• doubletrouble
    1.5k

Zbog cega tocno? Vec neko vrijeme trenira u dvorani kod Aspinalla koji je prvak i gdje moze dobiti najbolje sparinge za jednog teskasa, a trenutno teska kategorija u UFC-u nije ni priblizno jaka kao sto je bila prije. Ako uspije uci u top 5, tesko da se moze zadrzati, ali da mu je mjesto tamo, sigurno je
  • Navijač Dinama
    10.2k
    Ante je po meni osobno kalibar za UFC više nego je Mirko svojevremeno bio, kompletniji borac je. Čak i više nego Erslan koji je tamo. Neće sigurno biti vreća za udaranje.

Od još HR boraca, kroz godinu ako glava bude i dalje na mjestu Đani Barbir, i kroz 2-3 godine onaj Tiriel Luka Abramović, čini mi se jeben talenat i udarač.
  • Sajla
    10.1k
    https://sportske.jutarnji.hr/sn/sport-mix/atletika/ako-dinamo-treba-brzo-krilo-na-raspolaganju-sam-ha-ha-bio-sam-pozvan-u-tri-arsenalova-kampa-15597979

Nakon gotovo 51 godine, ili - ako ponovno koristimo istu mjernu jedinicu - nakon točno 18.557 dana, na vječnoj ljestvici dogodila se promjena. Novi hrvatski rekord potpisao je Marino Bloudek (25), koji je u Ostravi kroz ciljnu ravninu ugazio s 1:44.02, i zlatnim se slovima upisao u povijest naše atletike.
    ....
    Iako je u sportsku avanturu ugazio na nogometnim travnjacima, doguravši čak i do kampova Arsenala i Dinama, zbog teške ozljede preselio se na atletsku stazu. Dok sjedimo u prostorijama atletskog kluba Dinamo Zrinjevac, u zaleđu istočne tribine maksimirskog stadiona, nemoguće je izbjeći paralelu o ta dva sporta.

- Svi s tatine strane su u nogometu. Tatin bratić Sandro sada je pomoćni trener u Dinamu, i sreli smo se u Maksimiru nakon rekorda, a i cijela nogometna ekipa mi je čestitala. Kao klinac, bio sam pozvan u tri Arsenalova kampa, a iako sam bio vezni igrač ili napadač, oni su me vidjeli kao stopera. S Dinamom sam u Kurilovcu osvojio zlatnu medalju na turniru, ali put me nakon ozljede noge odveo u atletiku. Slomio sam obje kosti, čekao me dug oporavak, htio sam vratiti kondiciju, i tako sam dospio u atletiku. Uvijek sam govorio da ću se vratiti nogometu, ali još uvijek nisam ha, ha. Ako Dinamo treba brzo krilo, na raspolaganju sam vikendom, jer su mitinzi tijekom tjedna ha, ha.

:grin:
  • Dinamo iznad svih
    208
    Oprostila se babangida, Bojan Bogdanovic
    Ko ce sad financirat ajduka...
  • KtcGoat
    745
    Hvala mu na svemu, uvijek je bio na raspolaganju kada je trebalo, nazalost dosta cesto i usamljen.
  • rioda
    9k
    I njegov oproštaj uz Chat GPT tekst, stvarno je teško danas nešto pročitati, a da tu tome AI nema prste...
  • ZrnTSCHeZ
    1.2k
    Izgleda da su i u Ciboni izmoreni zbog potkapacitiranosti kadra i prekovremenima u PRu pa su se prigodno oprostili od Bogdana Bogdanovića :roll:
  • The Undertaker
    8.3k
    Vjerovatno koriste istu PR agenciju.
  • LovroZG
    1.3k
    Prvi Hrvat koji je izabran na NHL draftu: 'Feštali smo i ispekli odojka u čast našeg Brune...'

Bili smo na rubu suza kada su pročitali njegovo ime. Doma smo gledali mama, tata, najmlađi brat i ja. Poslije smo proslavili ovaj uspjeh, kaže nam Vito Idžan (22), brat Brune Idžana kojeg je Ottawa izabrala kao 181. izbor u šestoj rundi drafta

Hrvatski hokej na ledu ispisao je jednu od najsvjetlijih stranica svoje povijesti. Zagrepčanin Bruno Idžan (19) postao je prvi Hrvat ikad izabran na draftu NHL-a, najjače i najprestižnije hokejaške lige svijeta. Kao 181. izbor u šestoj rundi, dovela ga je kanadska momčad Ottawa Senators, čime je san jednog mladića postao stvarnost.

Bruno je draft pratio u američkom Wisconsinu, gdje će sljedeće sezone vjerojatno igrati sveučilišnu ligu, a ponosna obitelj sve je nestrpljivo gledala iz zagrebačkog doma. I dobro profeštala.

- Bili smo na rubu suza, bilo je baš emotivno i lijepo. Doma smo gledali mama, tata, najmlađi brat i ja. Poslije smo proslavili ovaj uspjeh, ispekli odojka. Zaslužio je da nazdravimo u njegovo ime - priča nam Brunin brat Vito (22) koji je također hokejaš, član je Siska, a obitelj Idžan pravi je raritet u Hrvatskoj jer se i najmlađi Matko (16) također bavi ovim sportom! On, pak, igra za Mladost.

- Jako smo ponosni, trudio se cijeli život i borio se za to, bio je to njegov san. Ove sezone igrao je odlično u Lincolnu i uspio. Čuli smo se tijekom drafta, bio je malo nervozan kada je prošao 150. pick, bojao se da ga nitko neće uzeti, ali sve se dobro završilo. Baš je presretan, kao i svi mi.

Brojni klubovi prepoznali su Brunin potencijal, razgovarali su s njim, a svidio se predstavnicima Ottawe koja ga je na koncu izabrala. Prošle sezone igrao je za Sisak i Lincoln Starse u američkoj juniorskoj ligi, zabio je više od 50 golova.

- Već u petak ide tamo na kamp gdje će trenirati nekoliko dana i pokušat će se nametnuti. Ako zadovolji, čeka ga drugi kamp koji će biti uoči početka sezone. Tada odlučuju tko će od igrača upasti u momčadi, ali mislim da će Bruni trebati još barem dvije godine da dobije priliku u prvoj momčadi. To je većinom slučaj s niže izabranim igračima, rijetko kada odmah dobiju priliku. On će igrati sveučilišnu ligu s Wisconsinom, dokazivati se i nadati se pozivu.

Ljubav prema hokeju prvi je otkrio Vito, a onda su za njegovim stopama krenula i braća.

- Otišao sam na utakmicu Medvešćaka 2009. godine i svidjelo mi se. Upisao sam se u Mladost, a samo dva tjedna kasnije došao je i Bruno. Matko je još bio mali, no već s tri godine naučio je klizati i samo je čekao da malo odraste da može početi trenirati hokej. Svi baš volimo i obožavamo ovaj sport - priča nam Vito.

A najslađe im je kada međusobno zaigraju. Svi su natjecateljski nastrojeni pa bude posebno vatreno. Roditelji su ponosni kada vide u kakve sportaše i mladiće su se razvili.

- Igramo kada je Bruno u Zagrebu, ali sada će to biti rjeđe obzirom da će ostati u SAD-u. Bruno je jako eksplozivan za sportove, dosta je talentiran i ima jake udarce. Ja sam jači i čvršći, bolje mi leži obrana, a Matko je virtuoz. Znamo igrati na Velesajmu tri na tri, bude borbeno, igra se maksimalno, tako i mora biti.

Bruno Idžan nastavit će se razvijati u SAD-u, Vito uživa u Sisku koji je stvorio predivnu hokejašku priču, a najmlađi Matko član je Mladosti. I njemu je san jednog dana doći do NHL lige, dalje od toga nema.

- Gledamo što bi bilo najbolje za njega, vjerojatno će ostati u Hrvatskoj, Mladost ili Sisak, vidjet ćemo. Mora jako puno raditi za NHL, ali san mu je ići u NHL. Jako je talentiran i ako se bude trudio, nije nemoguće ni da on ode tamo - zaključio je Vito.
  • Time
    1.3k
    Ilia Topuria je nezaustavljiv,nadam se sljedece godine borbi Topuria vs Makhacev.To ce biti borba u rangu Khabib vs McGregor,i po kvaliteti, spektaklu,ppv.Jedva čekam.
  • Tom Hanks
    3.9k
    I bolja po kvaliteti,tu su negdje ovi dva
    Khabib je od početka bio mec koji je za Conora nepremostiva prepreka
  • CastAway1986
    3.3k
    i onda će ga Islam ugasiti
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.