• Mali dioničar
    17.8k
    Uopce ne bi trebala bit tema usporedbe Zagreba i Splita, Dinama i Hajduka, Maksimira i Poljuda. Ovdje je 3x veca nuznost izgradnje novog stadiona. Cijela prica guranja novog Poljuda je ta da je vidjela zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu. Rijeka je zadnjih 15tak godina sportski uspjesnija od Hajduka, zdravija je prica, Split je po velicini blize Rijeci nego Zagrebu. Umjesto guranja price "ako moze Maksimir zasto ne moze Poljud" trebalo bi se postavit pitanje "ako moze Poljud zasto ne moze Kantrida". Mi smo svemir za ostale i nismo za usporedbu, osim ako ne koristimo logiku 5godisnjeg djeteta.NitkoBitan

Možda zato jer je Poljud najposjećeniji stadion, a Hajduk klub sa najviše publike na stadionu, a stadion se gradi za publiku.

Siguran sam da će Dinamo na novom Maksimiru prestići Hajduk po posjeti, a do tada se kao navijač Dinama zahvaljujem Državi i Gradu na namjeri financiranja Maksimira i poduzetim odgovarajućom koracima prema realizaciji te Gradu na pokretanju radova i nadam se završetku Kranjčevićeve.

Kao nogometni gledatelj, entuzijast i navijač, a ujedno i kao porezni obveznik bilo bi mi drago i opravdano i financiranje novog stadiona Hajduka na Brodarici te novog stadiona Rijeke na Kantridi po istom modelu kao i novog Maksimira jer mislim da su to i navijači svih navedenih klubova zaslužili.
  • Efes Pilsen
    11.8k
    Ne znam, meni je to sve skupa debilno tamo. Prvo je marketing kluba totalno obezvrijedio pripadnost klubu onom akcijom dzabe je samo se uclani, onda su probali 2-3 stvari koje su se u praksi pokazale nedovoljno dobre, barem za ono sto navijaci imaju u glavi.
    Dobili su stadion koji pohode svake prijestupne tj. kad je atraktivno. Cijeli taj mentalitet mi nije jasan, vecina nogometnih navijaca ne vidi uzrocno posljedicnu vezu izmedu posjete, potrosnje i mogucnosti kluba. Ne, dosao je vlasnik nek pumpa milione, a mi cemo samo prigovarat.
    Nisu Madari bas toliki debili, ocistili su klub od dugova, dali mu novi stadion, cak i probali s vecim ulaganjem i skupim trenerom i dosli do 2. mjesta. To se pokazalo kao kraktorocno ok, dugorocno nije odrzivo pa su onda resetirali sve i odlucili da klub mora bit samoodrziv i pokusali sa stranim SD.
    Sad je opet na redu domaci prorok. Ne mozes reci da se nista ne dogada, ali formulu jos nisu nasli. No, bez podrske i posjete nikad ni nece otic na nesto vise posebno ako se trebaju pokrit s onim sto zarade.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.1k
    Nisu Madari bas toliki debili, ocistili su klub od dugova, dali mu novi stadion, cak i probali s vecim ulaganjem i skupim trenerom i dosli do 2. mjesta.Efes Pilsen

Realno nesreća ih je poklopila jer su se borili s Dinamom kae izbacil Totenhem. Da su samo još malo gasa dali dosad su mogli imat 2 titule. Ili napadat naslov ili "minimalac" ovako između trosit nema smisla
  • NitkoBitan
    29k
    Možda zato jer je Poljud najposjećeniji stadion, a Hajduk klub sa najviše publike na stadionu, a stadion se gradi za publiku.Mali dioničar

I zbog toga treba potrosit 200-300 milijuna eura javnog novca jer eto ako se u Zagrebu gradi onda se treba i u Splitu? Nek obnove krov, konstrukciju i kaj vec treba i imaju i dalje stadion koji zadovoljava sve njihove potrebe. I sami ga zovu lipoticom.

Poljud nije niti 50 godina star i sigurno ima jos zivotnog vijeka u sebi.
  • Efes Pilsen
    11.8k
    Ne znam, da im je stalo toliko ulozili bi i slijedecu odmah, a ne bi zatvorili pipu i otkantali Bjelicu. Mislim da im je nakon te sezone bilo muka gledat racun, a povrata realno nema. Skupa, iskusna ekipa na kojoj ne mozes zaradit nista kao sto i nisu.
    Niti jedan nas klub, pa ni Dinamo ne moze bit tako voden. To je realnost. Hoce li Petrovic naci formulu i bildat budzet prodajama ostaje za vidjet, ali nije realno bas ocekivat da ce Madari svoju lovu vjecno sipat unutra.
  • Mali dioničar
    17.8k
    I zbog toga treba potrosit 200-300 milijuna eura javnog novca jer eto ako se u Zagrebu gradi onda se treba i u Splitu? Nek obnove krov, konstrukciju i kaj vec treba i imaju i dalje stadion koji zadovoljava sve njihove potrebe. I sami ga zovu lipoticom.

Poljud nije niti 50 godina star i sigurno ima jos zivotnog vijeka u sebi.
    NitkoBitan

Mi nismo Njemačka, ali u nekim infrastrukturnim pomacima tipa cestogradnja smo dokazali da i kao mala država možemo isporučiti dobar rezultat.

A ta Njemačka, konkretno Munchen zamijenio je Olimpijski stadion otvoren 1972. Allianz Arenom otvorenom 2006.

Tako da ne vidim problem da se Poljud napravljen 1979. zamijeni Brodaricom 2030. I bilo bi zanimljivo da se derbiji i u Zagrebu i u Splitu igraju na pravim nogometnim stadionima koji su usporedivi po akustici.

Vezano za spomenuti budžet, a u svijetlu proračuna RH i gradova, mislim da cifra koju spominješ ne bi smjela biti problem.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.1k
    da im je stalo tolikoEfes Pilsen

Pa znam da im nije stalo, That's the point hahah. A realno nisu uopće tako daleko bili koliko sad izgleda ta razlika.

Tako da ne vidim problem da se Poljud napravljen 1979. zamijeni Brodaricom 2030Mali dioničar

Ovo kaj oni zovu Brodarica je Park Mladeži (stadion RNK Split), a postoji i nekadašnji Stari Plac, to je pak peta stvar? Provjeravam samo razumijem li dobro
  • Mali dioničar
    17.8k
    Ovo kaj oni zovu Brodarica je Park Mladeži (stadion RNK Split), a postoji i nekadašnji Stari Plac, to je pak peta stvar? Provjeravam samo razumijem li dobroTvrdica McTvrdi

Da, ne znam lokaciju 1/1, ali nije Stari plac nego tamo RNK.
  • Bosskovitz
    17.6k
    Tražite ekonomsku logiku u politici, a u politici toga nema. Nije bitno ni koliko tko ima gledatelja ni koliko koji grad ima stanovnika ni u kakvom je stanju koji stadion, bitno je samo da se ostvari neto politička korist - a ona se ne može ostvariti ako napraviš stadion u Zagrebu, no ostaviš Split na cjedilu, ili obrnuto.
  • Medvedgrad
    639
    Realno nesreća ih je poklopila jer su se borili s Dinamom kae izbacil Totenhem. Da su samo još malo gasa dali dosad su mogli imat 2 titule. Ili napadat naslov ili "minimalac" ovako između trosit nema smislaTvrdica McTvrdi

Imali su 77 bodova 2021. i 69 bodova 2022.

Ove godine bi s tolikim bodovima bili prvaci.
  • rioda
    9.2k
    Zanimljivo mi je kako je stadion u Splitu u jednom danu od "poljudske ljepotice" postao stadion za rušenje.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.1k

Nećemo širit sad na politiku, ali mislim da se kod nas to precjenjuje. Realno mi smo naviknuti da se apsolutno ništa ne će napravit, a kaj god da se napravi ili ne napravi dobije HDZ. Ostalo je anomalija kad se dogodi.
  • Filip85
    338
    Ako je Poljud kulturno dobro, zar nemaju oni onda mogućnost da povuku neka sredstva iz EU za obnovu nego da žicaju državu ?
  • modri-kibic
    585

Onda bi te novce stvarno morali uložiti u obnovu.
  • Filip85
    338
    A i to kaj veliš...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.