• Twisted1
    827
    Prema dinamovom webu, uzeo je broj 21
  • Sajla
    10.4k
    topic title updated :smile:
  • badjibadara
    6.2k
    Lisica vs Goda.

adG7AMD.gif

Akciju zapoceo Valincic. Tko zna, mozda im se i pridruzi u Dinamu.
  • cron1ck
    1.8k
    https://www.24sata.hr/sport/lisica-neopisivo-je-kad-vas-nazove-boban-a-jedan-igrac-dinama-posebno-me-odusevio-1060518

Dinamo je bio moj san. Od prvog trenutka, prvog kontakta, želio sam doći ovdje. Osjetio sam da je taj potez pravi korak u mojoj karijeri, nisam dvojio niti trenutka. Dobio sam pravu priliku, sad je sve na meni. Moram se dokazati, prvenstveno sebi, a onda i ljudima iz kluba, pa i navijačima, svima pokazati da mogu pomoći ovoj momčadi, priča nam Mateo Lisica (23).

Zagrepčani su se već udomaćili u slovenskom Brdu kraj Kranja gdje Dinamova ekspedicija uživa u luksuzu hotela Elegans. Svoj dom sljedećih će dana, sve do 12. srpnja dijeliti sa Šahtarom, a "modri" su jučer odradili i prvu prijateljsku utakmicu protiv Radomlja. Lisica je u Dinamo stigao u ovom prijelaznom roku iz Istre 1961.

No, kako je novo pojačanje Dinama doživjelo dosadašnji dio priprema?
    - Sve je super, prvi dojmovi su odlični. Pripreme su teške i intenzivne, ali to je bitno za nas, moramo se na najbolji način pripremiti za novu sezonu. A konačno su krenule i te utakmice - kaže nam Lisica, pa otkriva:
    - Da, bio sam malo nervozan jer se taj moj transfer u Dinamo malo odužio, ali znao sam što želim, nestrpljivo sam čekao da se sve uspješno riješi. Trebao mi je taj iskorak u karijeri, došao sam u Dinamo, a sad moram svima pokazat što mogu i koliko vrijedim. Bilo je i drugih opcija, ali ima vremena za inozemstvo. Dinamo igra Europsku ligu, znam da sam donio dobru odluku.

Kako je to kad vas na telefon nazove Zvonimir Boban?
    - Čak bih rekao neopisivo, ha, ha. Svi znamo tko je Zvonimir Boban, što on predstavlja u hrvatskom nogometu. Pogotovo kad s takvim čovjekom razgovarate "jedan na jedan", kad osjetite koliko mu je stalo, koliko brine o vama. Nisam baš navikao nasamo pričati s takvim ljudima, pa nakon razgovora sa sportskim direktorom Darijem Dapcem i njim više ni trenutka nisam dvojio oko svoje budućnosti.

Željko Sopić vas je htio u Widzew Lodzu, Damir Krznar vas zvao u Újpest, ali Boban je bio neumoljiv...
    - Drago mi je čuti što su me takvi treneri željeli dovesti, kao i da imaju dobro mišljenje o meni. Svi treniraju dobre klubove, ali ja samo želim napredovati, svakog dana biti sve bolji i vjerujem da ću to najbolje uspjeti u Dinamu.

Jesu li vas ipak malo iznenadile tolike promjene u Dinamo ovoga ljeta, činjenica da su klub napustili Petković, Pjaca, Ademi, Ristovski...?
    - Pa možda me malo iznenadilo to, ali ako su takvi potezi bili nužni za osvajanje naslova prvaka, onda neka tako i bude. Svi znamo kakvi su to bili igrači i koliko su dali Dinamu. Nadam se da će ova "nova" generacija također biti tako uspješna. Stiglo je puno novih i kvalitetnih igrača, vjerujem da ćemo svi gledati snažan i jak Dinamo.

Tko vas je od novih suigrača najviše impresionirao na dosadašnjem dijelu priprema?
    - Josip Mišić. Znamo svi njegovu kvalitetu, ali svejedno me uspio dodatno oduševiti. To trebate vidjeti na terenu, čovjek ne može promašiti dodavanje, nevjerojatno. I stvarno je igračina. Opet, ovo je Dinamo, svi igrači imaju visoku razinu kvalitete, to je nešto novo za mene. Konkurencija je takva da nemate prostora za pogreške. I na to se trebam naviknuti.

Vi biste u ovom "novom Dinamu" trebali biti programirani starter na desnom krilu, osjećate li zbog toga određeni pritisak? Od vas svi puno očekuju...
    - Nitko u Dinamu nije programirani starter, nikome nije obećana pozicija u početnoj postavi. U nogometu samo Messi i Ronaldo imaju sigurne pozicije u momčadi, mi svi drugi smo osuđeni na konstantno dokazivanje. I tako treba i biti. Ne osjećam nikakav pritisak, ne razmišljam o tome, samo želim svima pokazati da zaslužujem mjesto u ovakvoj momčadi.

Gonzalo Garcia vodio vas je u Istri, a sad je u Hajduku. Moris Valinčić i vi ste stigli u Dinamo...
    - Često sam u kontaktu s ljudima iz njegovog stožera, baš smo ostali u dobrim odnosima, stalno se zezamo. Ne, nisam se čuo s Garciom otkad je postao trener Hajduka, ali jesam s nekim njegovim pomoćnicima. Zaželio sam im sve najbolje, ali i rekao da neće osvojiti naslov, ha, ha. Kad sam prije dvije godine bio ozlijeđen, puno sam vremena proveo s tim ljudima na rehabilitaciji, ostali smo u jako dobrim odnosima. I stalno se nešto podbadamo, ha, ha.

Vi ste i jako dobar - matematičar.
    - Ne znam zašto, ali mi je taj predmet uvijek išao jako dobro. I kroz cijelo školovanje sam iz matematike uvijek imao petice. Kao dijete i nisam toliko puno vremena provodio u školi, ali sam uvijek bio jako dobar učenik. Roditelji su mi usadili to kako je škola najvažnija, uvijek na prvom mjestu. Završio sam Tehničku školu u Puli, za arhitekta, to me uvijek nekako zanimalo. Ali sad sam ipak posvećen nogometu.

Jeste li oduvijek trenirali nogomet?
    - Tata mi je bio rukometaš, pa sam kao klinac uz nogomet igrao i rukomet. Ali, bratić je igrao trenirao samo nogomet, pa sam otišao njegovim stopama.

A vi ste i kao dječak bili u Dinamu...
    - Da, kratko. Tada su me u Maksimir doveli prof. Igor Gabrijelić i trener Miroslav Davidović, išao sam s Dinamom na razne turnire. I igrao s Gvardiolom, samo on je tada bio - krilo! Tad smo stvarno bili klinci, ali šokirao sam se kad sam ga u kadetima vidio na stoperu. I pogotovo kako igra na toj poziciji. Ma što reći o njemu, dečko je ekstra klasa.

I jeste li s Dinamom spremni za Europu?
    - Joj, jedva čekam. San mi je bio s Istrom izboriti Europu, ali to nažalost nismo uspjeli. Sad sam ovdje, jedva čekam te europske utakmice, taj naboj, navijače na Maksimiru. Stvarno sam pogodio dolaskom u Dinamo, napravio sjajan potez, iskorak koji će mi dobro doći za nastavak karijere - završio je Lisica.
  • vjeko1701
    16.3k
    priča nam Mateo Lisica (23)cron1ck

23 godine? Intervju iz budućnosti.
12Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.