• veselko tenžera
    4.8k
    odgovorio je Baranja i u pravu je.
    Išao sam brojati, 8 istih startera kao protiv Maltežana u kvalifikacijama za LP. S klupe ušao još jedan koji je počeo protiv Osijeka.
  • NitkoBitan
    29.5k
    Vukovar ce izvest harakiri sa tamnoputim crncima. Ne bih se zacudio da budu imali najbolja krila u ligi.
  • grba
    318
    Vukovar je jučer igrao generalku i pobijedili su 4:1 protiv Đakova, rezultat može zavarati, s obzirom da je Vukovaru to bila generalka izgledali su mi dosta loše, Đakovo je imalo dvije prečke i još nekoliko zicera.
  • Zagi
    10.9k
    Osijek top 3
    Hajduk i Istra borba za 4. mjesto
    hardek

Tu negdje mora biti i Varaždin.
    Poziciju upražnjenu odlaskom Mitrovskog pojačali Bočkajom, vratio im se Belcar,a novi napadač teško može imati slabiju sezonu od Dabre.
    Istra recimo da je nadomjestila Lisicu sa onim Dancem , odlasci Valinčića i Majkića će se osjetiti.

3.-5. mjesto će biti borba. Rijeka neka proda Fruka i ravnopravna je borba od 2. -5 .
    Mogla bi biti zanimljiva sezona.

Makar u HNLu ne znaš ništ do zadnjih minuta prijelaznog roka.
  • NORTE
    17.8k
    Osijek u četvrtak 31.7. predstavlja novi dres.
    Igramo tamo u subotu 2.8.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.3k
    Vukovar je ušao s ekipom koja je valjda na svakoj poziciji lošija od one s kojom je ušao Šibenik, a nisu puno dovodili. Šibenik isto tako ima neku tradiciju, navijače, veći grad, stadion, dok Vukovar će igrat u Vinkovcima pred 100 ljudi. Osim ako ne dobiju neki power of friendship moment ne vidim kako mogu prebacit 25 bodova, a Gorica i/ili Lokomotiva bi trebale igrat sa igračem manje cijelu sezonu da ne uzmu barem 28. Bojim se da se putnik dolje zna.
  • Omake
    10.6k
    Top 10 Vratarskih Sezona HNLa u Zadnjem Desetljeću

Radi lakšeg filtriranja podataka, zadnjih mjeseci sam radio na svojim player modelima. Uglavnom se odnose na uloge, npr Tradicionalni Golman, Ball Playing Defender, Krilo Strijelac itd. Jedina iznimka je uloga Petković. Odlučio sam uraditi mali test na vratarima HNL, kroz zadnjih 10 sezona i rezultat mi se dovoljno svidio, ima mi dovoljno smisla da podijelim sa vama.

10 Dominik Livaković 20/21 GGNK Dinamo Zagreb

Minute - 2956
    Primljeni Golovi - 25
    Clean Sheets - 16
    Trad GK Rating 72
    Elitan -
    Iznadprosječan - % Spriječenih Golova , % Obrana, Spriječeni Golovi 90, Primljeni Golovi 90,
    4K5Zvf5.png

9 Ivan Nevistić 23/24 GGNK Dinamo Zagreb

Minute - 1890
    Primljeni Golovi - 13
    Clean Sheets - 11
    Trad GK Rating 72
    Elitan - % Obrana, Spriječeni Golovi 90,
    Iznadprosječan - % Točnih Dodavanja, Primljeni Golovi 90,
    veImnTj.png

8 Ivan Banić 20/21 Gorica

Minute - 1980
    Primljeni Golovi - 28
    Clean Sheets – 8
    Trad GK 73
    Elitan - % Dugih Dodavanja, Broj Dodavanja 90,
    Iznadprosječan - Zračni Dueli 90, % Točnih Dodavanja, Uspješna istrčavanja 90, % Obrana,
    oxxWaMq.png

7 Dominik Livaković 16/17 GGNK Dinamo Zagreb

Minute - 1980
    Primljeni Golovi - 12
    Clean Sheets - 12
    Trad GK Rating 73
    Elitan - % Točnih Dodavanja, % Obrana, Primljeni Golovi 90, Dodavanja 90,
    Iznadprosječan – Zračni Dueli 90, Spriječeni Golovi 90,
    Ovq9bEH.png

6 Dominik Livaković 22/23 GGNK Dinamo Zagreb

Minute - 3142
    Primljeni Golovi - 28
    Clean Sheets - 11
    Trad GK Rating 76
    Elitan - % Točnih Dodavanja, % Točnih Dodavanja, % Obrana,
    Iznadprosječan – Spriječeni Golovi 90, Primljeni Golovi 90, Broj Dodavanja 90,
    s8SE8Wi.png

5 Lovre Kalinić 20/21 Hajdug

Minute - 1890
    Primljeni Golovi - 16
    Clean Sheets - 11
    Trad GK Rating 76
    Elitan - % Spriječenih Golova, Spriječeni Golovi 90,
    Iznadprosječan - % Dugih Dodavanja, Broj Uspješnih Istrčavanja 90, Primljeni Golovi 90, Broj Dodavanja 90,
    C8qqMa3.png

4 Karlo Letica 17/18 Hajdug

Minute - 1710
    Primljeni Golovi - 14
    Clean Sheets - 10
    Trad GK Rating 78
    Elitan - % Spriječenih Golova, % Obrana, Spriječeni Golovi 90, Primljeni Golovi 90,
    Iznadprosječan - % Točnih Dodavanja, % Točnih Dugih Dodavanja, % Točnih Ispucavanja,
    OtvhftD.png

3 Dante Stipica 16/17 Hajdug

Minute - 2070
    Primljeni Golovi - 19
    Clean Sheets - 10
    Trad GK Rating 81
    Elitan – Zračni Dueli, Spriječeni golovi 90,
    Iznadprosječan - % Točnih Dodavanja, % Spriječenih Golova, % Dugih Dodavanja, % Obrana, Primljeni golovi 90, % Točnih Ispucavanja, Broj Dodavanja 90,
    q8ozoIJ.png

2 Ivo Grbić 19/20 – Lokomotiva

Minute - 3150
    Primljeni Golovi - 35
    Clean Sheets - 10
    Trad GK Rating 82
    Elitan - % Točnih Dodavanja, % Spriječeni Golovi, % Točnih Dugih Dodavanja, Broj Dodavanja 90,
    Iznadprosječan – Zračni Dueli 90, % Obrana, Spriječeni Golovi 90, % Točnih Ispucavanja, Uspješna Istrčavanja 90
    k5DJboo.png

1 Oliver Zelenika 24/25 - Varaždin

Minute - 2880
    Primljeni Golovi – 19
    Clean Sheets -16
    Trad GK Rating 83
    Elitan - % Točnih Dodavanja, % Spriječenih Golova, Spriječeni golovi 90, Primljeni Golovi 90, Broj Dodavanja 90, % Obrana
    Iznadprosječan - % Točnih dugih dodavanja, % Točnih ispucavanja,
    EmWmUQ3.png

Neki moji zaključci. Livaković je apsolutni monstrum od vratara. Niti jedan drugi golman nema 2 sezone u top 10, a on ima 3. Uz to, tri tovarska vratara ispred njega imaju i dosta manje minuta. Da sam uzeo limit od 2000 minuta umjesto 1500. Imao bi 3 od 5 najboljih sezona i 5 od 10. Nevjerojatno dosljedan, dobar i kvalitetan. Tko god mu ne vjeruje kao vrataru je operiran od nogometa.
    Grbićeva druga najbolja sezona u desetljeću HNLa je također i najbolja Build up GK sezona, i to iznimno uvjerljivo. On ima rating 80, a sljedeći najbolji, Zelenika od prošle sezone je na 75. Uz to, njegov 0,56 spriječenih golova po 90 je najbolji rezultat u desetljeću. A budale ga besplatno pustile u Lokomotivu.
    Nevistić kao 9ti je iznenađenje, pogotovo što je prvi dio te sezone bio loš. Mislim kada bi se izolirala samo drugi dio sezone da bi bio u top 5, ako ne i top 3. Vratari znaju oscilirati, ali uz ovu sezonu, Neva ima i 31. i 32. najbolju sezonu u dresovima Varaždina i Lokomotive.
    Čavlinina sezona 22/23 je 15. najbolja, a ona naredna 23/24 je 44. Imamo dva jako talentirana vratara, potencijalno dva od 5 najtalentiranih u zadnjih 10tak godina. Vratarski vrhunac je prosječno između 29 i 33 godine, oba su daleko od najboljih izdanja i vjerojatno će napredovati ako ih zdravlje posluži.

Ako nekog zanima, tri najgora su
    Sentić u Hajdugu u sezoni 22/23
    Žiga Frelih u dresu pokojnog Intera Z 19/20, te naš veseljak Zagorac u sezoni 16/17.
  • E46
    1.7k
    moze graf od ovog kosovara sto je jogurt doveo
  • Ivdzo11
    8k
    Ante Rebić ipak ne dolazi u Hajduk. Vijest je to koja će mnoge razočarati, ali na Poljudu su zauzeli čvrst stav glede financijskih okvira, a ktome još lebdi i upitnik u kakvom je Rebić stanju.

Da pojasnimo, 'bijeli' su u pregovore krenuli s novih pozicija, a to je da je vrijeme rasipanja završeno, te će maksimum plaće ubuduće biti 350.000 eura. Sve ostalo bi igrač mogao dobiti kroz bonuse, a oni bi bili najviše vezani uz osvajanje naslova prvaka. Takva je politika novog vodstva kluba, a sportski direktor Goran Vučević će uz rekonstrukciju momčadi voditi računa o financijskoj stabilizaciji. Neadekvatno visoke plaće za jako loše igre i rezultate bi trebale biti stvar prošlosti.

Rebić ima ponude iz dalekih zemalja, ali ne ide mu se u Dubai ni Saudijsku Arabiju. Nude mu tamo 2,2 milijuna eura plaće, ali on želi ili je želio Hajduk. Jer, kako doznajemo - priča je propala.

Novo vodstvo nije spremno već u startu kršiti financijske gabarite koje su sami postavili. Ne bi klub propao ako će dignuti ponudu za 50 ili 100 tisuća, ali planiraju se riješiti preplaćenih igrača koji malo daju, te krenuti u novu priču. Rebića bi, da ne bude zabune, uzeli, ali samo ako je spreman uklopiti se u nove zadane okvire. U ovom trenutku nisu ni blizu dogovora, tako da stavljamo točku na taj dolazak. 'Bijeli' se okreću novim rješenjima, bit će još dolazaka...
  • Omake
    10.6k
    nemam pristup podacima u toj sezoni, a to mu je jedina.
  • Dinamosaurus
    39
    je li za nas ovo dobra ili loša vijest?
  • Crni86
    13.1k
    350.000 eura.Ivdzo11

Svaki tjedan 50k manje, uskoro ce nudit bonove u tommyu a ne placu

Steta za rebica u hajduku, mislim da bi nama to islo na mlin. Ali nerealno i bezobrazno je bilo uopce uc s covjekom koji je imao 2 milijuna eura place i ponudit mu vrhunac 350k. Ne znam ko je imalo normalan mislio da ce rebic to prihvatit
  • GOAT
    3.7k
    Ipak nece igrat iz jubavi i dispeta :broken: kako ćeš sad mirne duše na more dragi Ante.. ne mogu vjerovati da čovjek nije prihvatio 70% manju placu koju bi dobivao skoro pa svaki mjesec
  • bbb medimurje
    4.2k
    a ktome još lebdi i upitnik u kakvom je Rebić stanju.Ivdzo11

znaci sad dok rebic nece prihvatiti ponudu odmah okrecu pricu na njegovo stanje. :rofl:
  • eol12
    737
    Drago mi je da Rebić ne dolazi, na stranu to sto je dugoročno dovođenje Rebica glup potez, ipak mislim da ima dosta kvalitete u njemu da u ovome lošem hnlu odradi veliku razliku u manjim utakmicama bas gdje se tovari najviše muče, tako da neka bude tako.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.