
    1.5k
    prvoborci za demokraciju...
    Mi smo ovde za demokratiju, al ne da svak glasa kako oce!
  • Bosskovitz
    18.5k

Ovo bi svi trebali pročitati. Dapače, ako je netko u onim opskurnim FB grupama, apeliram da podijelite i tamo. Još više od nas koji ovo razumijemo ovaj tekst trebaju pročitati oni koji ne razumiju i povjeruju prvoj stvari koja im se napiše.

https://www.vecernji.hr/sport/bivsa-vlast-dinama-sprema-osvetu-jos-je-samo-jedno-potrebno-za-konacnu-demokratizaciju-1882891
  • Crusades
    17.7k
    Samo dva citata iz ovog teksta, o ostalome je suvišno pričati uopće.

"Na utakmici s Vukovarom bio je 12.721 navijač, što je najviše u posljednjih 20 godina ako govorimo o prvoj ligaškoj utakmici sezone. Ovoj je utakmici nazočilo čak i više navijača nego na prvoj utakmici sezone 2023./24., kada je gostovao Hajduk"

Makar je bilo više u prvom kolu kad su braća krimosi završili u Remetincu.

"Stopiranjem novog Statuta samo će dokazati ono što ionako znamo, da im je najdraži bio nedemokratski Dinamo u kojem su privatni interesi često bili puno važniji od kluba i navijača."

Naravno da novootkriveni demokrati poput bivšeg policajca i njemu sličnima ne lamentiraju o demokraciji zbog altruizma, već iz čiste pakosti, ljubomore i osvetoljubivosti.
  • The Undertaker
    8.5k
    Ne vidim poseban interes Barišićeve grupacije da bojkotira novi Statut osim iznuđivanja pregovora oko sadržaja. Ne znam da li ih se što pitalo kod izrade prijedloga ali većina primjedbi koje je iznio Antolić je, po meni, utemeljena i o njima bi trebalo razmisliti. Također, vremenski rok za javnu raspravu od 10-15 dana (i to u vrijeme godišnjih odmora) je prekratak i to je trebalo produžiti barem do 01.09.
    Bumo vidili ali ne znam što ekipa može specijalno napraviti osim svoje liste za izbore pa neka se članovi izjasne.
  • Twisted1
    899
    Ja koliko sam shvatio, oni jednostavno ne mogu ništa, eventualno mogu odužiti proces izglasavanja novog statuta.

Mogu nas natjerati da trenutni IO postavi 35 skupštinara, a članovi izglasaju drugih 25 proljećara, te mijenjamo statut i idemo na još jedne izbore?
  • Sajla
    11.9k
    Mogu otezati, zavlačiti, trošiti drugima vrijeme i prebacivati fokus s bitnih stvari. Mogu prisiliti ljude koji žele demokratizirati Dinamo da imenuju 35 skupštinara prema trenutnom Statutu, a da članovi biraju 25, pa da onda "u jednoumlju" nova skupština donese novi Statut, a njima će ostati zauvijek da prigovaraju kako je nedemokratskim metodama (imenovanje 35 skupštinara) došlo do promjene. Mogu povući druge u svoje blato. Mogu biti gamad. Ali mogu samo, jedino i isključivo - izgubiti, a ono što žele jest napraviti to na najprljaviji mogući način.
    Zašto? Kao u basni kad žaba nosi škorpiona preko nabujale rijeke, vjerujući mu da ju neće ubosti pa da se oboje utope. A on ipak ubode jer "Ja sam škorpion, to mi je u prirodi." Ovakve su stvari njima u prirodi i ne mogu protiv sebe.
  • ElDorado
    5.3k
    Javio se notorni Jure Zovko. On bi se sad igrao demokracije nakon sto je godinama virio iz paka i brisao guzicu mumiji
    Ne znam zašto se ne ide na NO kao nezavisno tijelo.
  • ZrnTSCHeZ
    1.3k
    Mene je začudilo da je samo 45 članova poslalo svoje opaske/prijedloge/primjedbe na nacrt statuta.
  • Robi T
    305
    može link na članak?
  • ElDorado
    5.3k
    na FB

Karlo Ledinski širi notorne laži u Večernjaku da oporba u GNK Dinamu želi spriječiti demokratizaciju kluba. Nije istina, mi je želimo provesti. Želimo civilizacijske odnose:

1. da stegovne mjere razmatra i provodi Etički odbor, a ne Nadzorni odbor;

2. DA Nadzorni odbor i Skupština budu neovisna tijela;

3. Da članovima Skupštine Kluba NE postaju SAMO kandidati s dviju izbornih lista koje su ostvarile najveći broj dobivenih glasova članova Kluba, jer se time krše se elementarna demokratska prava članova GNK Dinama. Možemo imati izborni paradoks prema kojem bi dvije većinske liste dobile 40 posto glasova, dok bi ostale liste po broju dobivenih glasova bile rangirane od 3. do 10. mjesta, imale prema D'Hondtovoj metodi apsolutnu većinu, a ne bi bile uopće zastupljene u Skupštini GNK Dinama. To bi bilo notorno kršenje demokratskih principa. Tražimo da se raspodjela mandata u Skupštini regulira po D'Hondtovoj metodi, kao što je praksa u civiliziranom svijetu demokracije.
  • Bosskovitz
    18.5k
    osim iznuđivanja pregovora oko sadržajaThe Undertaker

Čak i kad bi bili toliko naivni da misle kako bi Dinamovo proljeće pregovaralo ili trgovalo s njima oko statuta, što bi oni mogli ponuditi? Ljudi bez ikakve podrške članova, bez ikakvog legitimiteta, bez ikakvog leveragea; ljudi koji svu svoju vremenski ograničenu moć crpe iz oktroiranja na svoje pozicije od strane svog danas posve nemoćnog i osramoćenog lidera - kaj bi oni mogli dati u zamjenu za sadržajne ustupke?

Nikaj. Ne očekujem neki moral ili poštenje od licemjernog polusvijeta poput nekih ovdje spomenutih, ali od većine ostalih očekujem razum, očekujem da sačuvaju obraz i očekujem da časno poslušaju volju premoćne većine članova kluba. Nisu prepoznali povijesni trenutak kad se povijest lomila, ovo im je prilika za popravni u trenutku kad svi znamo kako će završiti, pitanje je samo hoćemo li to napraviti u zajedništvu i time dati dodatnu snagu Dinamu ili će raditi cirkus i vašar od kluba te ono kaj je neminovno odgoditi za koji mjesec iz svojih privatnih, partikularnih interesa.
  • Crle
    1.2k
    Ne vidim kako bi moglo biti kršenje demokratskih načela da kandidati sa dviju lista koje su dobile najviše glasova ulaze u skupštinu.

Po ovome vidim samo pokušaje da imaju mogućnost stvaranja kaosa sa nekakvim pojedinačnim ulascima u skupštinu i da ne budu skroz izbrisani iz funkcioniranja kluba.
  • vjeko1701
    17.4k
    Ljudi bez ikakve podrške članovaBosskovitz

Dosta naivno gledanje. Itekako među Dinamovim pukom postoje oni koji podržavaju bivše garniture. Nisu većina makar su glasni, al postoje.

raditi cirkus i vašar od klubaBosskovitz

Pa godinama su trenirani da upravo to rade.
  • BBB Mataa998
    2.7k

Pitat cu opet,šoKre jesi to ti? Ma daj me nemoj jebat u vrijeme odmora nema se vremena procitati statut i poslati nekakvu primjedbu ako ju imas?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.